Jump to content

dada22

Korisnik
  • Broj objava

    44
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  • Osvojio dana

    1

dada22 je na 15. veljače zadnji put osvojio dan.

Posjetitelji rado čitaju što dada22 objavi!

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Rješenjem za pružanje ugostiteljskih usluga u domaćinstvu obračunat mi je predujam poreza i prireza na dohodak. U prethodnoj godini, 2023. nisam imala prihode od iznajmljivanja , (živimo u tom prostoru) Nisam ukinula rješenje jer ,u nekom budućem periodu ponovo planiram prostor staviti u najam. Imam li pravo na povrat i na koji način ?
  2. Rješenjem za pružanje ugostiteljskih usluga u domaćinstvu obračunat mi je predujam poreza i prireza na dohodak. U prethodnoj godini, 2023. nisam imala prihode od iznajmljivanja , (živimo u tom prostoru) Nisam ukinula rješenje jer ,u nekom budućem periodu ponovo planiram prostor staviti u najam. Imam li pravo na povrat i na koji način ?
  3. "Povrat dara može se zahtijevati u roku od tri godine od ostaviteljeve smrti, odnosno od dana pravomoćnosti rješenja o proglašenju ostavitelja umrlim, odnosno po utvrđenju njegove smrti, pa protekom tog roka nastupa zastara."
  4. "Potrošač ..... oslobađa se od preostalih obveza u odnosu na sljedeće osnove za plaćanje i vjerovnike : - osnova broj P-58/11 IZ.NA izdavatelja OPĆINSKI SUD, U gradu...... vjerovnik ....(osoba i podatci....) zaprimljena 20.02.2019. iznos ..... Datum prestanka izvršenja 08.2022. datum obavijesti o pravomoćnosti rješenja je25.svibnja 2023.
  5. Pravomoćno je bilo u Svibnju 2023. bila na Fini ,dali su mi obavijest o pravomoćnosti. (koju ranije nisam imala !?) Račun nije blokiran ,pa zaključujem da je rok za žalbu prošao i nije iskorišteno pravo na žalbu !? Nadam se ,ako raspolaže nekom drugom ispravom , do sad bi to bio potegnuo ! Kakvo je Vaše gledanje na ovo ? Hvala !
  6. Na koji način zatvoriti račune u banci nakon smrti supruga ako se ostavinska rasprava ne provede iz razloga što nema ostavine? Postoji li neki rok u kojem banka automatizmom zatvara neaktivni račun ? Ili jednostavno ostavi račun aktivan pa gomila naknade mjesečne za održavanje računa i ostalo ? Za zatvoriti račun u banci je li dovoljno ,od strane supruge, predočenje smrtnog lista u banci ? Hvala vam za odgovor
  7. uf uf sad mi je ovo ,na linku , razbistrilo neke dileme .
  8. članak nije moguće otvoriti Na koji način zatvoriti račune u banci nakon smrti supruga ako se ostavinska rasprava ne provede iz istog razloga kako je gore navedeno? Postoji li neki rok u kojem banka automatizmom zatvara neaktivni račun ,po kojem nema priliva ? Ili jednostavno ostavi račun aktivan pa gomila naknade mjesečne za održavanje računa i ostalo ? Za zatvoriti račun u banci je li dovoljno predočenje smrtnog lista u banci ? Hvala vam za odgovor
  9. Suprug je za života imao parnicu ,koju je u konačnici izgubio. Jedan iznos sudskih troškova iz te parnice je ostao nepodmiren te je ovrhom čekao na naplatu, međutim kroz jednostavni postupak stečaja potrošača, te su obveze otpisane. (bio je blokiran duže od 3 godine) Može li vjerovnik obnoviti potraživanje za sudske troškove od eventualnih nasljednika ? Hvala na odgovoru
  10. U slučaju da suvlasnik ne želi dogovor / van sudski sporazum, te ipak sve završi na civilnoj diobi / dražbi. Mogu li, u tom slučaju , tražiti naknadu (1/2) za uloženo u fizičku podjelu suvlasničkog stana ? Troškove legalizacije ...
  11. Ako bi ipak došlo do javne dražbe , postoji li mogućnost prava prvokupa , od strane suvlasnika ? Nejasno sam bila napisala , isplatu bih ja ponudila suvlasnici.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija