Jump to content

klea34

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Molim savjet! Prije dva mjeseca sam potpisala ugovor na neodređeno, s današnjim danom mi je poslodac uručio otkaz zato što nisam zadovoljila na probnom radu (koji je, prema ugovoru bio sedam dana). Naravno, s takvim obrazloženjem otkaza nemam pravo na novčanu nakadu s biroa. Poslodavac je spreman promijeniti obrazloženje otkaza, no boji se problema s inspekcijama ukoliko napiše da je otkaz uslijed smanjenog obima posla (već se zna tko će doći na moj radno mesto). Zna li netko ima li neka mogućnost obrazloženja otkaza po kojoj bih ipak imala pravo na naknadu, a da ni poslodavac nema probm zbog toga? Hvala na odgovorima.
  2. dala mi je teta u sudu rok do kraja mjeseca da uplatim trećinu preostale kazne. e da, upitala sam i za taj rok do kojeg se mora platiti ukoliko se želi obustava kazne - kaže da je praksa 8 dana, ali u ovom slučaju kad sam se došla javiti na sud i kad me upisala u fascikl s mojim imenom, nakon što donesem prvu potvrdu da sam uplatila će se "obustaviti" daljnje policijsko postupanje. naravno u skladu s dogovorenim terminima plaćanja.
  3. Na prekršajnom sudu su mi rekli da mogu pisati žalbu VPS Zagreb, ali da mi sigurno neće zamijeniti tih 700 kn radom za opće dobro. No, teta u pisarnici mi je rekla da mogu otplatiti na rate kroz nekoliko mjeseci, s tim da bih prvu ratu trebala uplatiti do kraja mjeseca i potvrdu donijeti u sud da mi ispišu uplatnicu za sljedeću ratu itd. E sad, jedan frend je na taj način spustio dugovanje na 500 kn - tako su mu savjetovali jer onda više ne može ići u zatvor (300 kn dan, a ne može biti manje od 3 dana). Je li netko imao takvo iskustvo?
  4. hvala G-man, ujutro idem do svog prekršajnog suda (i sutkinje ili njene pomoćnice, koga god). javim što su rekle. Hvala još jednom
  5. pa nije valjda da će mi za koji dan doći policija na vrata da me privede u zatvor? ovaj Vaš odgovor (G-man) kaže da ako sam dužna manje od 2.000,00 idem u zatvor...samo se mogu nadati da neće tako biti?
  6. ne razumijem što ste mislili time "po prezentaciji prekršajnog zakona..."
  7. ni tu ne piše u kojem roku mogu platiti...Dakle, što mi savjetujete - pisanje žalbe VPS Zagreb ili da posjetim sutra potpisanu sutkinju i pokušam objasniti da ću platiti čim uzmognem (tjedan, dva, mjesec)...koliko uopće može proći vremena od ovog rješenja do datuma odlaska u zatvor?
  8. još jedno pitanje...u ovom dobivenom rješenju ne piše do kada mogu platiti ostatak kazne, navodi se tek da će se postupak obustaviti ako sudu priložim potvrdu o uplati. Znači li to da i kaznu moram platiti u roku od tri dana koliko piše da je rok za podnošenje žalbe Visokom prekršajnom sudu u Zagrebu?
  9. Postala je pravomoćna 19.03.2011., izvršena 29.3. 2011.
  10. Poštovani, molim savjet u vezi problema. Naime, dobila sam danas rješenje Prekršajnog suda o zamjeni neplaćene kazne od 725,85 kn - kaznom zatvora u trajanju 3 dana. Radi se o kazni iz 2010. godine, a naplatom putem Porezne uprave, već sam "otplatila" 6.575,15. Krivnja je moja - ja sam zanemarila, zaboravila da nisam uspjela sve otplatiti. Zanima me imam li osnove za žalbu - već dugo ne radim, samohrana sam majka. Nisam tijekom svog ovog vremena dobila nikakve uplatnice, rješenja ili bilo što slično. Mogu li se ikako izvući od plaćanja ovih 700 kn (naravno, da ne idem u zatvor)?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija