Jump to content

štrunfeta

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. 8mjesec2017 priznata ozljeda na radu ( desna noga u gipsu zglob stopala i napuknuce mediskusa kolina) 12mjesec2017 (lijeva noga u gipsu i tromb u potkoljenici noge). Centar za vjestacenje 2020 :Desna 30%, VI-B-9LOO razina 1 .(zbog bolesti) Lijeva 30%,VI-B-9-LOO razina1. (zbog bolesti) Da li imam pravo trazit naknadu za T. O 30% od priznate ozljede na radu Desne noge.
  2. Rođena sam 7,10,1961, godine, imam ukupno 25 godina rada,od 1.1.2019 dobila sam riješenje da imam za svaki 12mj (računa15) i da mi se dobna granica smanjuje za starosnu mirovinu, te riješenje da sam - osoba s invaliditetom zbog bolesti te zdravstveno stanje uzrokuje posljedice za zivot i rad od 1.1.1999.zaposlena sam s punim radnim vremenom od 1987 godine, rečeno mi je da već mogu u mirovinu koju???? starosnu ili invalidsku, i kolika bi mi otprilike iznosila prosjek neto plaće mi je 4350, kad bi bilo najpovoljnije otići u mirovni u.
  3. Radnica traži od ravnatelja jutarnju smjenu za hiperaktivno dijete koju i dobiva rješenje za jutro. smjenu. Na odjelu rade samo 4 radnici kako da raspodjelim rad unutar smjene. Dvije radu 1tjedan ujutro a 2 tjedan popodne i tako se mijenjaju smjeni rad. Dali mogu tražiti da je premjesti preraspodjeli na drugi odjel gdje rade više žena.
  4. Ja i moja sestra smo vlasnice svaka po1/3 stana koji nam je majka sa ugovorom o dosmrtnom uzdržavanju potpisala a preostalu1/3 u istom tom ugovoru(dopuna) stoji da taj dio on nasljeđuje poslje njene smrti, ona s njim ne priča i ne želi da on zna.Dali se možemo uknjižit u zemljišno ja i sestra i brata kao nasljednika njenog dijela.
  5. Majka i otac dobili su od svojih firmi 50% po pola učešća za kupnju stana 1973 godine.Otac je umro 1997 , majka je tražila da se u njenu korist odreknemo, što smo učinili ja ,sestra i brat .Sestra se u međuvremenu rastavila oko 2005 i došla stanovat kod majke s djecom(koja su danas punoljetna i više u tom stanu ne žive sa mojom sestrom.Sestra nikad nije radila i prima socijalnu pomoć,u međuvremenu se majka posvađala s bratom i ona nam priznaje da je s bratom bez našeg znanja sklopila doživotni ugovor s njim,priznaje da je falila ode s nama kod advokata da vrati na stan na njeno ime jer brat ne ispunjava sve uvjete ugovora već sestra koja živi s njima daje izjavu odvjetniku da je bila pod tabletama koje godinama pije poslije očeve smrti i da ju je odveo na prepad ,odvjetnik kaže da če pokrenuti postupak na sudu te da ga jedna kći obavjesti o mirnom raskidu ugovora ili o pokretanju postupka na sudu.Što smo mi isti dan napravili bio je to petak popodne .Brat s majkom odlazi tom istom odvjetniku i s majkom traži da se njena izjava poništi odmah i ispred njega poništi,majka na naš upit kaže da se ona neće boriti ni svađati da mi tražimo poslije njene smrti svoje pravo.Što da ja i sestra radimo (ona pošto živi s njima ne može ništa poduzeti jer je brat nasilan i ona ga se boji da je ne izbaci iz stana,ona ne radi nema primanja).Što poslije majčine smrti imamo li pravo na nužni dio i kako da ostvarimo svoje pravo...
  6. Hitno mi je trebao kredit koji sam digla u b.s.d u 12 mj. 2012 .preko plate u firmi svaki mjesec 4 god. otplata .Moj problem je što sam trebala platu tj.tekući prebaciti preko bsd a ja još to nisam jer sam na svojoj banci u minusu.Prošlo je sad 9 mj uredno se naplaćuje kredit .što da radim uvjet kredita je bio da otvorim tekući kod njih,što mi je raditi,mogu li i dalje biti u svojoj banci bez prebacivanja.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija