Jump to content

Izitpajn

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Dakle neće me kačiti ono da nakon 15 dana moram odjaviti vozilo? Ovo je taman 16 ili 17 dana.
  2. Pozdrav. Zanima me ima li šanse da se registracija vozila obavi 15-20 dana nakon isteka prethodne registracije ako se vozilo ne koristi u tom periodu. Konkretno, recimo da mi registracija vrijedi do 20.8., a ja 15. 8. odem na put (bez auta). Ako se vratim 5.9., mogu li jednostavno otići na tehnički i obaviti registraciju i sve ostalo? Dakle, u to vrijeme dok nije registrirano, vozilo se ne koristi. Da, znam da je rizik da se slupam ili da me policija uhvati u tih kilometar i pol, ali ako je to jedini problem, bože moj. Generalno, blesavo mi je raditi novu registraciju pet dana prije nego što je prethodna istekla i onda ga još ne voziti tri tjedna.
  3. Još jednom: Ta odluka je interni dokument HRT-a. Otprilike kao da ja i supruga potpišemo bračni ugovor (na što također imamo pravo) u kojemu propišemo pod kojim uvjetima nam susjedi moraju davati novce. Čini mi se da ćak ni to ne mora značiti ništa. Na primjer, ja imam auto, ali nemam radio. Netko može imati priključak i pretplatu na kabelsku, a ne mora imati TV (možda se baš pokvario i bačen je, a još nije kupio novi). Plaća se UREĐAJ, a ne gledanje programa.
  4. Pozdrav (još jednom). Na drugom forumu je netko napisao nešto što djeluje kao lagani ulazak u monstruozno. Ukratko: prijava je došla do suda gdje je HRT kao dokaz podastro sve žive potvrde o žrtvi: o prebivalištu, internet provideru, ženinoj telefonskoj pretplati, registriranom autu... Mene zanima je li sve to moguće? Kako sve ovo izgleda s pravne strane? Cijeli post:
  5. Ispričavam se, sad vidim da sam krivo napisao. Dakle, 1000 kuna je prekršajna kazna koja ne ide HRT-u, nego državi zbog kršenja zakona (ako sam dobro shvatio?). Ono što me zanima je HRT-ovo naplaćivanje 240 kuna "za protekla tri mjeseca" (zapravo naknada za kontrolora).
  6. Pozdrav. Imam teorijsko pitanje koje se tiče tumačenja propisa. Kad HRT "ulovi novi plijen", ukoliko se plijen pokaže nekooperativan, slijedi "kazna od 1000 kuna" koja je, koliko sam shvatio, utemeljena na HRT-ovom internom pravilniku. Međutim, jedino što sam *ja* pronašao u Zakonu o HRT-u, a tiče se pravilnika, je Članak 21 koji kaže da HRT može imati pravilnike koji reguliraju njegovo unutarnje funkcioniranje. Dakle, ništa o obavezama građana. Jedino što sam pronašao da u Zakonu piše o obavezama građana je: - građani moraju plaćati pristojbu - visinu pristojbe određuje HRT (trenutno 80 kuna) I to je to.Nema ništa o nekakvim dodatnim kaznama za neprijavljivanje i naknadama za kontrolore. Sve o tome se nalazi u HRT-ovim internim dokumentima koji, zakonski, ne obvezuju nikoga osim HRT-a. Može li mi netko objasniti jesam li dobro shvatio?
  7. Drugim riječima, teoretski i hipotetski, država može namjerno štancati pogrešna porezna rješenja kako bi si popunila proračun preko biljega? Odnosno, ukoliko se pokaže da je zaista netko u upravi pogrešno obračunao, mi moramo dodatno plaćati njegovu grešku?
  8. Pozdrav. Dobili smo porezno rješenje i otkrili da je jedna stvar krivo obračunata čime smo oštećeni za nekoliko stotina kuna. Na rješenju piše da se žalba plaća 50 kuna. Zanima me, ako se žalba pokaže utemeljenom, dobijamo li nazad tih 50 kuna?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija