Jump to content

Trica63

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Trica63 objavio

  1. Hvala puno i "Matrixu" i "lex_specialisu" na odgovoru. Naime, svi moji pokušaji da dođem do druge polovice (ona tri brata) su do sada bili neuspješni. Da li ja, u ovom slučaju kao zainteresirana strana, mogu (preko odvjetnika) doći do podataka koji se nalaze u spisu, a kako bi došao barem do jednog od njih. Naime, gospođa koja bi prodala svoju polovicu stana mi ne želi dati kontakt od njih. Hvala!!!
  2. Poštovani, željeli bi kupiti stan koji je u suvlasništvu više osoba. Vlasnik stana je početkom 90-tih godina preminuo i prema starom zakonu o nasljeđivanju, pola stana je pripalo njegovoj bračnoj partnerici, a druga polovica njegovoj sestri. Rješenje o nasljeđivanju je pravomoćno i vlasnici su upisani u vlasnički list. Nedugo nakon toga je preminula i bračna partnerica, te je tu polovicu stana naslijedio njezin brat, koji je to prepustio svojim sinovima (tri sina). Supruga od brata (majka ova tri sina) je osporavala prvo rješenje o nasljeđivanju, te je pokušala lažnim potpisom dostaviti punomoć kojom ona zastupa interese sinova na sudu. To se sve dešavalo u devedesetim godinama. Sada je ta situacija već 20 godina otvorena, tj. ona tri sina se ne javljaju i nemaju nikakav interes za tu polovicu nekretnine, a gospođa koja je u vlasništvu druge polovice bi rado prodala stan. Kakve su pravne mogućnosti i rizici prilikom kupovine takve nekretnine? Unaprijed hvala
  3. Hvala puno na odgovoru, otac se naime prije vise od 5 godina i sluzbeno rastao od majke, tako da smo mi jedini nasljednici. Posto nema nikakve nekretnine, ni pokretnine, a zivio je u stanu u najmu, nema nasljedstva (mislim na nekretnine, pokretnine). Na racunu takodjer nije ostalo novaca, tako da bi se u svakom slucaju, ako dodje do ostavinske, odrekli nasljedstva. Hvala na pomoci.
  4. Oprostite, nisam bio dovoljno jasan. "Mi" smo sinovi, a kredit je bio nenamjenski bez garanacije (bez osiguranja, bez hipoteke).
  5. Nakon smrti roditelja, koji nema nikakvu nekretninu, ni pokretninu i živio je kao podstanar, je ostao kredit. Ako se odreknemo nasljedstva, da li smo dužni otplaćivati kredit?
  6. Trica63

    Poziv

    Dobio sam poziv u svojstvu građanina, po clanku 82 Zakona o sigurnosti na cestama i clanka 291 Kaznenog zakona (zlouporaba polozaja sluzbene osobe). Ne kuzim sto bi to moglo biti?
  7. Molim Vas za savjet: zanima me stan koji je jos uvijek uknjizen na osobu koja je preminula prije nekog vremena. Postoji rjesenje o nasljedjivanju i stan prodaje osoba koja je po tom rjesenju samovlasnik. Pokojni vlasnik stana je ostao duzan za struju, vodu, grijanje i ostale komunalne troskove, a nasljednici to nisu platitli (to nije toliki problem). Medjutim, nasljednici i ujedno prodavatelji stana imaju dugove u nekim bankarskim kucama, no stan nije pod teretom (jer se vodi na preminulu osobu). Da li postoji mogucnost, da banke, nakon sto je stan u mom vlasnistvu (a prijepis stana bi isao odmah na mene), nakon nekog vremena osporavaju ugovor o kupoprodaji i traze prodaju stana za podmirenje dugovanja. Hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija