Jump to content

morenos

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. HITNO!! Odgovor trebam !! Nastavak ove glupe fame! - znaći - u 3. mj sam bio u zg na prekršajnom sudu sa svjedokom koji je potvrdio moju priču..i sutkinja je rekla da se nju pita da bi me oslobodila.ali mora slati u Pulu na sud da oni odluče što s tim..da li će prihvatiti ili ću morati tamo na novo svjedočenje/sučeljavanje.. I sad - neki dan sam dobio poziv za sud u puli idući petak 21. S obzirom da nemam novaca, nezaposlen, bla bla - da li mogu tražit da mi se prebaci u ZG? da li mogu tražiti da mi sud plati put do pule? kako da nađem sutkinju koja mi je bila u zg--nisam nikakav papir dobio nakon parnice u 3.mj kada sma bio na sud u ZG-u (jel to moguće)? Hvala puno! PS. pismo koje sam dobio..nigdje ne piše da moram sa svojim svjedokom doć..ili piše?? on nije dobio u pošti nikakav poziv..! "poziva se IME PREZIME, adresa, da pristupi ovom prekšajnom sudu (pula), na dan 21.11 u 9.15 ulica, dvorana, kat, na glavnu raspravu, zbog prekršaja iz čl 54 st 3. zakon o suzbijanju zlouporabe droga, po optužnom prijedlogu policijska postaja pula, na kojem će se ročištu provesti ispitivanje svjedoka ukoliko se na poziv ne odazovete, ročište će se održati bez vaše nazočnosti"
  2. pozdrav, evo..napokon mi je došao poziv za sud (imam za 3 tjedna sud) ..pa bi vas molio da date odgovor na još pokoje pitanje..hvala u pozivu ne piše ništa konkretno, jedino: kada trebam doći, da uzmem oib, da izvjestim sud o promjeni adrese i: "Okrivljenik je dužan osobno pristupiti ispitivanju ili može dostaviti pisanu obranu koju mora osobno potpisati. Ukoliko se okrivljenik ne odazove pozivu i ne opravda izostanak ili ako bude očito izbjegavao primitak poziva, sud će izdati dovedbeni nalog, a okrivljenik će snostit troškove dovođenja i odgode ročišta. Okrivljenik ima pravo u tijeku postupka uzeti branitelja po svojem izboru, koji može biti nazoičan ispitivanju, ali se ročište neće odgoditi zbog braniteljeva nedolaska" Mene zanima da li sam obavezan imati odvjetnika? Također moj svjedok nije dobio nikakvu obavijest na adresu da mora doći (dali da ga svejedno povedem sa sobom?) Niti se nigdje u mom pozivu spominje sučeljavanje sa policijacem, da li da na sudu svejedno tražim sučeljavanje i da ne pristanem na sud bez policajca s kojim se želim suočit?? Molim Pomoć!! Hvala
  3. ok, hvala svima na odgovorima, al me zanima da li trebam odvjetnika? sve je to jedan velki K! ako moja riječ bude protiv policijske - šta ja imam od toga uopće, pa čak i da moj svjedok potvrdi moju priču?
  4. pošto samtram da se mogu žalit - najrađe bi se žalio (pa čak i bez svjedoka), s druge strane bi i platio kaznu da se riješim toga, al nemam lovem nezaposlen, loša financijska sitacija u obitelji... jel mogu nekako priznat "krivinju" ali tražit da platim manje od 3,800kn (tih 2/3 ukupnog iznosa u roku od 8 - još par dana) pošto nemam mogučnosti financijske, nezaposlen, nekažnjavan nikad, uzoran građanin.?? također - kako tražit da dobim rad za opće dobro umjesto plačanja kazne? jel mogu sam odabrat di bi radio (npr u nekoj udruzi koji se bavi humanitarnim radom)?
  5. jel obavezno doći s nekim na sud da posvjedoči to kao moj svjedok?? jel on dobiva na kućnu adresu nešto ako dođe?? nemam ja pojma o prekšajima ni o autima - jel može link od pepetice - nemogu naći nigdje.. jel obavezno tražiti tog policajca da vidimo šta je bilo na sudu' - jer na dva papira koja sam dobio - su dva različita službenika potpisana.?
  6. na jednom festu sam neki dan "pao"... mogu: ili platit kaznu 5000 kn (do petka 3 i 800kn) ili se žalit u nadi da će mi uvažit žalbu. stvar je ta da smo bili na jednoj klupici i kada se ekipa sa druge klupice maknula mi smo sjeli na njihovo mjesto i zapalili cigaretu. i uletila murija i pretres i na podu našli opušak jointa. doveli me do auta njihovg da naprave evidenciju i dali mi papire (o oduzimanju predmeta i prekršajni nalog) da potpišem i odbio sma ih potpisati.. zanima me da li se mogu uspješno žaliti da me oslobde ili mi nema smisla jer su oni "neposrednim opažanjem" uočili preekršaj..za koji ja tvrdim da ga nije bilo da je došlo do zabune, jer nije učinjen od mene nego od neznam kog jer ja neznam kakav i čiji su joint oni pronašli ispod našeg stola i klupice.....?? kako uopće sastavit takvu žalbu..? molim pomoć hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija