Jump to content

TAMI555

Korisnik
  • Broj objava

    12
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Poštovani, zanima me da li poslodavac nakon što je zaposlio 2 radnika na određeno vrijeme kao zamjenu za porodiljni dopust smije nakon toga zaposliti 3 radnika na neodređeno vrijeme.( Napominjem da je to trgovina i da se svi radnici zapošljavaju na isto radno mjesto. ) Da li je po zakonu da nakon povratka radnica sa porodiljnog dopusta ova 2 radnika na određeno dobiju otkaz, makar su zaposleni prije radnika koji su primljeni na neodređeno. Hvala!
  2. Molim pomoć ,s obzirom na sve što sam prije napisala! Jedna sutkinja mi je rekla "da joj se čini" da se od 15.12.2013. produžuje mogućnost pritvora, pa me zanima da li još uvijek vrijedi da bi za ono sve što sam pitala max pritvor i dalje bio 2,5 godine ili ne?
  3. Da li to znači da će možda morati biti i duže od 2,5 god u pritvoru, budući da bez pravomoćne presude nema pravo ni na slobodne vikende ili neke druge pogodnosti, a vjerojatno ne postoji ni neki rok u kojem se parnica treba okončati?
  4. Vrhovni sud je tražio obnovu procesa nakon nepravomoćne presude i to zbog žalbe tužilaštva jer su neke osobe(budući da je u slučaju bilo više okrivljenih) oslobođene optužbe, a tužioc je smatrao da su krive i zbog žalbe jednog okrivljenog da mu je dosuđena previsoka kazna , ali ne znam po kojim člancima jer nemam trenutno spis kod sebe, a nisam pravnik pa ne znam, nažalost
  5. kaznenog, preprodaja droge
  6. Pritvor je određen zbog mogućnosti ponavljanja djela, a kazneni postupak se obnavlja po čl.190. st.2, krivo je napisano u prethodnom pitanju
  7. Zanima me u slučaju kada se obnavlja proces po čl.150. st.2 i kada ste nepravomoćno osuđeni na 4 godine zatvora koliko dugo može trajati pritvor i da li se nakon vraćanja slučaja od strane Vrhovnog suda na prvostupanjski sud prekida odsluženje kazne zatvora ( budući da je on nakon donošenja nepravomoćne presude otišao na prijevremeno odsluženje kazne zatvora), te da li ostajete u zatvoru gdje služite kaznu zatvora ili se vraćate u zatvor koji je u nadležnosti suda gdje će biti suđenje? Koliko se po prilici čeka novo suđenje?
  8. Da li mi netko može ukratko opisati na koji način bih napisala molbu za uvjetni otpust i da li je činjenica da je osoba odslužila više od polovice kazne razlog za traženje uvjetnog otpusta ? Hvala!
  9. Kome se upućuje prijedlog , da li sudu na kojem je bilo ročište ili sudu u čijoj je nadležnosti kaznionica u kojoj se izdržava kazna?
  10. Molim pomoć vezano uz temu uvjetnog otpusta. Nakon koliko odslužene kazne od 4 godine zatvora po čl.190.st.2, možete tražiti uvjetni otpust, kome se upućuje zahtjev (sucu izvršenja ili?) i da li zahtjev može napisati samo odvjetnik ili možete i sami? Kolika bi po odvjetničkoj tarifi bila cijena zahtjeva)?
  11. TAMI555

    Pritvor

    Da li postoji zakonski rok koliko može trajati pritvor do donošenja pravomoćne presude ako je po nepravomoćnoj presudi određena kazna zatvora u trajanju od 4 godine?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija