Jump to content

relisis

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Ukoliko platim 2/3 kazne odmah, imam li pravo uložiti prigovor po čl.58 ili automatski prihvaćam i oduzimanje vozačke na 3 mj., po čl. 58 ??? Unaprijed hvala na odgovoru !
  2. Na nekoj globalnoj razini poimljanja, ne tako doslovno. Moramo se složiti da predstavnici vlasti i zakona, ipak ne vole pitanja, nije preporučljivo dovoditi u pitanje njihov kriterij pri određivanju kazne, iako je ponekad nelogičan. Pristalica sam unapređivanja ljudske svijesti, ali ne dresurom.
  3. Nitko ne voli one koji misle svojom glavom, dovode u pitanje autoritet ovlaštenih....zakon je nekome brat, nekome krvnik, ovisno o srodstvu sa onime tko ga tumači i provodi. Mi smo samo "stoka sitnog zuba", naročito sad u Europi...moderna inkvizicija nema giljotinu, već instrumente naplate, ukoliko postavimo logično pitanje ! To je najopasnije !!!
  4. Poštovani.... Koliko sam upoznat, Ustav nam garantira temeljne ljudske slobode, a svi zakoni i podzakonski akti proizašli su iz ustava, te su u skladu sa osnovnim odredbama......e, sad.....došavši do prekršajnog zakona i čl. koji obavezuje upotrebu pojasa. Ne vezanjem pojasa u toku vožnje ne remetimo ostale sudionike u prometu, ne utičemo na promet i nismo opasni ni po koga, osim po sebe....a kažnjavaju kao kršenje zakona! Dakle, ništa manje no kad kupimo cigarete sa državnom markicom, ili uže da se objesimo, a to smijemo bez kazne ! Dobio sam svojevremeno takvu kaznu, pozvao se na temeljne ljudske slobode i izbačen sam iz sudnice zbog nepoštivanja suda, odnosno, uzimanja rijeći bez prava, ali kazna za pojas nije naplačena !? Hoćemo li jednom morati imati majicu u boji auta, da napunimo proračun....vjerujem da ovo zanima mnoge, pa molim stručno mišljenje svih onih koji će, danas - sutra, provoditi zakon u interesu vladajuće klase, po Marxu.... štiti li zakon samo ministarstvo financija ili dopire i do naroda ? Ne zamjerite, logičan sljed tumačenja osnovnih građanskih prava i prava na slobodu odabira me dovodi do ovog konkretnog pitanja. Toliko, uz zahvalu svima koji mogu argumentirano obrazložiti !
  5. zahvaljujem....ovo je pomoglo ! Uputa o pravnom lijeku uključuje pravo prigovora, iako je logičnija molba...
  6. Poštovani.... Osim kazne od 4.000,00 kn, uz nadoknadu troškova prekršajnog postupka, po čl.58 izriče se mjera zabrane upravljanja B kat. u trajanju od 3 mjeseca. Smatram se krivim za izazivanje prometne nesreće sa lakšim povredama, no obzirom da sam privatnik i radim po terenu, bez vozačke sam gotov. Iako sam dolaskom u raskrižje stao i propustio vozilo sa svoje ljeve strane, pa onda tek ponovo krenuo, svakako nisam zamjetio vozilo u dolasku sa desne strane, ( piše da sam se nastavio kretati bez stajanja ), krivicu sam priznao na licu mjesta. Nisam ni vozio kolnikom, već raskopanom ulicom u fazi radova, u kojoj i stanujem, te sam morao stati na raskrižju. Ne bih se natezao jer stvarno nisam ni vidjeo to vozilo zbog sunca, osjećam odgovornost zbog nesreće i ženinih ogrebotina od pojasa, no... mogu li ikako spasiti vozačku od zabrane upravljanja ? unaprijed hvala.......
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija