Jump to content

Luda Mama

Korisnik
 • Broj objava

  24
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. zaštita privatnosti

  Poštovani Legalisi, molim vas za odgovor. Imam užasnog predstavnika stanara u zgradi punoj umirovljenika. Nekih većih problema zaista nema - tu i tamo naiđe kakav malo mlađi i bučniji podstanar - ali zaista ništa strašno. Ipak, naša Ovlaštena Osoba voli izigravati pred penzićima nekog Supermana, te je danas najavio kako će zbog 'nekulturnih stanara' postaviti nadzornu kameru. Pretpostavljam da će se instalirati iznad ulaznih vrata, kako se ne bi lupalo istima (?!). Zaista nikakve veće štete nije bilo i - budući da je i inače osoba koja gura nos svugdje, otključava tuđe poštanske sandučiće i sl - nikako mi se ne sviđa da izvrši svoj naum. Na koji ga se način u tome može spriječiti? Unaprijed zahvaljujem!
 2. Poštovani, malo sam čitala Zakon o službenicima i namještenicima, pa me zanima ovo: već sam otvarala temu jer me zanimala pravna težina prekoračenja rokova kod provedbe natječaja za prijam u službu u jednom gradu. Što je s prijamom u službu na ODREĐENO vrijeme (ne radi se o prijmu vježbenika)? Naime, konkretni je oglas raspisan za rad na 6 mj. s mogućnosti produženja na 12 mj. Prema Zakonu o službenicima, za takva se radna mjesta ne provodi natječaj. U mom konkretnom slučaju, radilo se o OGLASU objavljenom na web-stranicama dotičnog grada i Zavoda za zapošljavanje. Tekst oglasa (pa tako i uvjeti i potrebna dokumentacija, te najava testiranja i usmenog intervjua) istovjetan je bilo kojem drugom natječaju raspisanom za prijam na neodređeno vrijeme. Može li mi netko s više iskustva objasniti zašto bi lokalna jedinica raspisivala oglas s takvim sadržajem za prijem službenika na određeno vrijeme, ako za to nema zakonske potrebe? Unaprijed zahvaljujem.
 3. Upit o poništenju oglasa za posao

  Hvala. U Zakonu o službenicima i namještenicima navedeno je kako se provjera znanja i sposobnosti mora najaviti najmanje pet dana prije održavanja. Bumo videli...
 4. Upit o poništenju oglasa za posao

  Hvala, hetta. Za propis ne znam, u natječaju je navedeno tih 5 dana. Pratim situaciju, pavidim dapropusta ima ikod drugih natječaja. U slučaju da kasne, ali da svejedno objave poziv na testiranje, mogu li se žaliti?
 5. Upit o poništenju oglasa za posao

  Hvala. Znam kako je moguće da se ne izabere niti jedan kandidat. Mene brinu rokovi. Ako se sutra (8.1.) objavi poziv na testiranje u petak (što je zadnji mogući dan, budući da se do ponedjeljka 15.01. mora izabrati kandidat (ili poništiti cjelokupnu proceduru), jesmo li već zašli u neregularnost jer je prema natječaju nužno da objava mora biti 5 dana prije testiranja? Ne želim čekati petak, odraditi pismeni i usmeni dio, mozda cak i biti primljena, pa da mi se objavi kako je netko uložio prigovor i kako se poništava cijeli natječaj. Osim toga, želim i sama znati koliko se ozbiljno sve odrađuje i prigovoriti procijenim li da cijela stvar nije na nužnom nivou.
 6. Poštovani i dragi Legalisi, molim za one koji imaju vremena, volje i znanja, da me upute u kojem bih smjeru mogla dalje djelovati. Prijavila sam se na natječaj jedne lokalne samouprave za posao na određeno vrijeme. Budući da mi je dokumentacija potpuna i poslana u roku, te da nisam primila nikakvu obavijest o neudovoljavanju formalnim kriterijima, smatram se kandidatom za mjesto. 15.1. ističe 60 dana od roka za podnošenje prijava, što je krajnji rok za objavu primljenih kandidata, a još uvijek nije objavljen termin pisanoga testiranja, koji bi trebao biti objavljen najkasnije 5 dana ranije. Budući da stranački kandidat ne postoji, vrlo je vjerojatno da će se cijela stvar poništiti. Ako se ipak objavi poziv na testiranje, ulazimo li svi zajedno u neregularnu proceduru, koja bi se lako mogla poništiti? Ne bih htjela biti dijelom putujućeg cirkusa. Unaprijed zahvaljujem.
×