Jump to content

iva198

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je iva198 objavio

  1. Na porodiljnom sam do 16.9-og ali ugovor mi istice 31.8-og, da li imam pravo na isplatu godisnjeg? Posto ga nemam kada koristiti jer mi ne zeli produziti ugovor.
  2. Pozz 😊 Nakon skoro god dana nezaposlenosti jedva sam se zaposlila kao sezonac i u medjuvremenu saznala da sam trudna. Ako otvorim komplikacije mjesec dana prije nego mi istekne ugovor o radu (od 6-og do 9-og mjeseca) da li imam kakvu naknadu od strane biroa ili drzave i ako da koliko dugo?
  3. Nakon 6 godina smo se zarucili i kupili kucu, od toga dana svaka ulozena kuna je bila mojih roditelja. U medjuvremenu smo se ozenili, ali i dalje su ulaganja bila sa moje strane i mojih roditelja. Nakon sto sam ga uhvatila u preljubu, on zeli prodati kucu ali ja ne zelim nakon sveg ulozenog truda. Koja su moja prava uopce u toj kuci ako dodje do prodaje, te da li mogu sudskim putem kako to sprijecit i natjerati ga da prepise kucu i kredit na mene?
  4. Najavljen je poslodavac, banka tvrdi da nije bilo nikakvih uplata uopce, u fini gospodja prije dva dana tvrdi da stoji uplata placa za 5-ti mj a jutros me zove da nema nista, poslodavac tvrdi da je uplatio i da novci nisu vraceni..
  5. Nisam najavila novog poslodavca na zasticenome racunu i sada mi place doslovno nema..u Fini tvrde da nisu novci kod njih da su vraceni najvjerojatnije poslodavcu, u banki da su samo dobili jednu cetvrtinu sto skida blokada a poslodavac tvrdi da novci nisu vraceni..moze li mi netko reci kome se obratiti i gdje bi novci mogli biti?
  6. Da li je moguće prenijeti zahtjev na vanbračnog druga pošto je zemljište na njegovo ime ili je dopušteno graditi na zemljištu koje je u njegovom vlasništvu a zahtjev na moje ime?
  7. 2009-e sam nakon jednog neplaćenog računa dobila ovrhu pri čeme sam uplatila dio dugovanja. 2013 mi opet šalju ovrhu nakon 4 godine radi ostalog dugovanja na što sam ja poslala mail radi upita koliko dugovanja je ostalo pri čeme mi odg na moj upit i obavještavaju me da je ovrha prosljeđena FINA-i. Jučer, nakon godinu i 3 mjeseca od poslane zadnje ovrhe idem u FINA-u napraviti zaštićeni račun jer me strah da će mi uzeti novce od stručnog osposobljavanja (1600 kn) i žena na šalteru me u čudu gleda jer kod njih nema nikakve ovrhe na moje ime i pita me da li sam ja sigurna da uopće imam ovrhu. Da li je to ušlo u zastaru ili se mogu pozvati na zastaru? ili mi još uvjek mogu sjest na račun?
  8. u 2009-oj sam dobila od odvjetnickog drustva ovrsni prijedlog radi dugovanja. U roku 8 dana sam uplatila po financijskoj mogucnosti 400 kn. Nedavno mi nakon 4 god dolazi opet pismo od tog drustva, ovrsni potupak u kojem navode da je evidentirano da je do danasnjeg datuma uplaceno 400 kn te da se uplati ostatak inace ce nastaviti sa postupkom. Da li se mogu pozvati na zastaru posto je proslo 4 god ?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija