Jump to content

Nada222

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Molim pomoc i savjet vezano za putne troškove. Situacija je da radim vec 7 god.kod svog poslodavca uz jedan prekid na samom pocetku. Na neodređeno sam prijavljena od 24.3.2017 prije toga sam ugovor potpisivala svaki mjesec 3 god. Radim u poslovnici u jednom manjem gradu koju su sada zatvorili i traze od mene da idem raditi u drugi grad udaljen 45km ali bez putnog troška. Placa minimalac. Ja sam trenutno na go i nisam dobila nikakav aneks ugovora niti prekid ugovora. Dan prije nego su zatvorili poslovnicu su mi rekli zatvaraju i to je to. Nikakav otkazni rok, nista. Nista osim odluke o go nisam potpisala, poslovnica zatvorena i sta nakon go? Znaci po njihovom ostajem radit samo u frugom gradu iako sam rekla da nemogu putovati jer mi putni trosak iznosi oko 1000kn (preko 45km) a oni nece platiti taj trosak. Neznam sta trebam? Ocito zele da ja sama dam otkaz da nemaju nikakve obaveze isplate.
  2. Može li poslodavac uručiti odluku o otkazu radniku na neodređeno vrijeme(tehnološki višak) a ostaviti radnika na određeno (produžuju svakih mjesec dana)? Mogu li smanjiti plaću a da o tome ne obavijeste radnika? Također krivo su mi uplaćivali porez tako da sad moram razliku platiti?
  3. Imala sam na poreznoj kartici kao uzdržavanog člana djete ali sam još 2011 god napravila odjavu i prebacila na poreznu karticu od supruga. Vratila sam novu poreznu karticu svom poslodavcu ali i dalje su oni na plaći vodili kao da imam uzdržavanog člana. Uglavnom, došlo mi je od porezne da moram platit 1200kn poreza, u poreznoj su mi objasnili da je to zato što mi poslodavac vodi uzdržavanu osobu a na pk je nema??? Da sam ja taj novac dobivala na plaći a da mi je to trebao poslodavac uplaćivati porez. Šta sad da radim, znam da moram platiti ali nije moja greška? Dali se to inaće događa jer su mi rekli da sam ja to trebala primjetiti. E pa nisam knjigovođa i u takve stvari se stvarno ne razumijem. Od platne liste vidim jedino krajnju isplatu ostatak mi je nepoznanica, nažalost.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija