Jump to content

dkorbar

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Zaustavio sam tuđe vozilo u Jukićevoj ulici u Zagrebu uz lijevi rub kolnika, u dijelu gdje je ulica jednosmjerna u smjeru istoka i podijeljena na dvije kolničke trake razdvojene isprekidanom linijom. Vozilo sam zaustavio kratko radi istovara veće količine stvari. Dok sam unosio stvari u stan, pod brisačem je osvanula "Obavijest o počinjenom prekršaju" od strane Prometnog redarstva Grada Zagreba. Tereti me se po po općenitom i nedefiniranom članku 78.st.1. Zakona o sigurnosti prometa. Mišljenja sam da nisam ugrožavao sigurnost drugih sudionika ili predstavljao smetnju prometu, jer je promet ulicom u to vrijeme bio malen. Mogao sam stati na desnoj strani ulice na označenom parkiralištu (vozilo ima plaćen mjesečni parking), ali tada bi morao otvoriti vrata prema voznoj traci i izvlačiti stvari te ih nositi preko kolnika, što se isto može tretirati kao prekršaj. Molim savjet, da li je bolje sačekati prekršajni postupak s obzirom da smatram da nisam kriv ili platiti odmah 150,00 kn? Da li će vlasnik vozila imati teškoća? Ako angažiram odvjetnika i budem oslobođen krivnje, da li bi imao pravo na naknadu troškova? Molim brz odgovor, jer rok za eventualno plaćanje 50% kazne je samo 3 dana. Obavijest o prekršaju od 13-08-2019.pdf
  2. Na račun za zajedničku pričuvu kojeg je izdao GSKG iz Zagreba za svibanj 2019. supruga je pravodobno podnijela pisani prigovor i isti poslala poštom preporučeno s povratnicom. Prema stranici za praćenje pošiljaka HP_a pismo je uručeno 1.7.2019., a do danas nije vraćena povratnica (nevraćanje povratnica je česta praksa u službama Grada Zagreba, to sam imao prilike vidjeti dok sam radio kao gradski službenik, to se čini kako ne bi protekli rokovi za odgovor te se ostavlja referentu i njegovoj savjesti da ovjeri i vrati povratnicu, umjesto da to uradi urudžbeni zapisnik pri primitku pošiljke). U novom računu za lipanj 2019., s dospijećem 15.7.2019. pričuva je pogrešno obračunata na identičan način kao i na prethodnom računu. Supruga je platila nesporne iznose. Molim savjet, da li treba podnijeti prigovor i na novi račun? Ukoliko ne dođe odgovor na prigovor (iz iskustva s GSKG vjerujem da ni neće), u kojem roku treba poslati poslati reklamaciju povjerenstvu za reklamacije potrošača? Na koji način na postupak utiče činjenica da povratnica nije vraćena? Unaprijed hvala na odgovoru i lijep pozdrav.
  3. Posjedujem grob na zagrebačkom Mirogoju. Nakon obavljenog ukopa u susjedni grob, zemlja se slegnula i taj grob je utonuo, a grobovi s njegove lijeve i desne strane su se nagnuli. Na mojem grobu je popucao i armirano betonski temelj, a ostali dijelovi grobnog uređaja su zasad cijeli. Da li je grobna uprava dužna sanirati grobove, s obzirom da su oni izvršili ukop? S tehničke strane gledišta nema smisla sanirati pojedini grob, dok se ne sanira zemljište na kojem su ta tri groba. Molim savjet što učiniti?
  4. Primio sam uplatnice od komunalnog poduzeća za odvoz otpada u 2017. godini, ukupno 12 uplatnica. Račun nije bio priložen i nije mi poznato zbog čega su zaračunali upravo iznos naveden na uplatnicama. Da li sam dužan platiti bilo kakav iznos bez računa? Da li da pismeno zatražim račun(e). Kako da podnesem prigovor bez računa?
  5. dkorbar

    Dosjelost

    Naslijedio sam zemljište s kućom koji su moji prethodnici i ja nesmetano koristili cca 40 godina. Međe su davno bile označene, ali su oznake u cijelosti propale i ne mogu se pronaći. Po dijelu međa bila je zasađena živa ograda. Susjedi su inicirali novo označavnje međa, te proizlazi da su stare međe, od kojih su neke starije od 100 godina bile krivo označene, i to na velikom području i greška zahvaća mnogo parcela. Prema tvrdnji susjedovog mjernika, moja parcela bi se trebala pomaknuti cca 7 m u smjeru juga i susjed traži da se tako međa označi. Susjeda s južne strane parcele nije s time suglasna i poziva se na dosjelost i na činjenicu da su ona i njeni prethodnici svoje zemljište nesmentano koristili više od 100 godina. Činjenica je da su stara mjerenje vjerojatno bila pogrešna. Što učiniti, da li se institit dosjelosti može primijeniti u ovom slučaju?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija