Jump to content

imihalj4

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Nije li to zapravo glupo!? I prijevoz kkombijem mojih proizvoda do prodajnog mjesta je zapravo slično kao i prijevoz pčela...
  2. Pozdrav. Ne znam gdje pitati, pa ću pokušati ovdje. Imam OPG koji nije u sustavu PDV-a i imam pravo na plavi dizel, pošto sam korisnik poticaja. Imam traktor uredno registriran koji glasi na vlasnika OPG-a koji vozim na taj plavi dizel, znači za potrebe OPG-a. Ali, ... imam i kombi sa kojim vozim na prodaju proizvode koje je moj OPG proizveo. S obzirom da i sa registriranim traktorom koji vozim na plavi dizel idem na cestu da bi došao do polja, smijem li i kombi, sa kojim idem na polje po svoje proizvode i sa kojim te proizvode vozim na tržnicu, voziti na plavi dizel, a da mi ne oduzmu kombi? Napominjem, i traktor koji vozim na plavi dizel ide po cesti registriran je na fizičku osobu, a isto tako i kombi koji koristim za potrebe OPG-a registriran je na fizičku osobu!?!?
  3. Ne brine mene prestanak plaćanja, više me brine ponovni početak ako upiše studij. Znači li to da sada i moja kćer koja je već zaposlena, ako se sjeti studirati, može zatražiti ponovno plaćanje alimentacije!? Dakle, oboje su punoljetni i prekinuli školovanje?
  4. Ok, taj dio primljen na znanje, ali svejedno nisam dobio odgovor na pitanje, a ovaj link mi ne otvara.
  5. Svima srdačan pozdrav. Novi sam korisnik pod ovim nickom koji sam otvorio jer me dugo nije bilo i zaboravio sam lozinku. No, bitnije je moje pitanje koje slijedi. Imam dvoje, sad već odrasle djece za koju sam plaćao uredno alimentaciju. Kćer je završila srednju školu, plaćao sam po zakonu još godinu dana po završetku školovanja. Sada je i sin završio srednju školu, i planira pauzirati 1 godinu, možda u toj godini naći neki izvor prihoda, pa onda krenuti na fakultet. Znam da sam dužan i za njega plaćati alimentaciju dok se školuje, a po završetku školovanja još godinu dana. Sada me zanima ova situacija. Godina dana od završetka školovanja istječe 15.06.2014. Ako nađe posao, nisam više dužan plaćati alimentaciju, a šta ako ponovo odluči, tj., upiše se na studij? Moram li ponovo plaćati alimentaciju? Koji će to onda biti iznos, s obzirom da sam ja umirovljenik, i tko će to i na koji način odrediti ako moram plaćati? Hvala na odgovoru.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija