Jump to content

aragogo

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Pozdrav! Zemljište mi je izrazito usko (toliko usko da me bilo strah hoću li dobiti građevinsku dozvolu) no dobio sam ju. Kuća je izgrađena i fasadirana (a to je bogami trajalo). No problem je sljedeći: prednji dio kuće je krivo iskolčen te nije 3m od međe s jedne strane već 2,90m - u to ulazi i fasada, bez fasade je nekih 2,99. Znači kuća je malo nahero. I to baš prema susjedima. Partner i ja čekamo uporabnu trenutno, novci su problem i sad nas je još strah da susjedi do nas ne dignu buku oko toga jer su stvarno neugodni prema nama. I susjedi imaju kuću koja nije 3m od međe već 2,5 ili tako nešto no sumnjam da se nešto može tu poduzeti jer je kuća stara i sigurno ima sve dozvole. Inače, zbog užih ali duljih razmjera naših dvaju zemljišta, njihova kuća je dolje kod ceste a naša više uvučena unutra tako da imamo pogled s bočnih prozora na tuđe vrtove a ne u tanjure. Razgovarati s njima nije moguće. Egocentrični su, a da ne spominjem i otvoreno, odvratno homofobni. Nisam siguran plaća li se kazna ili što, ali samo mi je bitno da kuću ne rušim.
  2. Tako sam i mislila - nažalost, tada mi niti jedna instanca nije spomenula da je poslodavac pogriješio u načinu odjavljivanja s mirovinskog. Još jednom hvala i pozdrav.
  3. Ako sam Vas dobro shvatila, ukoliko poslodavac (što sumnjam) napravi ispravak, ja mogu sa ispravljenim dokumentima retroaktivno od burze tražiti i dobiti isplatu naknade za nezaposlene? Postoji li vremenski rok za to? Zahvaljujem još jednom!
  4. Zahvaljujem na odgovoru. Poslodavac to očito nije učinio, uz ostale propuste (npr. u mirovinskom me prijavio na VŠS iako je za radno mjesto bila potrebna VSS koju imam, što sam tek naknadno vidjela). Da li sada mogu išta učiniti po tom pitanju? Dodatni problem je što je od prestanka radnog odnosa prošlo više od 3 godine, a tek sad pitam jer sam zbog radnog spora i liječenja bila za ništa. Pozdrav
  5. Imam dodatno pitanje - kupili smo građevinsko zemljište koje je već bilo s desne strane ograđeno od strane susjeda, ne na sredini međe nego na njihovom zemljištu. Mi smo napravili ogradu s lijeve strane, gdje nije bilo vidljive granice između našeg i susjednog terena te prema ulici. Sad susjedi s desne strane inzistiraju da napravimo još jednu ogradu, uz njihovu, s te desne , valjda zakonom obavezne strane što meni nije logično - mislim, čemu imati dvije ograde tik jedna uz drugu? Jesmo li to stvarno obavezni učiniti unatoč postojanju ograde koja dijeli naša dva zemljišta?
  6. Da. I još mi je mučno pri sjećanju na radni spor koji je bio brzo okončan u korist poslodavca. Što je u roku 3 dana potvrdio i Županijski sud. Pri čemu suci nisu uzeli u obzir niti moje materijalne dokaze iz kojih je bilo vidljivo da sam radila i tijekom neplaćenog dopusta i još par mjeseci nakon izdanog rješenja o prestanku radnog odnosa na određeno vrijeme. Jer je poslodavac tvrdio suprotno, a na pitanja mog odvjetnika da li su na materijalnim dokazima (odluke, imenovanja, korespondencija) njegovi/njihovi potpisi - odgovorili su - da se ne sjećaju. Ali znaju da nisam radila. A sutkinja se pri donošenju presude između ostalog pozvala na članak zakona koji u trenutku prestanka mog radnog odnosa nije stupio na snagu - i to je sve Županijski sud glatko prihvatio Stoga je utvrdila da bez obzira na sve dokaze i moj eventualan rad (!?) tijekom neplaćenog i po završetku radnog odnosa - ja nemam pravo na povratak na rad. Prema odvjetniku i sutkinji - presudno je to što se za to radno mjesto ne primjenjuje Zakon o radu nego zakon o znanosti i visokoškolskom obrazovanju. Dakle, ostaje mi još burza - ali i tu su me glatko otkantali pa vas molim za mišljenje ili savjet.
  7. Pod ugovorima na određeno cca 7 godina, ali imam otprije dvadesetak godina staža.
  8. Molim pomoć. Radila sam po ugovoru na određeno vrijeme tijekom kojeg me je poslodavac ljubazno prisilio da dam zahtjev za odlazak na neplaćeni dopust u trajanju od 6 mjeseci nakon kojeg će me vratiti na rad (davanje zahtjeva za neplaćenim dopustom je bio njegov uvjet). Naravno, po isteku neplaćenog dopusta, dobila sam rješenje o prestanku radnog odnosa temeljem isteka ugovora o radu na određeno vrijeme. Otišla sam na HZZ nekoliko dana po uručenju rješenja kako bi ostvarila pravo na naknadu za nezaposlene, a temeljem do tada ostvarenog staža. Glatko su me odbili, s obrazloženjem da se nisam javila unutar 30 dana od prestanka radnog odnosa. Kad sam se žalila na njihovo rješenje i ponovno upozorila da je datum rješenja o prestanku radnog odnosa bio star desetak dana u trenutku moje prijave na burzu, odgovorili su mi da je za njih relevantan datum kad me poslodavac odjavio sa mirovinskog osiguranja, što je bilo 6 mjeseci ranije pa sam stoga 5 mjeseci zakasnila sa zahtjevom. Kad sam pak, neformalno razgovarajući s njihovom pravnicom pitala da li sam mogla ostvariti pravo na naknadu za nezaposlene u trenutku kad sam započela neplaćeni dopust, odnosno kad me poslodavac odjavio s mirovinskog, odgovorila je da zapravo nisam, jer tada im nisam mogla predočiti potrebno rješenje o prekidu radnog odnosa koje mi je poslodavac uručio 6 mjeseci kasnije?! Postoji li ikakva mogućnost da ostvarim pravo naknade za nezaposlene?
  9. Dobio sam Rješenje o uvjetima gradnje, već prije ugovorio ekipu, temelji su već gotovi skupa s podrumom, i sad saznao da sam trebao prijaviti gradnju! Što će se dogoditi ako dođe inspekcija ili me netko prijavi? Građevinci imaju tablu, ali su mislili da sam odradio prijavu - jesu li i oni u gabuli? Hoću li morati platiti kaznu ili što?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija