Jump to content

Borisszg

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Nije receno na sta da ulozim zalbu. Valjda moram dobiti neku presudu na koju se trebam zaliti ili nesto. Preduvijet da se zalim je nesto na sto se trebam zaliti.
  2. Mogu ulozit zalbu na to ako oni dokazu da imam. A kako da ulozim zalbu na nista, odnosno ako nisi dokazali?
  3. Kako ako on podize tuzbu? On nesto trazi..on pokrece postupak pa bi valjda trebao nesto i dokazati. Svi se radjamo bez imovine. Znaci defaultno stanje je da nemamk tv dok ga ne kupimo ili ne dobijemo. On me tuzi za nesto pa valjda to treba dokazati. Dali to znaci da ja mogu prijaviti hrt za rasparcavanje droge i onda oni moraju dokazati da to ne rade?
  4. Ako me tuze da imam to nesto, zar ne bi tuzitelj trebao dokazati da imam?
  5. To razumijem. Malo mi je nejasno kako onda u bilo kojem od ovih HRT postupaka, a kolko vidim ima ih puno, tuzitelj uspjeva dokazati da osoba ima neki od uredjaja? Ja ne mogu zalbu dokazivati jer zalba upravo je na to da je ovaj prvi dokazao postojanje uredjaja. Sta kaze praksa, kolko vidim vise ljudi je islo na sud. Navod tuzenika je da tuzitelj nije dokazao postoja je uredjaja. Dali sud smatra izjavu "pa normalno je da u 2019g osoba ima neki takav uredjaj" dokazom? Kako se uopce dokazuje nepostojanje necega? Nemam doma vazu, nemam doma stolicu. Znam da vecina ima ali ja nemam. Kako da dokazem npr da nemam doma stolicu? Da slikam stan ili kako...?
  6. Pozdrav, Cura nije imala nikada tv u stanu niti je bio prijavljen. Dolazi obavijest da je inkasator uocio tv...bla bla Nitko nikada nije zvonio niti ista, samo dosla obavijest. Cura se zalila HRTu, i sad dosao poziv za sud. Na sudu ce vjerojatno HRT pokusat dokazat postojanje nekog uredjaja. U stanu nisu bili niti zvonili niti nista. I pretpostavljam da ce onda pitati imate li mobit, radio ili nesto. Moje pitanje je na kome je teret dokaza ako cura na sudu izjavi da nema niti jedan takav uredjaj? Dali je to dovoljno ili se smatra dokazom da je "normalno" u danasnje vrijeme imati jedan od tih uredjaja? Lp B
  7. Pozdrav, cura je dobila HRT poziv za sud. Dali mi moze potpisati neku punomoc da se ja pojavim umjesto nje na sudu? Nisam pravnik vec obicna fizicka osoba. Hvala, lp
  8. Pozdrav, iz svega sta sam procitao zakljucak je da se na sudu dolazi di pitanja dalu imas neki od uredjaja koji moze reproducirati sadrzaj ili nemas. Naravno da je "normalno" da imas, ali dali je dovoljno da je nesto normalno, da se to priznaje kao dokaz ili je potreban i dokaz? Jer ima i nenormalnih ljudi. Ako se izjavi na sudu nemam niti jedan od tih uredjaja, dali je to dovoljno? Ili cinjenica da zivimo u 2019g sama po sebi predstavlja dokaz da imamo jedan od tih uredjaja?
  9. Pozdrav, dali netko ima predlozak kako i kome poslati tuzbu osiguranju ? Zelim ih tuziti zbog ne ispunjavanja ugovorne obaveze po uvijetima kasko ugovora. Dali to nuzno mora ici preko odvjetnika ili sam mogu doci na sud ? Mislim da je stvar jednostavna pa nebi jos i odvjetnika placao.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija