Jump to content

dkorbar

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Zaustavio sam tuđe vozilo u Jukićevoj ulici u Zagrebu uz lijevi rub kolnika, u dijelu gdje je ulica jednosmjerna u smjeru istoka i podijeljena na dvije kolničke trake razdvojene isprekidanom linijom. Vozilo sam zaustavio kratko radi istovara veće količine stvari. Dok sam unosio stvari u stan, pod brisačem je osvanula "Obavijest o počinjenom prekršaju" od strane Prometnog redarstva Grada Zagreba. Tereti me se po po općenitom i nedefiniranom članku 78.st.1. Zakona o sigurnosti prometa. Mišljenja sam da nisam ugrožavao sigurnost drugih sudionika ili predstavljao smetnju prometu, jer je promet ulicom u to vrijeme bio malen. Mogao sam stati na desnoj strani ulice na označenom parkiralištu (vozilo ima plaćen mjesečni parking), ali tada bi morao otvoriti vrata prema voznoj traci i izvlačiti stvari te ih nositi preko kolnika, što se isto može tretirati kao prekršaj. Molim savjet, da li je bolje sačekati prekršajni postupak s obzirom da smatram da nisam kriv ili platiti odmah 150,00 kn? Da li će vlasnik vozila imati teškoća? Ako angažiram odvjetnika i budem oslobođen krivnje, da li bi imao pravo na naknadu troškova? Molim brz odgovor, jer rok za eventualno plaćanje 50% kazne je samo 3 dana. Obavijest o prekršaju od 13-08-2019.pdf
  2. Na račun za zajedničku pričuvu kojeg je izdao GSKG iz Zagreba za svibanj 2019. supruga je pravodobno podnijela pisani prigovor i isti poslala poštom preporučeno s povratnicom. Prema stranici za praćenje pošiljaka HP_a pismo je uručeno 1.7.2019., a do danas nije vraćena povratnica (nevraćanje povratnica je česta praksa u službama Grada Zagreba, to sam imao prilike vidjeti dok sam radio kao gradski službenik, to se čini kako ne bi protekli rokovi za odgovor te se ostavlja referentu i njegovoj savjesti da ovjeri i vrati povratnicu, umjesto da to uradi urudžbeni zapisnik pri primitku pošiljke). U novom računu za lipanj 2019., s dospijećem 15.7.2019. pričuva je pogrešno obračunata na identičan način kao i na prethodnom računu. Supruga je platila nesporne iznose. Molim savjet, da li treba podnijeti prigovor i na novi račun? Ukoliko ne dođe odgovor na prigovor (iz iskustva s GSKG vjerujem da ni neće), u kojem roku treba poslati poslati reklamaciju povjerenstvu za reklamacije potrošača? Na koji način na postupak utiče činjenica da povratnica nije vraćena? Unaprijed hvala na odgovoru i lijep pozdrav.
  3. Oštećenje groba

    Posjedujem grob na zagrebačkom Mirogoju. Nakon obavljenog ukopa u susjedni grob, zemlja se slegnula i taj grob je utonuo, a grobovi s njegove lijeve i desne strane su se nagnuli. Na mojem grobu je popucao i armirano betonski temelj, a ostali dijelovi grobnog uređaja su zasad cijeli. Da li je grobna uprava dužna sanirati grobove, s obzirom da su oni izvršili ukop? S tehničke strane gledišta nema smisla sanirati pojedini grob, dok se ne sanira zemljište na kojem su ta tri groba. Molim savjet što učiniti?
×