Jump to content

justme18

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je justme18 objavio

  1. Da li dijete od nepunoh 18 god, moze preci Slovensku granicu sa putovnicom i sa pratnjom koja nije roditelj ni skrbnik,beZ ikakve suglasnosti roditelja...Tocnije, da li je bitno ako se granica prelazi sa osonom ili putovnicom, ili je svejedno ako je dijete maloljetno, a putuje bez roditelja..
  2. Hvala vam naljepša. No jel mi možete još samo pojasniti što to znači da više obraćaju pozornosti na maloljetnike? Zar pitaju pratnju koja nije roditelj, da li su to roditelje dozvolili? Ili samo pogledaju osobne iskaznice?
  3. Pozdrav! Ovako. 21.9 .2013 moja kćer ide na svadbu u Sloveniju sa dečkom. Rođena je 7.10.1995. Da li zna možda tko, ako tamo na granici kompliciraju pošto još tada neće biti punoljetna, nego od onda za nekoliko tjedana. I da li treba moja suglasnost za prelazak slovenske granice ili može sama ići bez problema? Hvala.
  4. Poštovani, Ovako, jel ja mogu promijeniti ime svom djetetu koje za 2 mjeseca navršava 18 ili može i ono samo promijeniti svoje ime. Pročitala sam da kad dobijem zahtjev za promjenu imena, da za dijete moraju oba roditelja biti prisutna. Pa jel mogu ja, kao majka dijeteta kojem želim ime mijenjat, to sama potpisat, bez muževog potpisa, jer je on trenutno odsutan. Još me zanima, da kad bi moje dijete npr. 10.listopada.o.g. se počelo koristi novim imenom, da li ga ja moram u školsku godinu upisat sa starim imenom ( a škola počinje 1.9) ili odmah 10.10 kad se počinje koristit sa tim imenom, moram zatražiti od škole da se dijete tamo upiše pod novim imenom. Vrlo bih Vam bila zahvalna na tom odgovoru. Ugodan dan!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija