Jump to content

bubamara122

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Hvala Sung. To sam mislila. Nije mi baš to sve bilo jasno. I hvala svima na odgovorima. Zanimalo bi me (kako sam ja suvlasnik nekretnine) imam li prva pravo na otkup dijela koji je pod ovrhom? I hoće li i tu banka tražiti tržišnu cijenu i hoću li se s njom moći nagoditi za neku povoljniju cijenu?
  2. Oprostite nisam razumjela ono o ostatku (ako ga ima) koji ide dužniku. Znači li to da banka može tražiti onoliko koliko vrijedi nekretnina bez obzira na svoja potraživanja? Npr. banci se duguje 10000 kn ali ona nekretninu prodaje za 30000 kn jer ona toliko vrijedi?
  3. Molim Vas još jedan odgovor. Kada bi banka prodala tu nekretninu, bi li potraživala punu cijenu nekretnine ili samo onoliko kolika je njena ovrha? Unaprijed puno hvala na odgovorima.
  4. Molim vas odgovor na jedno pitanje. Kada banka naplaćuje svoj dug tj. ima ovrhu , sjeda li ona na cijelu nekretninu ( u ovom slučaju kuću) ili samo na onoliki dio u vrijednosti duga?
  5. Puno hvala na odgovoru. Imam još neka pitanja. Što znači prava predaja darovane stvari? Znači li to da se ja uselim u kuću? (Već živim u njoj) Što je sve potrebno od dokumenata donijeti kod javnog bilježnika pri sklapanju ugovora o darovanju (osobne iskaznice,......)? Moram napomenuti da je momentalno samo dio kuće očev. Za dio se vodi sudski proces tj. ostavinska rasprava još nije gotova (ja imam njegovu punomoć u svim pravnim poslovima). Može li moj otac napraviti nekakav dokument da kuću daruje sada a ne nakon rasprave?
  6. Molim savjet. Moj otac darovat će mi svoju kuću. Što mi sve treba da to napravimo i gdje se to radi (radi moje informacije), kod javnog bilježnika? Otac je oženjen ali kuća nije stečena u braku, to je nasljeđe njegova oca. Može li biti ikakvih problema s njegovom suprugom (pravnih)?
  7. molim vas za bilo kakav odgovor, kuća se dijeli na dva dijela. Jedan dio dobiva moj otac a drugi dio kćer njegove maćehe iz prvog braka. Taj drugi dio je nužni dio i iznosi malo više od jedne osmine kuće koja ima kvadraturu 113 kvadrata. Moje je pitanje: mora li mačehina kći iz prvog braka prodati svoj dio ili ga može zadržati i na osnovu njega dobiti nekakve papire za rad u EU pošto je ona državljanka republike Srbije i u RH nema niti boravište niti prebivalište? Postoji i nekakav dug u banci. Ako se dug ne plati hoće li banka sjesti na taj dio kuće (nužni dio), s obzirom da je ta kći naslijedila, osim tog nužnog dijela, i dugove svoje majke? Unaprijed se zahvaljujem na odgovoru.
  8. Molim odgovor, nakon očeve smrti bila je ostavinska rasprava i moja je maćeha (očeva druga žena) dobila nužni dio u obiteljskoj kući. Da li taj nužni dio, nakon maćehine smrti, nasljeđuje njena kćer iz prvog braka, iako ona ne živi ovdje (živi u Srbiji) i nema ni prebivalište ni boravak u RH? Može li ona (u slučaju da naslijedi taj nužni dio) dobiti bilo kakve papire (vizu, radnu dozvolu...) na osnovu tog nužnog dijela otprilike 20 kvadrata ako se uknjiži, za ostvarivanje prava na zaposlenje u RH tj. EU?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija