Jump to content

someone1234

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovani, svekar ima obrt za proizvodnju inox plinskih ormarića, vratašca za dimnjake, konuse...i sl. tome. Suprug i ja smo kupili lasersku gravirku (rezanje i graviranje plexiglasa i drva), i zanima nas postoji li mogućnost doregistracije na svekrov obrt, da ne moramo ostvarat nesto svoje? Hvala na odgovoru!!
  2. jesi ga posjetila ili posjetio. Posjetio.
  3. Ako to sve završi na sudu, kako to ide? Koja je procedura? Nisam nikada imao sl. problema, niti sam ikada bio na sudu.
  4. Zaboravio sam napisati da smo sve dogovorili usmeno, nismo radili nikakve pismene ugovore. I prije nego su oni njega smjestili u dom, pričali smo o novcima, što s njima ako ih neću imati prilike odraditi, htio sam vratiti sve neodrađeno, na što je on meni rekao da ne dolazi u obzir, da ostatak neodrađenih novaca on meni poklanja, jer da mene nije bilo on bi bio mrtav, i to je on meni darovao prije nego su mu oduzeli poslovnu sposobnost.
  5. Hodao sam k njemu 2009. dok sam radio u centru za patronažu, i onda su me tražili djedica i njegova supruga da i privatno dolazim k njim. Odlazio sam neko vrijeme, ali kada sam uvidio što se kod njih događa (žena ga se uporno htjela riješiti, pa mu je uz dnevno veliku dozu lijekova, davala vino, konjak u većim količinama) posvađao sam se sa gospodinovom suprugom, prijavio sve centru za socijalnu skrb, zvao sina u Njemačku, bio kod njegove sestre, pokušavao riješiti to sve na sve moguće načine, al uzalud, nikom nije bilo stalo, osim meni. I zatim sam prestao dolazit k njima. Unajmili su nekog drugog, ali se djedici stanje pogoršalo, i krajem 2011./početkom 2012. (ne sjećam se točno) završio je u bolnici. U trgovinu u kojoj sam radio došao je njegov šogor, i obavjestio me kako mu se stanje pogoršalo od kada sam ja otišao, i da su puno puta požalili što me djedova žena otjerala 2009. Posjetila sam ga u bolnici, bio je stvarno loše. Nedugo nakon toga ( nekoliko mj.) u dućan mi opet dolazi djedov šogor. Kaže da je na zahtjev djedice došao da me zamoli da dođem k njemu da se dogovorimo da ponovo dolazim k njemu. I išao sam, bio je presretan kad me vidio, stisnuo mi ruku, i rekao: "Da te moja luda žena nije otjerala, ja bi sada hodao!" Prepričao mi je sve, kakve je terapeute imao, kako su se prema njemu ponašali i kako su ga tretirali, rekao je da sam ja jedina osoba koja se oko njega istinski trudila, da su svi ostali samo muzli novce, i ništa ne radili s njim, ali su njegovoj ženi bili super jer su s njom cugali, i nije ih bilo briga kako se ona odnosi prema djedici. Tada smo se dogovorili oko mojeg ponovnog dolaska, ugovorili smo plaću, odlazio sam svakodnevno, bio tako po dva, tri, pa i više sati, radio i ono što mi je posao i ono što mi nije. Nadalje se sve odvijalo kako sam napisao u prvoj poruci. Evo, to je kompletno cijela priča.
  6. Po struci sam fizioterapeut. Prošle godine sam na crno radio kod jednog djedice koji je imao moždani udar, i bila mu je oduzeta lijeva strana tijela, a živio je sa ženom psihički rastrojenom, gubila se, u kući su imali crve kolko je bila neuredna, tu i tamo ga je htjela ubiti. Svaki dan sam odlazio k njemu, prao ga, hranio, masirao, vježbao, stvarno se trudio oko njega, bio je stvarno drag! On je meni za to plaćao, ali preko računa! (unaprijed mi je dao novce koje sam trebao odraditi, al s obzirom da su ga strpali u dom za starije i nemoćne, nisam mogao sve odraditi, te mi je on rekao da nit ne trebam, da mi to on poklanja jer sam se stvarno trudio oko njega). Ima i sestru koja živi oko 20ak km od njega, i sina koji je oženjen i živi u Njemačkoj, i koji za djedicu nisu uopće pitali, nazvali su ga po nekoliko puta godišnje reda radi. Djedica je prodao neke dionice i dobio je visoku lovu za to (cca 1.5 mil. kn), e onda se javio sin i sestra, i počeli stvarat probleme! Oduzeli su djedu poslovnu sposobnost, strpali ga u dom za starije i nemoćne, zabranili mi da ga posjećujem. I danas mi stiže pismo odvjetnika u kojem piše da kako bi se izbjeglo pokretanje sudskih postupaka radi utvrđivanja obveze vraćanja sredstava i osiguranja tražbine, da se u roku 5 dana pisano očitujem na sljedeće okolnosti: 1. da li priznajem obvezu vraćanja iznosa od 37.000,00 kn uz kamatu od 12.lipnja 2012. g., pa sve do isplate, 2. da li sam voljan zaključiti odgovarajući ugovor kojim će se verificirati postojanje duga i rok povrata, i ukoliko jesam, predlaže da iznesem u kojem bi roku po mojoj ocjeni bilo u mogućnosti dug vratiti, 3. da li sam voljan radi osiguranja povrata duga dati odgovarajuće sredstvo osiguranja (zadužnicu ili hipoteku). Na to moram odgovoriti u roku od 5 dana, a ako ne odg. onda pokreću sudski postupak. Molim Vas, pomoć, savjet, što da radim!! Dok sam ja hodao k djedu on je imao poslovnu sposobnost i sam je upravljao sa svojim novcima, bio je jako pametan čovjek!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija