Jump to content

joger1

Korisnik
  • Broj objava

    12
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Da, mogao bi kao i Thompson imati pretres stana zbog inata pričanja gluposti na javnom mediju . Ne griješite ni najmanje, ali ja ću vam se zahvaliti na širokogrudnoj pomoći i neću više ovdje dolaziti po "pravne" savjete jer nisam saznao ništa što već nisam znao. Gubljenje vremena, i vašeg i mog. Da mogu, izbrisao bi ovaj profil.
  2. Samo ako nađu pištolj onda ću odgovarati, a ja sam 100% siguran da neće nikada
  3. Ne pušim, ne pijem, ne drogiram se, samo se bavim sportom i zdravim životom i nemam nijednu prijavu s elementima nasilja. Bio sam na psiho testu već za vojsku i ispalo je da sam OK
  4. Da, dobro mislite, za pljucu sam mislio dobiti nabavnu dozvolu, samo za držanje i zaštitu imovine, ne i za nošenje po vani. Unatrag 3g nisam kazneno gonjen ni osuđivan. Ali ja vam već doma preko 10g imam pištolj, neregistriran i neprijavljen. Namjera mi je bila dobiti nabavnu dozvolu da ga konačno mogu legalizirati ...ali zbog bahatosti gospođe izgubio sam volju za to, tako da ću i dalje posjedovati pištolj ali bez dozvole.
  5. Te provjere se i bojim jer s prvim susjedima sam u svađi zbog njihove mačke koja vrši nuždu po hodniku stambene zgrade a radim u državnoj firmi gdje se svi međusobno ne podnosimo tako da ni kolege s posla ne bi imale koju lijepu riječ za mene . I osobno baš ne bih volio da se policija dolazi na posao raspitivati o meni i to zbog oružja koje mislim nabaviti. @hasko; gospođa u policiji više je ličila na Micu dvocijevku da ne kažem trofrtaljku nego Annie 4 pištolja , ali neka, sve je to za ljude. Ta me sigurno više neće vidjeti, jer da se ne bojim i da sam heroj sigurno mi nebi trebale puške i pištolji već samo čisto srce. @G-man: nisam ni ja znao da su tako rigorozni čak i kod dozvole samo za držanje oružja, koje nikad nebi iznosio van stana. Nema mi izgleda druge nego da se kao i otac učlanim u lovačko društvo.
  6. Hvala na brzom odgovoru. A jel se može taj obrzac predati u nekoj drugoj PU, gdje nije moje prebivalište, kako bi zaobišao tu gospođu? ...Kakve se sve provjere vrše, nešto sam čuo da čak i moje prve susjede pitaju što misle o meni? I ako bi mi mogli reći koji opravdan razlog da navedem u svrhu držanja oružja za zaštitu imovine, što prolazi? jel dovoljno napisati samo "zaštita nepovredivosti doma od nepozvanih osoba"? što prolazi?
  7. Poštovani, Molim za savjet. Prije 5min vratio sam se iz PU nakon neuspješnog pokušaja da podnesem zahtjev za nabavu oružja u svrhu držanja istog iz razloga zaštite imovine(stana koji sam jedini vlasnik i sam živim u njemu). Nisam čak uspio niti dobiti obrazac br.1 koji treba ispuniti i predati nakon plaćanja 45kn biljega već je odmah u startu ženska koja tamo radi počela galamiti na mene, da se ta dozvola ne izdaje "običnim" građanima, već da moram ili biti zaštitar, policajac, pravosudni policajac i sl. Onda je počela nešto u stilu vidovitog Milana, da ona na temelju mog fizičkog izgleda može zaključiti da ja tu dozvolu nikad neću imati, tako da na kraju nisam ni dobio taj obrazac br.1 koji sam trebao ispuniti . Sad mene zanima jel se isplati s "rogatim" bosti i pokušati opet doći do tog obrazca, koje su mi pravne opcije? Zakon o oružju sam pročitao, znam ga napamet. Zar nije bolje da u PU imam registrirano oružje, da znaju koje oružje posjedujem nego da nešto nabavljam na crno pa da se moraju mučiti to naći u mom posjedu? Svaki savjet dobrodošao. Hvala.
  8. To sam vidio na youtube, to je uređaj namijenjen vlasnicima psa koji im pomaže prilikom treninga da pas ne laje i ide uz nogu. I treba duže vremena provesti s životinjom, ne pomaže u par sekundi ili stotinki koliko traje napad. A ja baš nemam namjeru njima raditi uslugu i trenirati njihove životinje jer da žele nešto poduzeti po tom pitanju onda bi pas bio na povodcu s brnjicom.
  9. Toga me je i strah da s tim sprejem još više ne razbijesnim životinju i iniciram ugriz. Do sada je učinkovito bilo udaranje nogom i nakon toga svađa s vlasnikom koji me verbalno napada jer udaram njegovog ljubimca. Od plinskog pištolja onda definitivno odustajem i uzimam nešto od D kategorije, raspršivaš ili neko hladno oružje ili oruđe Ne mogu nažalost mijenjati rutu trčanja jer živim u malom mjestu i jedino mogu trčati uz more po šetnici. Ostalo je sve velika uzbrdica. Pozdrav.
  10. Hvala na pojašnjenju, evo našao sam EDITIRAO MODERATOR EDITIRAO MODERATOR... pa ču ga isprobati u praksi.
  11. Hvala na odgovoru, znači taj pištolj nije zaštita kad ga ne smijem upotrebljavati izvan strelišta i sl, možete mi onda dati neki savjet koja je adekvatna zaštita od pasa, suzavac neki i sl.? Hvala.
  12. Poštovanje, Prilikom jutarnjeg trčanja često se događa da me napadaju i trče za mnom psi koje vlasnici ne drže na povodcu. Do sada još nisam imao ugriz na svu sreću. Želio bi kupiti plinski pištolj, zanima me koja dozvola je potrebna za nabavku i pod kojim uvjetima smijem upotrijebiti to oružje nad životinjom, dali me prvo mora ugristi ili je dovoljno da potrči za mnom i reži? Hvala na odgovoru.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija