Jump to content

BUBO

Korisnik
  • Broj objava

    19
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je BUBO objavio

  1. kako se računaju dani godišnjeg odmora mislim na praznike, blagdane, subote, nedjelje....da li postoji neki pravilnik ili je sve stvar dogovora u firmi
  2. ima li kakav stručni odgovor za mene
  3. da li su popisni, vlasnički i teretni list i sve ono što je upisano u njima neoborivi tj. da li postoji dokument iznad njih i kako "srušiti"nečiji vlasnički list tj. da li ja koji kupujem bilo kakvu nekretninu imam za provjeriti te dokumente i ako su oni O.K. onda nemam brige ili ........
  4. A što se dešava ako bi se netko naknadno žalio da recimo nije sve napravljeno prema propisima odnosno da se ne poklapa sa građevnom dozvolom, a već je izdato rješenje i već je sve upisano u zemljišne knjige i već je prošao rok za žalbe. Naime jednu od tih cjelina je kupila stranka koja misli da tu sve nije u redu. Što kaže zakon i da li bi meni moglo doći nekakvo rješenje o eventualnom rušenju jer jednog dijela kao nema u građevnoj dozvoli.
  5. havala lijepa sad mije to sve jasnije gdje i kako još jednom hvala
  6. eto i mene zanima to sa etažiranjem. Angažiram ovlaštenog stalnog sudskog vještaka i on izradi potreban elaborat. Ali prema čemu, prema kojim dokumentima i što onda sa tim elaboratom kuda dalje. koji je redoslijed i koji je kraj.
  7. ovaj prijedlog mi zvuči razuman i jednostavan...nadam se daću ga sprovesti u djelo još jednom hvala lijepa
  8. pa čemu onda služi davanje ili ne davanje suglasnosti nije mi najjasnije
  9. Da to je sve OK i ja sam za takav razvoj događaja, ali što kad taj isti susjed ne želi razgovarati.
  10. Imam još jedno pitanje; ako se i dogodi da ja moram srušiti davno sagrađenu ostavu koju sam kupio kupoprodajnim ugovorom i dobio vlasnički list u gruntovnici kao jedini relevantan dokument da li bih mogao tužiti prodavatelja ili drugo pitanje a čije je onda zemljište na kojem je to recimo bespravno sagrađeno. Ako mi može netko to stručno pojasniti bio bih mu neizmjerno zahvalan.
  11. Postao sam vlasnikom stana u etažiranoj kući izgrađenoj između 1971. do 1976. godine u Zagrebu u prečkom. Gdje je moguće dobiti na uvid ili izvaditi kopiju važeće lokacijske i građevne dozvole. S obzirom da sam laik po tom pitanju postavljam i pitanje za što služi lokacijska a za što građevna a što je to uporabna dozvola i koji je tu slijed da bi sve to bilo po pravilu i zakonu. Eto možda sam dosadan ali mislim da više ljudi ne zna definicije tih pojmova. Hvala svima unaprijed na odogovoru.
  12. Susjed drži psa u otvorenoj verziji tj. isti šeta i radi što hoće po dvorištu koje graniči s mojim. Pas je koliko zaključujem O.K. ne laje nepotrebno i ne pokazuje nepotrebnu agresivnost , ali mi se čini da ga gazde ne vode van redovito tj. nikako , pa isti vrši sve svoje nužde uz zajedničku ogradu. I to bi bilo O.K. da ti isti gazde uopće ponavljam uopće ne čiste taj dio pa si možete zamisliti na što to liči. Kome da se obratim za pomoć. Zaista nemam ništa protiv nikoga ali ovo je nečuveno, ma nevjerovatno. Izgleda grozno a i smrad se širi.
  13. A što bi se desilo ako bi netko ili recimo svi stanari ne bi dali suglasnost Pošti za prenamjenu ili ne znam već za što. Kakav je daljnji slijed.
  14. Namjena bi bila tipa ostave tj. za ostavljanje nekih stvari: alata, kanti, kolica, bicikla i slično. A da li bi to značilo da bi ja mogao i sazidati ciglom i betonom ostavu.
  15. O.K. nema više velikih slova, primljeno na znanje.
  16. Postoji li neli pravilnik ili zakon o vrsti materijala i visini dozvoljene ograde sa susjedom. Naime da li i koliko je dozvoljeno totalno zatvaranje ili dio zatvorene sa dijelom recimo žičane ograde koja ne skriva pogled. Da li ja mogu samostalno bez pitanja susjeda postaviti ogradu uz njegovu, dakle isključivo na svojem zemljištu.
  17. U etažiranoj kući sa 4 stana postoji u prizemlju poslovni prostor sa upisanom ugostiteljskom namjenom "konoba". Prostor je kupila Pošta i želi otvoriti poštanski ured. Da li pošta treba suglasnost stanara o prenamjeni prostora, da li treba suglasnost za buduće radove i što to u stvari oni mogu sami, a što ne.
  18. Tko bi to znao. Ostava je izgrađena prije 20 godina u sastavu nekadašnjeg ugostiteljskog objekta, dok susjedne kuće nije bilo. Ali evo pitam se kako da ja budem siguran kad mi svi kažu jedini relevantan dokument ti je ispravan vlasnički list. Ili da krenem u potragu za drugim papirima ali kojim i gdje. Ajde molim te za odgovor...
  19. Da li se može postaviti u dvorište drvena montažna kućica od cca. 10 m2 bez ikakve dozvole osim dozvole sustanara koji koriste to dvorište i ako može da li može biti do međe sa susjedom. Hvala unaprijed svima na odgovoru.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija