Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

Trica63

Korisnik
 • Broj objava

  8
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Kupovina 50% stana

  Hvala puno i "Matrixu" i "lex_specialisu" na odgovoru. Naime, svi moji pokušaji da dođem do druge polovice (ona tri brata) su do sada bili neuspješni. Da li ja, u ovom slučaju kao zainteresirana strana, mogu (preko odvjetnika) doći do podataka koji se nalaze u spisu, a kako bi došao barem do jednog od njih. Naime, gospođa koja bi prodala svoju polovicu stana mi ne želi dati kontakt od njih. Hvala!!!
 2. Kupovina 50% stana

  Poštovani, željeli bi kupiti stan koji je u suvlasništvu više osoba. Vlasnik stana je početkom 90-tih godina preminuo i prema starom zakonu o nasljeđivanju, pola stana je pripalo njegovoj bračnoj partnerici, a druga polovica njegovoj sestri. Rješenje o nasljeđivanju je pravomoćno i vlasnici su upisani u vlasnički list. Nedugo nakon toga je preminula i bračna partnerica, te je tu polovicu stana naslijedio njezin brat, koji je to prepustio svojim sinovima (tri sina). Supruga od brata (majka ova tri sina) je osporavala prvo rješenje o nasljeđivanju, te je pokušala lažnim potpisom dostaviti punomoć kojom ona zastupa interese sinova na sudu. To se sve dešavalo u devedesetim godinama. Sada je ta situacija već 20 godina otvorena, tj. ona tri sina se ne javljaju i nemaju nikakav interes za tu polovicu nekretnine, a gospođa koja je u vlasništvu druge polovice bi rado prodala stan. Kakve su pravne mogućnosti i rizici prilikom kupovine takve nekretnine? Unaprijed hvala
 3. Dugovi nakon smrti

  Hvala puno na odgovoru, otac se naime prije vise od 5 godina i sluzbeno rastao od majke, tako da smo mi jedini nasljednici. Posto nema nikakve nekretnine, ni pokretnine, a zivio je u stanu u najmu, nema nasljedstva (mislim na nekretnine, pokretnine). Na racunu takodjer nije ostalo novaca, tako da bi se u svakom slucaju, ako dodje do ostavinske, odrekli nasljedstva. Hvala na pomoci.
 4. Dugovi nakon smrti

  Oprostite, nisam bio dovoljno jasan. "Mi" smo sinovi, a kredit je bio nenamjenski bez garanacije (bez osiguranja, bez hipoteke).
 5. Dugovi nakon smrti

  Nakon smrti roditelja, koji nema nikakvu nekretninu, ni pokretninu i živio je kao podstanar, je ostao kredit. Ako se odreknemo nasljedstva, da li smo dužni otplaćivati kredit?
 6. Poziv

  Hvala
 7. Poziv

  Dobio sam poziv u svojstvu građanina, po clanku 82 Zakona o sigurnosti na cestama i clanka 291 Kaznenog zakona (zlouporaba polozaja sluzbene osobe). Ne kuzim sto bi to moglo biti?
×