Jump to content

Logo2.jpg.df467c50602ed1173e41130f1129f825.jpg   XXXI. REDOVNO SAVJETOVANJE " AKTUALNOSTI KAZNENOG PRAVA U SVJETLU ODLUKA USTAVNOG SUDA REPUBLIKE HRVATSKE"

Hrvatsko udruženje za kaznene znanosti i praksu od 6. do 8. prosinca 2018. održava svoje 31. redovno savjetovanje pod nazivom "Aktualnosti kaznenog prava u svjetlu odluka Ustavnog suda Republike Hrvatske". Savjetovanje će se ove godine održati u Remisens Premium Hotelu Kvarner.

Program savjetovanja, prijavnicu, kontakte, kao i druge detalje vezane uz Savjetovanje, možete preuzeti u dokumentu: Program - Opatija 2018.

jelelena

Korisnik
 • Broj objava

  58
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Namirenje nužnog dijela

  Znaci da od tog prvog rocista ne ocekujem nista...samo ce ustvrditi ono sto je vec javni biljeznik. Znaci tu mi jos ne treba odvjetnik?
 2. Namirenje nužnog dijela

  nas je vise nasljednika,jedan mi to pravo priznaje a drugi ne, sto ce se sad na Sudu dogadjati,na koji nacin se donosi odluka o tome. mislim,da li sud moze odluciti da ja na nesto nemam pravo ako mi to pripada po zakonu samom
 3. Namirenje nužnog dijela

  Nista nije spomenuto na raspravi da ja moram pokrenuti nego da cemo biti pozvani na sud kroz neko vrijeme,da li to znaci da je pokrenuta parnica (a ja sam ovdje na forumu shvatila da ju ne moram pokrenuti odmah nego u roku od 3 god)?
 4. Namirenje nužnog dijela

  Oni su nam tamo samo rekli da cemo kroz 2tj dobiti poziv sa suda na rociste
 5. Namirenje nužnog dijela

  Ali nema jos rjesenja kad smo sa ostavinske od bilj.upuceni na sud...znaci tek kada sud mozebitno odluci da mi ne pripada nuzni dio onda dizem tuzbu?
 6. Namirenje nužnog dijela

  Oprostite ali kako cu dokazati da nisam nista dobila?
 7. Namirenje nužnog dijela

  Oprostite ako ne shvacam najbolje,znaci li to da ja sada trebam dokazati da nisam namirena u vrijednosti nuznog dijela ili oni koji su dali izjavu da smatraju da jesam trebaju to i dokazati? Nisam dobila nista,znaci nisam namirena nikako a kamoli do visine nuznog dijela Koliko sam shvatila na ostavinskoj ja ne trebam podici nikakvu tuzbu nego nas sud poziva na rociste po sluzbenoj duznosti,da li je to sada nastavak ostavinske rasprave ili je parnica gdje sam ja tuzitelj...vise nista ne razumijem vjerujte mi
 8. Namirenje nužnog dijela

  Znaci ja sam krivo shvatila,taj nuzni dio nije nesto sto se podrazumijeva slovom zakona nego ovisi o volji suda? Ako ne uspijem dobiti ga na sudu kakvi me tocno troskovi cekaju?
 9. Namirenje nužnog dijela

  Znaci,prosla ostavinska,istaknut prigovor na povredu nuznog dijela ( uz dokaz o darivanju nekretnina sunasljedniku). Sve se upucuje na sud jer on ne priznaje pravo na nuzni dio. On obilazi odvjetnike i tvrdi da mu svaki kaze da to ne drzi vodu i da pada na sudu te da cu ja dobiti jedino velike troskove u vezi svega toga. Buduci da mi tu svi govore isto, da imam pravo na nuzni dio iz darivane imovine odnosno na pribrajanje u ostavinu iste, mozete li mi pojasniti da li ipak postoji mogucnost da se to moje zakonsko pravo na sudu pobije. Hvala
 10. Darovni ugovor

  Ovaj ugovor i je sklopljen samo iz razloga da se mene iskljuci jer od izvrsitelja ( dvojica su ih ) jedan ostavitelja nije ni vidio 3 god,od par mjeseci nakon potpisivanja ugovora...niti je ostavitelju pruzao pomoc na bilo koji drugi nacin ali to je tesko ili nikako dokazivo...tako da mi preostaje samo trazenje nuznog dijela iz darivane imovine...
 11. Darovni ugovor

  Ako mi mozete pojasniti,sto znaci fiktivni ugovor o du? Hvala vam
 12. Darovni ugovor

  E to je bas to sto me zanima...ostavinska je ovaj tjedan,zeljela bih znati sto mi je tamo ciniti...istaknuti povredu prava na nuzni dio i namjeru trazenja uracunjavanja dara u ostavinu? Ili se ne moram ni izjasnjavati na koji nacin cu traziti svoje pravo? Sto ako mi biljeznik kaze da to tako ne ide? Svejedno traziti da me se uputi u parnicu?
 13. Darovni ugovor

  A sto ako nuzni naslijednik nije naslijedio nista,odnosno ako je ostavitelj imao uovor o doz uzdrzavanju sa drugim sunasljednikom koji ukljucuje svu imovinu osim nekretnina koje je ranije darivao tom istom...moze li i u tom slucaju traziti povrat dara radi namirenja nuznog dijela? Hvala puno na odgovoru,jako mi je bitno i hitno
 14. Namirenje nužnog dijela

  A u slucaju da u ugovoru ipak pise sva pokretna i nepokretna imovina da li i onda mogu traziti povrat tog dara u ostavinu ako ostale ostavine nema? Hvala vam puno na odgovorima
 15. Namirenje nužnog dijela

  A sto ce se onda dogoditi sa novcem na racunu i gotovinom koja je ostavljena u kuci? Nju do parnice oni kojima je dostupna mogu i potrositi...jesu li ju duzni nezz,poloziti na racun ili? I da li je takav postupak vracanja dara zakonom propisan,tj da li sud to moze i odbiti?
×