Jump to content

IgyZG

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je IgyZG objavio

  1. Hitno molim za preporuku za dobrog odvjetnika za radno pravo u Zagrebu. Hvala!
  2. Tražim dobrog odvjetnika u Zagrebu zbog podizanja tužbe za naknadu neimovinske štete od fizičke osobe
  3. Pitanje. Čovjek je vlasnik nekoliko zemljišnoknjižnih čestica. Preminuo je i kako nije imao djece, jedini zakonski nasljednik je njegov bratić. E sad, taj njegov bratić, koji je nasljednik, od tih svih čestica koje je naslijedio želi samo dvije katastarske čestice darovati svojoj kćeri. Kada na ovom linku unesem jednu od te dvije katastarske čestice, njena veza na zemljišnim knjigama pokazuje da se pod tim zemljišnoknjižnim brojem nalaze i druge čestice, koje taj bratić ne bio darovao svojoj kćeri. Dakle, u zemljišnim knjigama pod jednim brojem postoji više parcela, a on bi, kada i službeno postane njihov vlasnik, od tih svih parcela samo dvije katastarske čestice darovao svojoj kćeri. Što je potrebno napraviti da se te sve zemljišnoknjižne čestice prebace u vlasništvo nasljednika (bratića) i, kad se to riješi, što je potrebno napraviti da se od tih svih čestica koje je on naslijedio samo te dvije katastarske čestice daruju njegovoj kćeri?
  4. Situacija je slijedeća: naručim PVC stolariju, dobijem ponudu na stolariju, platim 50% unaprijed radi izrade prozora, dobijem gotovinski fiskalni račun na iznos tih 50% predujma. Tvrtka mi dostavi i ugradi PVC stolariju druge marke, koja nije bila navedena u ponudi i koju ja nisam naručio. Nakon svađe s vlasnikom firme prešao sam preko toga i odlučio ipak ugraditi tu stolariju koju su mi donijeli. Nakon što ugradnju nisu izvršili kako treba, vlasniku sam rekao da mu neću platiti ostalih 50% dok posao ne napravi kako treba. Nakon natezanja s tim isplaćujem mu dio od tih 50%, a dio ostavljam kod sebe dok mi ne dovrši posao kako spada. E sad, mene zanima mogu li ja pričekati da on dovrši sav posao, tražiti račun, platiti mu pa ga onda tužiti za ugradnju stolarije koju nisam naručio? Hvala
  5. Ha čuj, to je najjednostavnije. Jer, koliko znam, ako platiš u roku od 3 dana onda plaćaš 50% kazne.
  6. Koliko znam odvoz auta paukom Zagrebparking računa kao uslugu i povrat novca nije moguć.
  7. Ako je u katastru grada navedena površina označena kao travnjak, onda se radi o zelenoj površini u javnoj namjeni i prekršaj je počinjen.
  8. Molim skriptu iz posebnog dijela za zakon o komunalnom gospodarstvu na igorsesar1@gmail.com
  9. Molim skriptu za DSI (opći i posebni dio) za komunalnog redara za VSS na stjepanmaticic@gmail.com
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija