Jump to content

Ciceron_

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovani, ponovno pokrećem temu jer imam sličan problem. Supruga i ja nedavno smo uselili u stan u blizini tržnice. Radno vrijeme tržnice je od 7.00. Ono što prilikom kupnje stana nismo znali je da se ispod prozora naše spavaće sobe odvija dostava koja ovisno o danu počinje već od 4.30, 5 i traje do početka radnog vremena tržnice. Problem prilikom dostave je što se roba baca na dostavna kolica, dostavljači lupaju sa vozačkim i suvozačkim vratima kamiona i kliznim vratima tovarnog prostora. U stan je pred koju godinu ugrađena kvalitetna PVC stolarija sa dvoslojnim staklima, ali i povrh toga buka od bacanja robe nas svakodnevno budi. Tržnica radi 7 dana u tjednu, pa ne moram napominjati da smo nakon više mjeseci svakodnevnog buđenja u 5 ujutro frustrirani i neispavani, a dodatni problem je što dolazi toplije vrijeme, a mi i dalje spavamo iza zatvorenih prozora. U više navrata smo kontaktirali upravu tržnice sa zamolbom da organiziraju dostavu na drugi način ili u drugo vrijeme, no bezuspješno. U Zakonu o zaštiti od buke propisano je da noć traje od 23 do 7 sati, no je li ovo slučaj u kojem se primjenjuje navedeni Zakon s obzirom da se ne radi o klasičnoj mjerljivoj buci akustičnih uređaja već o brojnim kratkim, ali glasnim udarcima? Koji bi bio naš put i koji su izgledi za dobivanje presude u našu korist? Kako uopće dokazati tu vrstu buke? Dok policija dođe, dostavljača više nema, a nekako mi je nestvarno očekivati da će patrola dežurati pod našim prozorom od 5 nadalje u iščekivanju dostavljača koji stvara buku.
  2. Jel ima netko da je pisao prigovor na obvezni prekršajni nalog i da je dobio rješenje od suda? Jer ljudi samo dolaze tražiti pomoć, a o ishodu ni u jednoj temi nema ni riječi. Mislim da bi bilo u redu prema ljudima koji pomažu, a i prema ostalim članovima foruma koje predmetna tematika zanima da se napiše kakav je ishod sudskog postupka.
  3. Za 0.56 promila dobio sam kaznu i zaštitnu mjeru zabrane upravljanja vozilom na 6 mjeseci. Krivnju ne poričem i novčanu kaznu sam spreman platiti, međutim bez automobila svom poslodavcu sam beskoristan i riskiram smanjenje plaće, a moguće i otkaz. Je li moguće na sud donijeti ugovor o radu kao dokaz da mi je auto potreban za svakodnevno obavljanje radnih mjesta i eventualno neku vrstu potvrde da do sada nikad nisam prekršajno kažnjavan? Kakva je sudska praksa po pitanju ukidanja zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom u sličnim slučajevima? Hvala na odvojenom vremenu.
  4. I ja imam sličan slučaj: 0.66 napuhanih promila, kad se umanji za pogrešku mjerenja, onda je to 0.56 i kazna od 1000 kn. Ima li smisla pisati prigovor i pozvati se na dosadašnju nekažnjavanost te relativno mali iznos prekoračenja (0.06 promila) te se nadati smanjenju kazne. Također, s obzirom da se prekršaj dogodio u Zagrebu, a prebivalište imam prijavljeno u drugom gradu, je li za konkretan slučaj nadležan prekršajni sud u Zagrebu ili u mjestu prebivališta? Hvala na odgovoru.
  5. Ako sam dobro shvatio članak 1066. stavak 1.: "Umjesto vlasnika stvari, i isto kao on, odgovara osoba kojoj je vlasnik povjerio stvar da se njome služi". Dakle, u ovom slučaju bi na tuženiku bio teret da dokaže da je brigu za psa prepustila svom bivšem dečku i time bi odgovornost bila prebačena na njega. Kako ja shvaćam, navedeni članak ne podrazumijeva podjelu odgovornosti.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija