Jump to content

danci83

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Novak,hvala na odgovoru! Znaci ako sam dobro shvatila za j.d.o.o. kada otvorim salon,zaposlim fizerku(jer frizerka nisam i raditi ne znam),ali ona ne mora imati majstorski ispit? Ukoliko prede firma u d.o.o. zakon ostaje isti sto se tice zaposlenika?
  2. Poštovani, zanima me dali mogu kao veterinarski tehnicar otvoriti frizerski salon pod uvjetom da zaposlim radnika sa frizerskom školom? Otvorila bih j.d.o.o. Dali u ovom slucaju zaposlenik mora imati majstorski ispit? Unaprijed se zahvaljujem!
  3. Nije bilo mogucnosti,bilo je pokusaja nagodbe,nudili su se neki placevi tj zemlja koja nam nije odgovarala i nismo prihvatili...Jer nihe bila ni priblizne vrijednosti kao nasa zemlja s obzirom na poziciju u gradu,velicinu...od tada se nista nije dogadalo po tom.pitanju sve do tužbe koja nam je nedavno stigla...
  4. Poštovani, molim savjet oko tužbe od strane osnovne škole za pravo vlasništva. Stvari stoje ovako: 1975 god. temeljem komasacije izgrađena je zgrada osnovne škole i prateći objekti na zemljištima nekadašnjih vrtova,odnosno oranica koje su u vlasništvu fizičkih osoba i nalaze se iza kuća. Jedan dip škole je izgrađen i na zemljištu moga djeda kojemu i katastarski i vlasnički pripada.Nakon djedove smrti 2007 god. nekretnine i zemljište su nasljedili moj otac i stric. Koliko mi je poznato moja obitelj nikada nije vodila sudski postupak protiv osnovne škole niti grada za sporni dio čestice. Prije mjesec dana dobili smo tužbu od strane osnovne škole temeljem koje bi se škola prisilno upisala kao vlasnik 1/1 na sporni dio katastarske čestice. Tužbu temelji činjecinom da nekretninu drži u posjedu dulje od 40 godina te ostvaruje na istoj sva vlasnička prava i ponaša se kao vlasnik. Također temeljem prava pravnog sljedništva na predmetnoj nekretnini izgradio je objekte osnovne škole s pratečim objektima. Gradnja je završena 1975 god. kada je izdano odobrenje za uporabu. Može li se na bilo koji način dobiti mogućnost obeštećenja ili nagodbe u našu korist? Moja pretpostavka je da zbog nekadašnjeg političkog okruženja i "klime" se nije moglo poduzeti puno protiv društvenog odnosnog narodnog interesa. Čestica se nalazi u centru grada Županja. Unaprijed se zahvaljujem!
  5. Poštovani, molila bih vas za jednu informaciju ako mi ikako možete pomoći? U poduzeću (d..),napravljen je dug radi ne plaćanja poreza. Radi se o knjigovodstvenom servisu kojeg je vodila sestrična,te je ona bila i direktor tog poduzeća,dok je njena majka bila vlasnik poduzeća. Sestrična je nedavno preminula pa me zanima koja je odgovornost vlasnika poduzeća u ovom slučaju,dali je to njen dug ili se postoji način da se zbog specifičnosti situacije taj dug nekako otpiše? Unaprijed se zahvaljujem!
  6. Rovigno! Možete li mi reći dali je potrebna stručna sprema(trgovac) kako bi otvorila maloprodaju (j.d..),te dali ja mogu raditi u svojoj firmi kao prodavač? Hvala!
  7. Poštovani, molila bih vas za savjet! Otvorila bih butik sa odjećom i modnim dodacima,te bih vas molila za savjet što bi bilo najbolje riješenje s obzirom da sam početnik u tom poslu i da mi je bitno da su troškovi osnivanja što manji(kao kod j.d..-a),a i davanja prema državi i obveze... Kod j.d..-a su troškovi osnivanja manji ali tu su zakonske rezerve koje se moraju odvajati kao dodatni trošak,što kod d..-a nema... Molila bih vas za savjet te odgovor na par pitanja: 1.Dali je moguće da kao vlasnik poduzeća radim i kao prodavač u svom butiku? Imam završenu srednju stručnu spremu-veterinarski tehničar,te prekvalifikacije za knjigovodstvo i računalnog operatora. Želja mi je otvoriti butik te raditi u njemu ukoliko je to ikako moguće na bilo koji način? 2.Zakonske rezerve-ako mi možete pobliže objasniti na koji način se odvajaju od dobiti,te na koji način se može raspolagati sa njima i dali to meni više ide u prilog ili na štetu kao početniku u poduzetništvu.. Puno hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija