Jump to content

jeulz

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Zahvaljujem, našao sam temu i ovaj odgovor. Zna li netko o kojemu se tu zakonu radi, i radi li se o 20.000KN profita ili prihoda? Ako je profita, tu brojku nikako ne prelazim niti blizu.
  2. Nisam pravnik i zato sam potražio savjet ovdje. Ok, zanima me dakle ograničenje pri zaradi i količini onoga što se prodaje, možeš li me uputiti u te zakone?
  3. Dakle u Hrvatskoj nitko ništa ne smije prodati na Njuškalu bez dozvole? To mi je nelogično i vjerujem da postoji zakon o prodaji stvari iz osobne upotrebe. Poznaje li ga netko?
  4. Pozdrav! Dočekao me mail od carine u kojemu traže papire o registriranoj djelatnosti za preprodaju preko interneta. E sada, ono što prodajem imam zalihe koje bi mogle proći pod prodaju na oglasu iz osobne upotrebe. Kako postupiti ovdje?
  5. Dakle, naručujem proizvode iz UK od jedne veće firme koja vjerujem svoje poreze uredno plaća. Plaćam PayPalom i oni mi stižu na adresu u Hrvatskoj. Moram li ja kakav porez plaćati na ovo? Vjerujem da ne, ali postoji li kakav limit gdje ja moram početi plaćati porez na količinu naručenoga? Također često iste proizvode prodajem na Njuškalu pa me zanima smijem li to raditi i do kojega iznosa? Lp
  6. Pozdrav, dakle ovo je moja situacija. Radim za jednu firmu iz Norveške koja se bavi pružanjem usluge igranja klijentovog računa u online igrici. Firma je u Norveškoj legalna i plaća porez na svoj prihod. Ali ja i svi drugi zaposlenici nismo vezani nikakvim ugovorom, fiksnom plaćom ili ičime drugim. Opisao bih to kao kada vas prijatelj zamoli da mu nešto obavite i vi to odradite za neki novac. Isplaćuju nas putem PayPala i iznosi su mjesečno od 400$-1500$. Plaćeno po učinku. Novac s PayPala ja skidam na svoj žiro račun u Hrvatskoj. Moram li ja platiti nekakav porez, ima li kakva granica zarade do koje se ne plaća porez? Moram li ga uopće platiti jer je 'poslodavac' platio porez u Norveškoj. Ne znam skoro ništa o ovoj temi pa bih cijenio stručne odgovore. Hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija