Jump to content

Marce1

Korisnik
  • Broj objava

    13
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Marce1 objavio

  1. Pisao sam prigovor na kaznu od 3000kn i 9 mjeseci zabrane (1.26 kao mladi vozač). Smanjili su mi na 1500kn i 2 mjeseca.
  2. Evo stigla je presuda. 1500kn kazne i 2 mjeseca zabrane, hvala svima na odgovorima i savjetima!
  3. Stigao je obavezni prekršajni nalog, uz prigovor predajem potvrdu o studentskom statusu (u svrhu smanjenja novčane kazne) i vozni red autobusa (u svrhu smanjenja zabrane). E sad, zanima me kako to predajem, sve zaklamano jedno na drugo, prilog u posebnoj kuverti ili sve u istoj ali razdvojeno ili kako već? Unaprijed hvala i još jednom hvala svima na korisnim odgovorima! P.s. ako nekog zanima dobio sam 3000 kn i 9 mjeseci zabrane.
  4. Prošlo je gotovo mjesec dana, a prekršajni nalog još nije stigao. Nakon koliko u većini slučajeva stiže i kolike su šanse da neće stići (tu misao ne mogu izbaciti iz glave)? I još jedno pitanje: da li postoji mogućnost uvjetne kazne umjesto zabrane upravljanja (vjerojatno će vam ovo zvučati glupo ali meni ima smisla) dakle da se sastavi nekakav "ugovor" između mene i tužiteljstva gdje ja podpišem da pristajem na npr. doživotnu uvjetnu i ako ponovo vozim pod utjecajem alkohola da me zatvore na neko apsurdno dugo vrijeme (npr. 20 godina). Jako me zanima kako na ovo gleda netko tko se razumije u pravo pa ako je moguć ozbiljan odgovor iskreno bih ga cijenio.
  5. Najvjerojatnije ce Vam doci postom - ja svoj cekam vec 2 tjedna...
  6. Hvala na odgovoru! "...minimalne opasnosti od ponavljanja prekrsaja..." moze tako?
  7. Dok cekam preksajni nalog napisao sam prigovor. Nadam se da mi netko moze reci da li je taj prigovor prihvatljiv i ima li sanse za ispunjenje mojih molbi. "Na obavezni prekršajni nalog serijski broj 511-.../2013. godine ulažem PRIGOVOR. Izrecena mi je novcana kazna u iznosu od ?? (upitnik kuna) i izrecena mi je zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od ?? (upitnik) mjeseci jer sam pocinio prekršaj iz clanka 199. stavka 1. Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Utvrdeno je da sam upravljao vozilom sa 1.16 g/kg alkohola u organizmu. Vozacka mi je prijeko potrebna zbog pohadanja fakulteta u Varazdinu - vozni redovi prijevoznika koji mi nude opciju putovanja autobusom su rijetki. Nikako nemam obicaj voziti u alkoholiziranom stanju te molim sud da moj slucaj prepozna kao slucaj od minimalne opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Prekrsaj ne poricem, priznajem krivicu i kajem se ali kako sam redovni student bez primanja i ne kažnjavan molim sud da mi smanji novcanu kaznu i ukine/ublazi kaznu zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije. U prilogu dostavljam dokaze o potrebi vozacke dozvole (vozni redovi prijevoznika), potvrdu o statusu studenta i presliku osobne iskaznice." Unaprijed hvala! P.s. presliku osobne, vozni red i potvrdu o statusu studenta (prilog) zaklamam na papir na kojem se nalazi prigovor ili predam odvojeno? P.s.s. 1.16 g/kg je nakon oduzimanja 0.1 g/kg (u originalnom postu sam pogresno napisao 1.23 g/kg, bilo je 1.26) koju vrijednost da stavim u prigovor, 1.26 ili 1.16? Hvala!
  8. Pitanje: idem u Sloveniju, zabrana upravljanja je na snazi, do granice ne smijem voziti, čim je pređem, mogu?
  9. Hvala na odgovoru! Kod sebe imam zapisnik (o ispitivanju prisutnosti alkohola, opojnih droga ili lijekova u organizmu) i naredbu (o određivanju mjere opreza privremenog oduzimanja vozačke dozvole). Na to se očito ne mogu/ne želim žaliti... Da li je prekršajni nalog dokument koji će mi biti dostavljen poštom?
  10. Pozdrav, policija me zaustavila 14.9.2013. Napuhao sam 1.23 g/kg. Vozačka dozvola mi je oduzeta na 12 sati, a pri preuzimanju dozvole mi je rečeno da ću poštom dobiti obavjest. Mladi sam vozač (18 godina). Što mi je činiti? Da li je ikako moguće izbjeći oduzimanje vozačke? Koji je najgori mogući scenarij? Unaprijed hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija