Jump to content

mali_mujo

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. molim vas za još jednu stvar.... sad mi je uletila "prilika" da ovu nekretninu odmah prodam. čovjek koji je još prije mene gledao ovo, ali nije bio pri lovi sad je zainteresiran, ima novac i odmah bi kupio. sad vas sve pitam ovo: da li je to moguće prodati već sad (neuknjiženo)? znači, ja imam kupoprodajni ugovor, ali to još nije uknjiženo na mene. mislio sam to ovaj tjedan ići obavljati. ili ja to moram prvo staviti na sebe pa onda redovitom procedurom dalje... ako je moguće, da li ima kakvih caka/fora na koje bih trebao pripaziti? eto toliko pa recite sve što znate... unaprijed zahvaljujem, davor.
  2. piše ukratko ovo: 1. ...stranke utvrđuju da je prodavatelj vlasnik 1. etaže, posebnog dijela nekretnine upisane u zk.ul.br , sagrađene na kčbr. u naravi stan br. 1 u prizemlje koji se sastoji od...... 184m2, što u odnosu na cijelu zgradu iznosi 352/1000 dijela 2. prdavatelj prodaje, a kupac kupuje 80/1000 posebnog dijela nekretnine iz točke I. u naravi to, to i to (nabraja prostorije) ukupne površine 53m2 i na papiru (što je radio geodet) je ucrtano to prizemlje i naznačeno šta ide meni, a šta ostaje njemu... nije valjda da sam se negdje za*bao?
  3. ovjereno od strane geodeta koji je radio ili od javnog bilježnik?
  4. da, prva je. aha. nisam znao to za mijenjanje adrese. imao bih još jedno pitanje. možda sad ovo već lagano ide u off-topic pa se unaprijed ispričavam, ali možda neko zna znači, ta nekretnina je dio prizemlja dosta velike kuće. fizički je odvojena (pregrađena) i nema nikakvog zajedništva s ostatkom. i meni ide jedan dio idealnih cjelina, a bivšem vlasniku ostaje drugi dio. morali smo zvati geodete da to ponovo iscrataju i izmjere i prikažu šta ide meni, a šta njemu. sad, zanima me kako taj njihov "uradak" treba izgledati? ja sam dobio na jednom A3 papiru tlocrt prizemlja (navedena katastarska čestica i svi potrebni podaci) s označenim šta je moje, a šta njegovo. bez ikakvog pečata, potpisa i sl. i kao trebam platiti na ruke pa će biti malo jeftinije (a i tako me traže 3000kn.) i da to isto moram priložiti uz ugovor prilikom uknjižbe... nekako mi je "čudno" da je to samo jedan list papira.... pozdrav.
  5. okej... potvrda katastra je šta? to dobivam nakon što se uknjižim ili? drugo, zar se baš moram prijaviti na tu novu adresu? jer ja još uvijek živim s roditeljima i namjeravao sam i dalje, a u ovaj stan sam se mislio preseliti jednog dana kad se skrasim/oženim/štaveć
  6. je, je, u pravu si. mislim na općinski, a pišem trgovački milijun stvari mi je prošlo kroz glavu od kad sam krenuo u ovu avanturu tako da sam sebi opraštam... zahvaljujem na svemu. pozdrav.
  7. jest, ta osoba je vlasnik. to sam prvo provjerio u koje institucije treba ići? u trg. sudu smo podigli vlasnički list da se uvjerim u vlasništvo, da li tamo trebam ići vršiti i uknjižbu ili negdje drugdje?
  8. Hvala oboma na brzom odgovoru. Nisam ga ni za što drugo opunomoćio. Znači, onda je na meni sve ostalo... Okej, kad sam već tu da i to pitam Šta je sve slijedeće što moram napraviti da se to uknjiži na mene? Znači, imam ovjeren ugovor. I šta sad? U koje sve institucije i kojim redoslijedom ići? Jel treba još neki dokument ili samo ugovor? Šta je sa porezom? Ovo mi je prva nekretnina i ima nešto sitno preko onih 50 kvadrata za koje ne treba plaćati... Pozdrav.
  9. pozdrav. jedno, možda glupo, pitanje. koji je sve posao odvjetnika u kupoprodaji nekretnine? osim sastavljanja ugovora koji je onda kasnije ovjeren kod bilježnika. je treba on još štogod napraviti (predaja papira državi i sl.) ili je to to? unaprijed zahvaljujem.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija