Jump to content

Suncica77

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Poštovani forumaši, molim vas za vaš stručan savjet u pogledu "legalizacije" naše zajednice. Nas troje (svi slobodni) živimo već više od tri godine zajedno na istoj adresi i u istom kućanstvu i želimo našu zajednicu i pravno oformiti. Budući da je brak sa dvije žene u Hrvatskoj nelegalan, da li postoji neki drugi nači na koji je to moguće ostvariti? Npr. ugovor ovjeren kod javnog bilježnika ili nešt slično? Ako postoji način, molim vas savjet i/ili upute kako to učiniti i što bi taj ugovor trebao sadržavati? Ono što mi tim ugvorom želimo postići je da bi obje žene imale ista prava pred zakonom u slučaju bilo kakvih problema, tj. da su obje pred zakonom jednake, kao žena u "normalnom" braku sa muškarcem.
  2. Hvala na brzom odgovoru, djelomičan dogovor smo već postigli. Još me zanima - u prvoj kući, drugi stan, tamo gdje su nekada živjeli podstanari (bračni par), sada ne živi nitko. Po kojem ključu sada vlasnik tog stana (samac, dakle samo 1 osoba koja ne živi u tom stanu, dakle stan je prazan) plaća režije budući da su za plin rate akontacijske, a ne na temelju stvarne potrošnje? Isto je i za struju, a voda se obračunava iz mjeseca u mjesec. Isto tako, tijekom kolovoza u tom istom stanu su boravile 2 osobe 2 tjedna i trošile struju i vodu. Da li se u tom slučaju plaćaju režije za 2 tjedna za te dvije osobe odvojeno ili kako? U slučaju da će podstanari opet useliti u stan, da li tada isto ide obračun po broju osoba kao što ste u prvom odgovoru predložili? Naime, vrlo teško u obitelji postižemo međusobne dogovore pa mi je stoga potrebna ovakva vrsta savjeta i pomoći. Zahvaljujem se unaprijed!
  3. Molim pomoć oko izračuna mjesečnog obračuna režija (struja, voda, plin). Na posjedu su dvije kuće koje imaju zajednički priključak na vodu i plin. Struju ima svaka kuća posebno. Prva kuća ima dva stana, gornji i donji. U gornjem stanu su živjeli bračni par podstanara (trenutno tu ne živi nitko), a u donjem stanu živi starija umirovljena osoba. U drugoj kući živi drugi bračni par sa djetetom (26 god.). Svi su međusobno u krvnom srodstvu. Kako pravilno podijeliti troškove plina i vode na dva stana jedne kuće i drugu kuću s obzirom na broj stanara, kvadraturu i sl. Te kako pravilno podijeliti troškove struje na 2 stana prve kuće? Plin nema kontrolno brojilo za drugu kuću, kao ni voda.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija