Jump to content

svarcek

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je svarcek objavio

  1. Ima li netko iskustva nakon povratka na radno mjesto nakon ginekoloških operacija tj urađene histeroktomije.Dano mi je mišljenje od strane liječnika da ne smijem dizati teret tj. više od 5 kg. Ima li iskustava sa smanjenjem radnih sati po toj osnovi i slično. Ili traga li netko po toj osnovi za invalidskom mirovinom. Hvala
  2. Molim vas za savjet, vezano za skrb o roditelju koji je ostao bez privatne imovine jer je darovao mojoj sestri koja ga je izbacila potom iz kuće.TRENUTNO JE smješten kod mene kao druge kćeri.Nakon dešavanja vezana za izbacivanje iz kuće gdje je sa njom boravio i gdje je još uvjek prijavljen dobio je spor koji je sa njom vodio iako nije presuda pravomoćna, da mu duguje vratiti iznos od prodaje nekretnine te da je ona stekla materijalnu korist. Ja ga smještam u dom jer ga nemogu prijavitii u kuću u kojoj sam jer je od APNa. Zanima me da li je moguća izvansudska nagodba u kojoj bi na ime njenog dugovanja po toj presudi u sporu ona plaćala doplatu smještaja za našega oca.
  3. Koliko sam razumio, naći advokata izložiti mu svoj slučaj i pojaviti se na ročištu. Hvala na odgovoru!
  4. Poštovani. Već sam vam spominjao da mi je supruga otišla lani u travnju 2013 u drugi grad u podstanarstvo s kćeri koja je pristala da bude s njom (imaće 18 godina u 7. mjesecu) zbog moje nemogućnosti da budem karaj kćeri svaki dan pošto je moj posao vezan za terenski rad, došla je tužba i poziv na ročište. Dokumente prvi put vidim i tužba moje supruge je sročena bez mog prisustva i saslušanja, dakle samo se jedna strana saslušala i odmah podnesena tužba protiv mene. Evo oz ovo i prilažem dokumente što sam dobio pa me zanima što treba poduzeti u tom pogledu. Unapred zahvaljujem!
  5. Pozdrav! U travnju ove godine kada sam se vraćao sa terenskog rada ( često sam na terenu zbog posla) supruga mi je jednostavno rekla da neće samnom da više živi i seli se, što je i napravila. Imamo dvoje djece, njen sin iz prvog braka i moja kćer. Kćer mi je izjavila da nevoljko odlazi sa mamom ali ja nemam izbora nego je prepustiti majci jer moj posao je terenski i dosta sam van kuće. Ako je supruga otišla od mene i to je sigurno i očito da neće više samnom da živi, kako se tretira njen sin koji neće da napusti kuću i u radnom je odnosu (ima 28 godina). Dali ja imam ikakve obaveze prema njemu? Kuću sam dobio darovnim ugovorom od države i kakva supruga u tom slučaju ima prava na pokretninu i nekretninu. Auto sam prije dve godine prepisao na nju ( radila je u našem 16-godišnjem braku godinu dvije i nije imala mogućnost kupiti auto) koji sam ja kupio. Kako bi i ima li mogućnosti povratiti taj auto? Dali ja mogu zamjeniti brave na kući i imam li pravo pošto već ne živi samnom a ima ključeve kuće i kako mene nema po dva mjeseca, povremeno posjećuje kuću i uzima stvari koja ona misli da joj pripadaju. Molim vas da mi što prije odgovorite što i kako je najbolje postupiti u ovom slučaju. Možete mi odgovoriti i na mail: svarcek@gmail.com Volio bi da mi štoprije odgovorite bio bih zahvalan ( Mario)!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija