Jump to content

Mat3ja

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Da li suglasnost o prebivalištu za treću osobu moraju dati svi vlasnici neke nekretnine? Prijatelji imaju kuću koja glasi na majku i sina. Da li je dovoljno da jedno od njih otiđe u PU samnom da me prijave za prebivalište?
  2. Mislim da podstanarstvo govori samo po sebi situaciju... Život u stanu druge osobe koja ima vlasništvo nad nekretninom u zamjenu za novčanu naknadu koja se tržišno formira od strane ponuđača. Ne treba se imati razlog za boravištem!!! Prema Zakonu se ono treba prijaviti a ne opravdati. Prijava boravišta će se napraviti drugi tjedan. Konkretno pitanje je bilo- da li je moguće za državljana Hrvatske imati prijavljenu samo boravišnu adresu bez prebivališne adrese. Ako smo se krivo razumjeli, molim vas da postavite konkretnije pitanje.
  3. Hvala na odgovoru. Niti ja nisam našla u Zakonu drugačiji odgovor. Ali se postavlja pitanje, što je sa osobama koje stvarno nemaju imovinu niti obitelj. Beskućnici se prijavljuju na adresu socijalne ustanove ili doma, štitenici na adresu dječjeg doma... Gdje bi se ja mogla prijaviti a da ne molim prijatelje za prijavu?
  4. Poštovani, trenutno živim kao podstanar i nisam prijavljena. Prebivalište imam kod bivšeg muža. Nemam obitelj niti imovine u vlasništvu. Mogu li prijaviti boravište i odjaviti prebivalište? U tom slučaju ne bi imala prebivalište- da li je moguće imati samo boravište? Ako ne, kako da rješim situaciju stanovanja jer ne maogu prijaviti prebivalište. Unaprijed hvala na odgovoru, Mateja
  5. Poštovani, kojim postupkom mogu promjeniti muževo prezime u djevojačko prezime svoje bake? Nakon rastave sam ostavila muževo prezime zbog opasnosti korištenja vlastitog djevojačkog prezimena. Kao maloljetnica sam otišla od kuće zbog zlostavljanja i ne usudim se nositi obiteljsko prezime kako ne bi imala problema. Ne mislim podnostiti tužbu protiv roditelja. Da li je moguće i kojim postupkom je moguće promjeniti prezime u djevojačko prezime svoje bake? Unaprijed zahvaljujem, Mateja
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija