Jump to content

Klon

Korisnik
 • Broj objava

  74
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. naplata duga EOS Matrix

  Vjerojatno vas traže zbog identifikacije, kako bi inace znali da ste to bas vi?
 2. Ovrha u HZMO i u FINI

  A zašto onda niste vi poslali ovršnu ispravu poslodavcu/HZMO-u? Dakle ako postoji instrument osiguranja kao što je izjava o zapljeni primanja, nju jedino može provoditi poslodavac na primanjima, a ne fina, i kako onda ovrhovoditelj sa tim instrumentom osiguranja da čeka na fini? HZMO nema uvid u blokade i očevidnik fine, kao što ni fina nema uvid u redoslijed naplate kod poslodavca, odnosno mirovinskog, a nigdje ne piše da fina ima prednost u redoslijedu naplate, fina ionako poslodavcu samo dostavi da zastičeni dio primanja mora uplacivati na poseban zaštićeni račun i ništa više od toga.
 3. Pomoć

  Ali si prije provjerite na Fini da ovrha nije bila isknjižena, pa da ju ovrhovoditelj, odnosno sud nije ponovo aktivirao na fini.
 4. Pomoc kod ovrhe iz 2008

  A zašto točno bi vam Optima oprostila dug?
 5. Nece vam proci prigovor, jer kad ste nekretninu bilo prodali ili darovali, bili ste dužni odjaviti sva brojila, plinska, električna, voda itd, ovo govorim iz vlastitog iskustva jer to moji roditelji jos uvijek vuku po sudu, a nekretnina je prodana 1997g, a ovrha za plin je iz 2003, tako da sumnjam da ce proci, ali uvijek mozete pokusati sa prigovorom.
 6. Eos matrix otkupio dug od RBA

  A gdje u nagodbi pise da ce povuci ovršnu ispravu prije nego otplatite dugovanje? Kad ga uplatite bilo jednokratno ili na rate tada ce vam morati povuci ovršnu ispravu sa naplate jer vise nemaju osnove kad su se naplatili.
 7. Eos matrix otkupio dug od RBA

  Ako ste zaprimili pravomoćno rješenje o ovrsi, tada ste kao poslodavac dužni provesti ovrhu na plaći, jer poslodavac provodi ovrhu na plaći, a fina ovrhu po računima, tako da su to dvije različite ovrhe. Ukoliko se niste očitovali o nemogucnosti provedbe ovrhe ili ju niste proveli, tada ovrhovoditelj može tražiti od suda da poslodavac isplati sve obroke koje je propustio isplatiti.
 8. Pomoc za blokirane

  Možda su povukli ovrhu sa fine da im dug ne bi otisao u stecaj, mnogi su to napravili.
 9. Jednostavni stečaj potrošaća

  Nisam siguran da ce vam proci jednostavni stečaj kad ce provjeriti koje sve dugove imate, ovo je samo prijedlog od fine, ne znaci da cete i doci do stecaja jer niste kandidat s obzirom da vam je glavnica dugova veca od 20.000 kn
 10. Direktno placanje EOS Matrixu

  Netočno, ako netko promijeni ime ili prezime dovoljno je fini dostaviti podatak iz matice rodjenih ili neki drugi vjerodostojan podatak, nije za to potrebno ici preko suda.
 11. Direktno placanje EOS Matrixu

  A kakve veze točno sud ima sa izvansudskom ovrhom?
 12. Iznos ovrhe na plaću?

  Ako imate plaću veću od prosjeka, znaci vise od cca 6200kn, na zaštićeni račun dobijete 4156kn, ostatak do vaše plaće ide na redovan račun, odnosno u ovrhu
 13. Direktno placanje EOS Matrixu

  Očito je Eos poslao ovrhu na plaći temeljem suglasnosti o zapljeni primanja ili rješenjem o ovrsi, te bi trebali pitati poslodavca na temelju čega obustavlja u korist Eosa, što ne znaći nužno da je poslodavac pogriješio.
 14. Vip-ovrha

  Pa ako imate odluku suda da su prihvatili vasu žalbu u vezi zastare, dakle nema pravomocnog rješenja, ali dugovanje i dalje postoji i A1 van neće nikad više dati neku uslugu dok taj dug ne podmirite bez obzira da li ne on u zastari ili nije, to je njihovo pravo.
 15. naplata duga EOS Matrix

  Ugovor o cesiji necete dobiti sigurno niti iznos koji su oni platili jer to vas ni ne treba biti briga niti to morate znati. A sad da li vi njih priznali ili ne, dug postoji a oni će dati sve od sebe da naplate taj dug, uostalom to im je i primarni posao.
×