Jump to content

Seneka

Korisnik
  • Broj objava

    51
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  • Osvojio dana

    1

Seneka je na 2. svibnja 2021 zadnji put osvojio dan.

Posjetitelji rado čitaju što Seneka objavi!

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Poštovani, Danas sam bio kod liječnika koji mi je na osnovu psihijatra izdao upozorenje o privremenom zdravstvenom stanju (zbog jednog lijeka), pa me sada zanima da li smijem upravljati vozilom do poziva na izvanredni nadzorni pregled ili ne, i kolika je kazna i zaštitna mjera ? Hvala na odgovoru!
  2. Pozdrav, javljam se jer su mi potrebni pravni savjeti. Naime, Kćer mi je preminula u svibnju ove godine kada je imala 26 godina. Naime uskoro dolazi Ostavinski postupak. Na ostavinski postupak je pozvana i njena „majka“ koja ju je ostavila 2003.godine kada je kćer imala 8 godina, kada sam se s dotičnom i rastao. Znači sve te godine je kćer živjela sa mnom, sam sam ju od školovao, kupio joj auto, a prošle godine je kupila i kuću preko APN za 30000 eura. Ja sam joj još stavio na njen devizni račun 10000 eura za potrebe rekonstrukcije kuće. Znači sve će to biti u ostavinskom postupku. I dugovi, 10000 eura mojega novca, te auto koji sam joj ja kupio. Sad „majka“ nakon 19 godine nebrige o djetetu i neplaćanju alimentacije priča „okolo“ kako će ona uzeti sve što bude mogla. Dali ona uopće ima prava na išta ? Ja bi preuzeo sve dugove i obveze već samim time da sam u tu kuću uložio već dosta novca. A imam dokaze da sam joj ja kupio auto i stavio svoj novac na kćerin račun. Te sam sam financirao troškove sahrane i izgradnju spomenika. Unaprijed hvala na odgovoru.
  3. Vi ne znate da vas je snimila...a ako je obavezno primite Obavijest o počinjenom prekršaju, jer ona će vam biti uručena na ovaj ili onaj način...ako je neka mala brzina platite pola propisanog iznosa i život ide dalje...a ako je je neka malo veća, ne dostavljajte podatke, i opet život ide dalje...dobiti ćete nalog, pa prigovor itd itd...
  4. Uz dužno poštovanje, mislim da može završiti ako je u pitanju Prekršajni nalog. Čl.95 stavak 2 Prekršajnog zakona. Razlika je između Obaveznog i Prekršajnog naloga.
  5. Nasloviti Prigovor na Postaju koja vas je kaznila, moj savjet je da u prigovoru ne priznajete počinjenje prekršaja (moglo bi završiti odmah na Visokom prekršajnom sudu RH, a oni čim pročitaju da priznajete prekršaj potvrđuju nalog. Moj savjet napišite samo da se ne slažete sa navodima iz Prekršajnog naloga te da ćete svoje interese braniti pred nadležnom Općinskim sudom. Onda lijepo porazgovarate sa sudcem i lijepo mu kažete da vam treba vozačka...bla bla...i smanjite će vam novčanu kaznu i ukinuti zaštitnu mjeru. Eto moj savjet. Lijep pozdrav !
  6. Poštovana...hvala na odgovoru, dali postoji kakav obrazac upozorenja i što ako se isti ogluši o isto, unaprijed zahvaljujem na odgovoru.
  7. Pozdrav, kupili smo kuću s voćnjakom i oranicom. Međutim saznali smo i vidjeli da tu oranicu obrađuje susjed bez znanja bivšeg vlasnika (čovjek je u Njemačkoj). Znači lik vidi gdje su oranice prazne, a vlasnici u inozemstvu i na njima sadi kukuruz. Što mi je činiti, pošto je sad to moja oranica sa zasađenim kukuruzom ?
  8. Hvala na odgovoru, dali je to po načelu ne bis in idem ? I što ako se dogodi da policija ponovno pokrene postupak ? Unaprijed hvala Sivko.
  9. Pozdrav. Brzina je u pitanju čl.53 st. 5 (1000,00 kn). Osoba dobiva na kućnu adresu Obavijest o počinjenom prekršaju s mogućnošću plaćanja pola propisanog iznosa kao i obrazac podaci o vozaču. Osoba šalje putem Hrvatske pošte policiji popunjen obrazac o počinitelju prekršaja, no policija isti ne dobiva. Policija donosi Prekršajni nalog za nedostavljanje podataka čl.229 st.7. (5000,00 kn). Osoba ulaže prigovor na isti te na glavnoj raspravi bude oslobođena od kazne i od plaćanja troškova iz razloga što je utvrđeno da su se podaci "izgubili negdje u pošti". Ok, osoba je oslobođena pravomoćnom sudskom odlukom. Sada pitanje za eksperte, da li policija može ponovno poslati Obrazac podaci o vozaču za isti taj prekršaj i ponovo voditi prekršajni postupak, s obzirom da je već za isti bio pokrenut ?
  10. Sivko, u pravu ste, no zanima me zašto se 50 % može uplatiti samo na njihovoj blagajni, a ne i na druge načine (FINA, Pošta, internet bankarstvo), pogotovo što je preporuka da se ne ide na takova mjesta zbog COVIDA 19. Osobno mislim da je to nepoštena poslovna praksa (čl.31. Zakona o potrošačima). Oni tvrde da oni ne idaju kazne već uslugu parkinga, a i da ne rade po Prekršajnom zakonu već po Zakonu o obveznim odnosima. A i kada smo već kod toga što je sa čl.3 istog Zakona da su sudionici u obveznom odnosu ravnopravni ??? Osobno mislim da je to diskriminirajuće.
  11. Da li se Prekršjni zakon odnosi ili ne odnosi na Trgovačka društva ? I da li Trgovačka društva (POSLOVNI PARKOVI-PARKING) mogu dati mogućnost plaćanja na rok 3 dana 50 % i po kojemu Zakonu, hvala na odgovoru.
  12. Priložiš kupoprodajni...pa ne bi trebalo imati problema...
  13. Ako i dobiješ neku kaznu...a tražiti će te podatke o vozaču...bilo brzina, istek registracije, parkiranje,...samo pošalji kupoprodajni ugovor, oni će ići prema toj osobi s kaznom...ne sekiraj se previše...
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija