Jump to content

jakosport

Korisnik
  • Broj objava

    11
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Zahvaljujem na odgovoru, uvaženi kolega sivko.
  2. Pozdrav! Kada sam imao 17 godina počinio sam kazneno djelo protiv drugog maloljetnika (proizvodnja i promet drogama). Kao kaznu za počinjeno djelo dobio sam 120 sati društveno korisnog rada i testiranja na drogu u trajanju od nekoliko mjeseci.Odgojne mjere sam uredno izvršio krajem 2015. godine, no nikada mi kući nije stigla potvrda o izvršenju odgojnih mjera. Zanima me kada mogu zatražiti brisanje iz kaznene evidencije, koji dokumenti su mi potrebni i koja je razlika između kaznene evidencije i evidencije odgojnih mjera jer mi nije jasno u koju se skupinu mene uvrštava. Hvala unaprijed!
  3. Dobar dan! Prije više od 3 godine mi je u svrhu istrage oduzet mobilni telefon od strane policije. Istraga i suđenje se završilo te je presuda postala pravomoćna u 5. mjesecu 2014. godine, no ja sam klauzulu pravomoćnosti(žena u pisarnici suda mi je udarila žig na rješenje) dobio tek prije nešto više od 2 tjedna. Sada mi iz policije govore kako je mobitel sigurno kod njih samo je problem u tome što njima nije stigla potvrda o pravomoćnosti koju sud treba njima poslati nakon što presuda postane pravomoćna, a bez tog dokumenta oni meni ne smiju vratiti mobitel. Zanima me mogu li očekivati da će netko sa suda, sada nakon što sam ja tražio klauzulu pravomoćnosti, poslati taj dokument koji je potreban u policiju, a ako ne, koje korake još mogu poduzeti da mi se vrati oduzeti predmet? Hvala!
  4. Ma nisam nikome prijetio imam neku preprodaju marihuane, a kao što sam napisao na mobitelu je potrgan ulaz za usb tako da su morali uslikati fotoaparatom poruke jer ga nisu mogli spojiti na kompjuter, u biti glupost je jer sam ja priznao to za šta su me teretili tako da im dodatni dokazi ni ne trebaju, ali eto, bolje da mobitel tamo trune kod njih i dobijem ga za 3 godine kad se završi slučaj nego da ga ja koristim...
  5. Pozdrav! Imam problem neznam koga da pitam za savjet. Počinio sam kazneno djelo i policija mi je uzela mobitel kao dokaz, bilo je vještačenje i oni su uslikali fotoaparatom neke poruke koje su ih zanimale (nisu mogli mobitel uštekat u kompjuter) i te slike poslali u državno odvjetništvo, a koliko sam shvatio i mobitel zajedno s njima. Slučaj je na sudu već dobrih 5 mjeseci, a mobitelu ni traga ni glasa iako su oni iz njega uzeli što su trebali. Je li ga nekako moguće dobiti natrag i ako je moguće kome da se obratim? Hvala!
  6. Znači li to da mogu na sudu dobiti bilo koju od 8 odgojnih mjera ili ta odgojna mjera baš mora biti jedna od ove 3 (6.-8.)? Hvala!
  7. Pozdrav! Doma mi je stigao dopis državnog odvjetništva o pozivu na ispitivanje. htio bih da mi netko tko je upučen protumači jedan dio dokumenta ako je ikako moguće. Sukladno čl.54. Zakona o sudovima za mladež imate pravo na branitelja od prvog ispitivanja do pravomoćnog okončanja kaznenog postupka, kod donošenja odluke o zamjeni odgojne mjere zavodskom odgojnom mjerom, kod naknadnog izricanja maloljetničkog zatvora. Zanima me što su ustvari odgojne mjere i što je zavodska odgojna mjera, tražio sam po internetu ali se baš i nisam najbolje nsašao u tim podacima. Hvala!
  8. Pozdrav! Maloljetnik sam i na ljeto 2014. godine trebao bih ići na putovanje u Španjolsku. Nedavno sam zaradio kaznenu prijavu i po iskustvima nekih ljudi koji su imali sličnih problema, sumnjam da će se slučaj završiti do mog putovanja. 1. Ako imam kaznenu prijavu kako to utječe na moj prelazak granica drugih zemalja EU? 2. Ako se slučaj nekako završi do ljeta iduće godine i završi s uvjetnom kaznom je li moguće putovati u druge zemlje EU?
  9. Hvala na odgovoru. Što znači sigurnosna mjera i postoji li mogućnost izbacivanja iz škole zbog ovoga?
  10. Pozdrav! U subotu ujutro u jutarnjim satima policija mi je došla kući s nalogom za pretres. Pregledali su moju sobu te pronašli oko 2 grama marihuane, lulu za korištenje te više raznobojnih komada pvc vrečica koje su također uzeli kao dokaz. Priznao sam da sam 2 puta prodao 2-3 grama marihuane što su oni već otprije znali (znali su točan datum i vrijeme kada sam izvršio primopredaju jer me jedna od osoba kojima sam prodao odala policiji) te otkrio od koga sam nabavio. Osobe kojima sam prodao bili su maloljetnici, a i ja sam također maloljetan. Zanima me kakve su najrealnije pravne posljedice za kazneno djelo koje sam počinio. Ako bi me netko mogao savjetovati bio bih veoma zahvalan. Hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija