Jump to content

anairena

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je anairena objavio

  1. Danas sam dobila ( naslovljeno na : obitelj T. ( a tiče se mog pok.tate, na koga se još vode režije ) pismo, (izdvajam bitan tekst) obavijest, od odvjetnika Vodoopskrbe, koji obavještava, da se kod JB ..., vodi ovršni postupak (prvi glas- nema predhodne ikakve obavijesti) pod brojem Ovrv ... koji iznosi 2.200,00 kn (uz napomenu da je to svota bez kamata). Dalje u tekstu dopisa piše da se " mogu javiti u odvjet.ured, u slučaju potrebe za specifikacijom duga, te radi dogovora otplate.Preporučuje se podmirivanje , u protivnom će nastati novi troškoviu daljnjoj provedbi ovršnog postupka." ........... Ja već imam jednu drugu ovrhu koja teče, ali je pisani tekst drugačije izgledao, pa me ovaj dopis-"obavijest" zbunio. Pitanje je sljedeće: Da li je to uobičajeni tekst važeće ovrhe ili ? Da li to je, ili nije, prava ovrha ? Molim, savjet. Kako da postupim ? ..... ( jer platiti ne mogu,od mirovine, više ne mogu kemijati). Stvarno mi je teško. Znam da samo kupujem vrijeme, a moram. Tata je umro, kasnije sam ga ja naslijedila, ali nisam promijenila njegove podatke na čije ime se još vode režije.Ako se javim na dogovor, znam da će ovrhu prebaciti na moj račun, a ja to ne mogu plaćati.
  2. Hvala na odgovoru. Pravila su nažalost neumoljiva ,mada su potpuno različite stvari: dužnost i mogućnost.Nema mi pomoći, ahh.
  3. Ok ..shvacam. Hvala G- man...sto ste mi posvetili vrijeme za odgovore.
  4. hvala na odgovoru. Ah, kako je zakon nelogičan, pa nerealno je da -prodam stan ? da bih namaknula 470 kn, koliko mi fali mjesečno, za platit dom, jer upravo toliko mi je od 1.9. poskupilo. A i to poskupljenje Doma, je "na mala vrata " profunkcioniralo, obzirom da nije objavljano, nigdje, ni u Narodnim novinama, ni u Domu , bilo na koji način.Osim usmeno, na blagajni.A mi kao obitelj, imamo manje od 2000 kn, po članu domaćinstva.
  5. Hvala Vam G-man, na odgovoru. inače, ni o kakvim radnjama, po pitanju tog duga nikad ranije nisam obaviještena.Za to sam saznala, uzput, pitajući za neki drugi predmet, to isto odvjet.društvo. Što znači-"priznavanje duga" ? I..na koga adresirati-prigovor zastare ?
  6. Smije li državni Dom za starije i nemoćne naplaćivati poskupljenje računa po novoj i čijoj odluci ? Naime, odluka o poskupljenju ..nije..objavljena u narodnim novinama .Ni ikakvim službenim putem, niti igdje postoji na internetu. Dom u kojem je moja mama,je uvećao cijenu računa , već s 1.9. 2013. bez ikakve obavjesti korisnicima.
  7. ispričavam se , ako sam upala nespretno, nova sam na portalu, pa ne znam na koga adresirati pitanje: mogu ji doviti soc. novčanu pomoć za doplatu računa za starački dom, koji mi je postao -preskup. činjenice: o mami se skrbim temeljem dosmrtnog uzdržavanja (ona nema nekretnine). U državni dom je smještene putem rješenja soc. službe, za hitan prijem ,nesamostalne polupokretne osobe. dom plaćam njenom mirovinom i mojom nadoplatom. obzirom da smo muž i ja u mirovini, imamo i sina studenta, nemamo dovoljno novaca , odkad je prosli mjesec dom poskupio. vlasnik sam stana u kojem stanuje moj stariji sin, a suvlasnik u ovom u kojem stanujem s mužem i drugim sinom. ničeg drugog vrijednog nemamo. Mogu li od soc. službe tražiti neku financ. pomoć za doplatu računa maminog doma ?
  8. Odvjetničko društvo za ovrhu, traži da platim 3 rate duga za HRT, iz 2010, g. inače će oni to pustiti u ovrhu, a na te račune je dospjela zastara. Zašto odvjetnici postupaju nezakonito i protupravno,kad je predmet u zastari-a oni to ignoriraju ?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija