Jump to content

iivo

Korisnik
  • Broj objava

    20
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Hvala, još nešto što činiti nakon što se Ustavni sud proglasi nenadležnim, ostati s mirom ili se može žaliti Europskom sudu?
  2. U kojim situacijama Ustavni sud se smatra da je nenadležan?
  3. Molim odgovor, koliko telekomunikacijski operatori čuvaju podatke o primljenim pozivima s fiksne i mobilne mreže?
  4. Kome uputiti žalbu ili koga obavjestiti ako predsjednik suda ne odgovara na predstavku stranke s pravnim interesom u sudskom postupku. Predstavka podnesena 08. siječnja odgovora još nema.
  5. iivo

    Hok

    Mora li disciplinski tužitelj HOKa odgovoriti podnositelju predstavke u kojoj je sadržan dokaz o zloupotrebi prava njihovog člana? Na dvije predstavke zbog zloupotrebe prava u postupku pred sudom dobio sam odgovor te su predstavke odbačene, što nije čudno jer „vrana vrani ne kopa oči“. Na novu treću predstavku, koju sam poslao prije četiri mjeseca te ponovljenu od prije mjesec dana zbog nove zloupotrebe prava u sudnici pred svjedocima za što imam dokaz mojeg pravnog zastupnika kojeg sam predočio gospodi iz HOKa, još se nisu očitovali.
  6. Molim moderator da temu: pravo odvjetnika pri zastupanju stranaka, objavljenu 14.08.2013., kao i moj profil briše. Pozdrav,
  7. Poštovani/a burn, molim dodatno objašnjenje, vezano za Vaš citat " S obzirom da imam pravilo da ne pomažem ljudima s ovakvim stavom".
  8. Hvala, ne nalazim nikakvu poveznicu s pitanjem kojeg sam postavio?
  9. Tako je, naveli ste ono što sam postavio u pitanju, što zanči da je pitanje jasno. Ipak još čekam odgovor stručne osobe, uz dodatak da stručnu pomoć vještaka koliko znam ipak određuje sud, ne odvjetnik koji odlazi kod nebitnih osoba u traženju istine s neistinitim podacima o zdravlju.
  10. Ima li itko od stručnjaka tko zna odgovoriti na gore postavljeno pitanje? Pitanje je sasvim jasno.
  11. Ne razumijemo se. Nebitno je gdje je upit postavljen i kojoj grani prava pripada. Ponovljeno pitanje; može li odvjetnik s mojim podacima o zdravlju uzetih iz sudskog spisa bez mojeg znanja privole ili naloga suda od drugih vještaka tražiti da vještače moje zdravlje. Konkretno se ovdje radi da je odvjetnik ispostavio netočnu dijagnozu podatke o zdravlju vještaku kojeg je imenovao za svoje privatne potrebe. Konkretno se radi da vještak koji se predstavlja kao sudski vještak, i nije ovlašteni sudski vještak. Nebitno je dali imam ili nemam odvjetnika. Pitanje jednostavno; dali se radi o povredi ZZOP-a iz članaka 6.,7., i 8., te drugih Zakona koje sam iznijeo. Dali je odvjetnik prekoračio ovlasti ili ne. Odnosno tko to na svoju ruku može imenovati sudske vještake koji nisu sudski vještaci, te s netočnim podacima o zdravlju od drugih zahtjevati da ispisuju nekakva vještva. Što Vam nije jasno? Tko je iznad Zakona?
  12. Već ste odgovorili, "Svatko ima pravo napraviti (privatno) vještačenje ali sud je taj koji nalaže "službeno" vještačenje iz redova stalnih sudskih vještaka". Dodao bi svatko osobno sa svojim osobnim podacima ima privatno napraviti vještačenje. Podaci su izneseni izvan suda neovlaštenim, nelegalnim vještacima, bez moje privole da se podaci o zdravlju istim dijeli, nje bili sudskog naloga za to. Osim toga podaci o zdravlju nisu bili točni niti ažurn. Točnost i ažurnost provodi sud ne privatni odvjetnik koji u predmetu naknade štete zastupa inozemne stranke. Vještak u trenutku pisanja nije bio sudski vještak za što se deklarirao. Drugom vještaku iz sudskog spisa je bez znanja privole ili naloga suda, ispostavio je podatke o zdravlju, dijagnozu zbog psihičkog poremećaja koji je bio aktualan 95/96, a poznato je da je Liječnička dokumentacija o liječenju osobe s duševnim smetnjama dostupna isključivo sudu za potrebe postupka koji je u tijeku i sadržava samo one podatke koji su prijeko potrebni za ostvarenje svrhe zbog svrhe koje se zahtjeva njezina dostava (Zakon o zaštiti osoba s duševnim smetnjama, "Narodne novine 128/99., dalje ZZODS, čl. 18. st. 1. i 2., što je protivno članku 6., 7., i 8. Zakona o zaštiti osobnih podataka. Sam u pravu ili ne? Hvala na odgovoru, pozdrav,
  13. Ima li odvjetnik pravo pri zastupanju stranaka - zastupa tuženike, dijeliti podatke o zdravlju tužitelja iz sudskog spisa tzv. vještacima koje je samoinicijativno privatno angažirao ako to zakonom nije izričito navedeno ili ako nema privolu ispitanika, odnosno ako ispitanik nije bio upoznat niti prisutan vještačenju? Dali je takvo postupanje protivno ZZOP, ZPP iz članaka 219-221, 250-260, Zakonu o sudovima čl. 139. st. 1., te Zakonu o odvjetništvu?
  14. Vještačenje plaća tužitelj sukladno sudskoj tarifi.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija