Jump to content

KK-1122

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pozdrav, prilikom servisa perilice posuđa, ovlašteni serviser je oštetio kuhinjsku radnu ploču što sam odmah pismeno prijavila te je servis pristao na nadoknadu štete. Inzistiraju platiti isključivo stolaru na temelju ponude. Ja bih htjela da servis obeštećenje uplati na moj račun pa da ja time raspolažem kada i kako želim, pri čemu bih pristala na manji iznos nego je na ponudi (oštećenje nije veliko pa bih ploču mijenjala za nekoliko godina, jer je ova kuhinja nova, od prošlog ljeta). Gospodin koji riješava moj slučaj je podsmješljivo rekao da mogu biti sretna jer sam za tu čvrkicu dobila novu ploču, a moj prijedlog da uplatu izvrše na moj račun je odbio. Moje pitanje je: može li servis uvjetovati nadoknadu štete/obeštećenje uplatom isključivo stolaru? Mogu li zahtjevati isplatu na moj račun jer se radi o mojoj kuhinji i mojoj kuhinjskoj ploči? Zahvaljujem, pozdrav
  2. Tako sam i ja mislila. Međutim, bila sam u CSS na preispitivanju prava nekoliko dana nakon što mi je sjeo prvi iznos preko ovrhe. Tada mi je pravnik rekao da će obustaviti isplatu preko CSS ukoliko se uplate preko ovrhe nastave. Kad sam rekla da je ovrha za stara dugovanja, odgovorio je da država nije izričita, nego da se privremena pomoć obustavlja kada drugi roditelj počne doprinositi uzdržavanju. Iznos koji mi je sjeo na račun je manji od pola dogovorenog, na što rekao da nema veze jer je to više od iznosa koji dobivam od države. Sve mi je to malo nedorečeno i imam osjećaj da ovisi o službeniku. Još me više buni jer je prije godinu dana rekao da ne moram prijavljivati ništa što nije iznos cijele dogovorene rate. Ja ne bih odjavljivala CSS jer ne znam što se ovršava i koliko će to trajati, a i dugovanje je veliko. Bojim se samo da netko odjednom ne kaže da moram vratiti.Nadala sam se da postoji neki članak zakona jer ne želim ići mimo zakona.
  3. Pozdrav, unazad godinu dana od CZSS dobivamo privremeno uzdržavanje. U međuvremenu sam pokrenula ovrhu za staro dugovanje koje je nastalo prije donešenog rješenja od CZSS. Na temelju te ovrhe smo prošli i ovaj mjesec primili dvije uplate, svaku u iznosu od cca pola iznosa prema Rješenju o rastavi. Ima li veze ovrha za stara dugovanja sa privremenim uzdržavanjem CZSS za tekuće mjesece? Znam da imam obvezu prijaviti ako otac počne pridonositi uzdržavanju i ne želim sjediti na dvije stolice. U Zakonu nisam pronašla članak koji govori o toome. Što ako CZSS otkažem pomoć, a od ovrhe više ne dobijemo uplate? Moram li opet čekati 6 mjeseci da se mogu prijaviti CZSS? Što da napravim?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija