Jump to content

anamir

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Radi se o obiteljskoj kući od dva kata, u kojoj ima više suvlasnika, a jedan od njih sam i ja, a s jednim od njih sam i u srodstvu a i u sporu. Moj stan se nalazi u prizemlju. Ispred njega je terasa od njegove garaže. Tom terasom on se ne služi, već samo ja. Vrata od stana izlaze na tu terasu. Na terasi nije uređen odvod pa oborinske vode stvaraju bazen na njoj, ulijevaju se u stan natapajući i zidove stana. Dio mog stana je nenatkriven, tj. Nadograđen uz kuću. Spomenuti ima stan na drugom katu, nad kojim je izgrađen krov. Na krovu je ugradio otvoreni odljev / građevinari to zovu „rigalica“/ za oborinske vode, pa kad pada kiša s visine od 5-6 m voda se u slapu stropoštava i ruje terasu koja je krov dijela mog stana. Tražila sam da sanira ili da ja to učinim s terasom ispred moje kuće na kojoj se skuplja voda i da demontira taj odljev s vrha kuće, međutim s njim se ne da razgovarati, kao i što mi ne da da ja nešto poduzmem. Molim savjet, što mogu učiniti, a da to ne bude sudski postupak jer će se to otegnuti u beskraj a meni je radi zaštite stana hitno. Može li tu šta učiniti inspekcija , komunalni redari ili nešto drugo. Ima li neki Zakon koji to definira. Najljepša vam hvala na odgovoru
  2. U posjedovnom listu pok.oca, pretpostavljam da je izražena samo kvadratura tlocrta zgrade /tako mi je rečeno u katastru/ , pa mi nije jasno kako se na temelju toga može voditi ostavinska rasprava. Kuća je bespravno izgrađena i čeka legalizaciju. Nasljednici su brat i ja. Majka uopće nije spominjana. Roditelji su razvedeni . U 1.ročištu OR doneseno je nepravomoćno rješenje gdje se imovina djelila na ½ / na nas dvoje/ nigdje nije spomenuta majka. Naknadno brat dostavlja sudu podnesak gdje se imovina dijeli na ¼, gdje meni i njemu pripada po 1/4. Od starog dijela kuće ukupne površine 170 m2: ja koristim 30[V11] m2, on 50 m2, majka 90 m2 /po predaji a stvarno ne , jer žive zajedno; zapravo on uživa svih 140 m2/. Naknadno, zgrada se nadograđivala i dograđivala, pa je ta kvadratura mnogo veća. Kao što rekoh brat s obitelji živi s majkom, koja je već stara , boležljiva, podložna manipulacijama i uvijek mu sklona. Nada se da će nakon majčine smrti naslijediti tih njenih 90 m2, koje i sada koristi. 1. Je li moguća dioba na četvrtine , ako nas je troje ; krije li se tu neka smicalica, naročito uzme li se u obzir nesrazmjer u površinama koje koristimo 2. Dio kuće je prodan, treba li sud biti upoznat s tim 3. Dijeli li se samo imovina koja je postojala do razvoda 4. Dijeli li se dogradnja i nadogradnja nakon toga, što smo radili brat i ja 5. Kako da se postavim u svemu ovom, da ne uvrijedim i oštetim majku, a ni sebe, pogotovo radi svoje djece ročište će biti ubrzo, [V11]
  3. Tražim dobrog odvjetnika za nasljedno pravo u Splitu. Uskoro ročište za ostavinsku raspravu. Ako ima netko molim dostaviti poruku u inbox ili e-mail
  4. Molim savjet trebam li se žaliti na presudu Prekrš. suda po gore navedenom članku Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji. U presudi je sve navedeno onako kakav je iskaz dat, tj. da ni jedna radnja /vrijeđanje, fizičko nasilje u pokušaju/ nije namjeravana ni izvršena. Naime radi se o pokušaju zaštite posjeda od samovlasnog smetanja pri čemu je napravljena neznatna materijalna šteta, ali je presuda izrečena za nasilje koje je od moje strane pred policijom i sucem zanijekana,a zaista i nije ni nastalo. U obrazloženju presude stoji da je moj iskaz neuvjerljiv i da sam oštećenog verbalno pogrdnim rječima vrijeđala držeći čekić u ruci /a to mi je trebalo da razbijem koju pločicu koje je on postavljao na mojoj terasi jer drugog načina nije bilo da bi mu se pokazalo da se tom protivim/. Još piše da je notorna činjenica da će osobu uznemiriti ako joj se verbalno prijeti držeći čekić u ruci. Sve optužujeće po mene je uzeto iz iskaza tog oštećenika, moj iskaz nije prihvaćen. Nisam nasilna osoba niti sam išta od navedenog niti namjeravala učiniti niti učinila. Izrečena je novčana kazna, ali mene više brine presuda koja će se negdje čuvati u nekom dosjeu. Molim savjet da li se žaliti i kako kad je sve što imam reći u svoj prilog već rečeno u mom iskazu koji je sadržan u presudi. Ako netko ima savjet bila bi mu zahvalna i žurno je jer žalbeni rok teče.
  5. Poštovani! Da bi bila oslobođena sudskih troškova moram podnijeti potvrdu o imovinskom stanju.Izdaje ju PU. Osim plaće i auta od 13 godina nemam ništa/ za to auta nemam pojma što napisati koliko vrijedi/. Zanima me zna li tko kolika je vrijednost imovine po osobi da bi PU izdala potvrdu da se ima pravo na oslobođenje.
  6. Poštovani hvala na odgovoru. Dakle slijedi mi traženje odvjetnika i tužba.Možete mi reći koliko će me doći odvjetnik. Uz to mogu li i od koga tražiti dozvolu za saniranje terace njegove garaže na kojoj se skuplja voda i za velikih nevremena meni slijeva u stan. Hvala!
  7. Poštovani Iz neznanja upala sam na pogrešnu temu, pa otvaram novu.Molim odgovor jer mi je pomoć zaista potrebna. Stanujem u stanu u obiteljskoj kući koja je bespravno izgrađena i gdje su imovinsko pravni odnosi nesređeni. Taj stan koji je u prizemlju sam nadogradila.Sada moj brat na taraci te nadogradnje bez mog znanja parcijalno i po svom nekom nahođenju stavlja pločice na način da će se prilikom prve kiše tu stvoriti bazen zbog čega će u stanu nastati šteta. Napominjem da mi je istu takvu umotvorinu napravio ispred ulaznih vrata tako prilikom kiše mogu plivati do njih. Zvala sam policiju, bila na građevinskoj inspekciji, međutim kažu da mi ne mogu pomoći. Je li stvarno on može radit što hoće i nitko mu ne može ništa. Molim savjet mogu li išta poduzeti.
  8. Oprostite zbog nenamejrnog upadanja. Mislila sam da je tema najsličnija. Trebam pomoć.Trebam li otvoriti novu temu. Ne snalazim se baš.
  9. Poštovani Stanujem u stanu u obiteljskoj kući koja je bespravno izgrađena i gdje su imovinsko pravni odnosi nesređeni. Taj stan koji je u prizemlju sam nadogradila.Sada moj brat na taraci te nadogradnje bez mog znanja parcijalno i po svom nekom nahođenju stavlja pločice na način da će se prilikom prve kiše tu stvoriti bazen zbog čega će u stanu nastati šteta. Napominjem da mi je istu takvu umotvorinu napravio ispred ulaznih vrata tako prilikom kiše mogu plivati do njih. Zvala sam policiju, bila na građevinskoj inspekciji, međutim kažu da mi ne mogu pomoći. Je li stvarno on može radit što hoće i nitko mu ne može ništa. Molim savjet mogu li išta poduzeti.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija