Jump to content

ufff

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Zanima me da li bih trebao prijaviti ako pritužba u kaznenom postupku koju sam poslao poštom nije dostavljena odnosno nisam dobio povratnicu. U samom postupku to nije toliko važno, obzirom da predmet ionako mogu urudžbirati na pisarnici ali postoji mogućnost da je pošiljka namjerno "nestala" obzirom da je između ostalog isticao rok za podnošenje jedne tužbe pred kaznenim sudom - da se radilo o konkretnoj tužbi a ne o pritužbi, tada je ovaj "nestanak" mogao utjecati na postupak.
  2. Hvala na odgovoru, zanima me jedino pojašnjenje izraza "formalna presuda"?
  3. Zanima me tko snosi troškove u slučaju da ja (a ne državno odvjetnišvto) podnesem tužbu općinskom kaznenom sudu? Naime, svojevremeno sam podnio kaznenu prijavu protiv nekoliko osoba a općnskom državnom odvjetništvu, koje je nakon izvida i prikupljanja dokumentacije ustvrdilo da ne postoji dovoljno dokaza za pokretanje postupka te u rješenju (dio o pravnom lijeku) navodi da mogu sam podnijeti tužbu kaznenom sudu. Sam postupak bi vjerojatno zahtijevao vještačenja, pa bi u tom smislu troškovi postupka mogli "narasti". Također, ishod bi mogao biti neizvjestan u tom pogledu.
  4. Zanima me da li je moguće dobiti mišljenje sudskog vještaka prije nego se pokrene tužba pred općinskim građanskim sudom ili se do vještačenja dolazi tek tijekom sudskog postupka?
  5. Obzirom da je ovih dana Ustavni sud suspendirao obiteljski zakon, može li netko konkretno reči što to znači? Prema mojim (skromnim) saznanjima, do promjena obiteljskog zakona je došlo, prvo 2008. g a zatim 2013 (?) a negdje sam pročitao da bi sada na snazi trebao biti zakon od 2003? Još ako netko može konkretno nabrojati razlike između ovih zakona iz 2013, 2008 i 2003 i što to znači za odluke donesene prema ovim zakonima koji više ne vrijede?
  6. eh, da... ti dokazi... tko zna s koje je hrpe plaćena koja rata? kako to konkretno ?dokazati? Sam priljev novca ne dokazuje da je taj novac "namjenski" upotrijebljen ili?
  7. Zanima me mogu li podnijeti istražni zahtijev u slučaju postupanja policije u vezi obiteljskog nasilja. Naime, svojevremeno sam zbog obiteljske svađe zvao policiju koja je, nakon dolaska, podnjela na kraju optužni prijedlog protiv mene zbog obiteljskog nasilja (prekršajna prijava) za navodno nasilje koje se dogodilo više od sat vremena prije nego sam ja zvao policiju zbog pokušaja da mi brat i majka odvedu dijete (onako otprilike - nazoveš policiju zbog konkretne situacije a sudionici ti slože prijavu a policija posluša njihovu verziju i napravi pritisak da odustaneš od prijave zbog koje si zvao policiju). Obzirom da sam pokrenuo kazneni postupak pred općinskim državnim odvjetništvom u vezi drugog kaznenog djela koje je počinjeno, a mislim da je točan redoslijed događanja u ovom slučaju intervencije policije relevantan za taj postupak, htio bih zatražiti ispis poziva policijskoj postaji te, ako postoje, eventualne snimke telefonskih razgovora prilikom poziva kao dokazni materijal u postupku. Također bih tražio da se preispita postupanje policije u konkretnom slučaju jer smatram da mi je, osim što su mi narušena prava, počinjena konkretna šteta neadekvatnim postupanjem policije a zanima me i da li je bilo elemenata trgovanja utjecajem na policijske službenike u konkretnom slučaju. Od navedenog događaja je prošlo dosta vremena ali ovaj drugi postupak nisam pokretao ranije, između ostalog, upravo zato što sam bio onemogućen (zastrašen) ovakvim a i kasnijim postupanjem policije. Molim savjet - kako da zatražim da se prikupe dokazi, Može li netko iz iskustva reći da li je moguće dobiti ispis poziva i snimke poziva policije (da li naša policija uopće snima takve pozive) i na koji način da pokrenem postupak da se utvrde činjenice u konkretnom slućaju. Nadopuna - pokušavam utvrditi da li je u postupanju policije u navedenom slućju bilo elemenata prikrivanja ovog drugog kaznenog djela koje pokušavam dokazati.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija