Jump to content

steva

Korisnik
 • Broj objava

  23
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Molim pomoć ili savjet, krajem 5.mj. dogodila se prometna nezgoda u Zagrebu na Ilici. U koloni su se kretala tri vozila u desnoj traci u smjeru zapada te prošla križanje u Vrapču do križanja sa Zrnetičkom ulicom. Prvo vozilo je naglo usporilo u namjeri da skrene desno u Zrnetičku ulicu, drugo vozilo isto je naglo usporavalo kao i treče vozilo koje je jedino imalo trag kočenja. Kolnik je bio mokar i sklizak, polumračna ulica (21 sat navečer). Prilikom kočenja treče vozilo je udarilo u drugo koje je bilo u kretnji te je drugo udarilo u prvo koje je skretalo. Vozač treceg vozila je imao alkohol u krvi 1,77, a ostali 0,0. Očevid je obavljen od strane policije. Osiguravajuče društvo potražuje od vozača trečeg (zadnjeg )vozila naknadu za regres za štetu oba vozila. Prema policijskom izvješću stoji da je drugo vozilo bilo zaustavljeno prilikom naleta trečeg vozila te da je nakon udarca odbaćeno na prvo vozilo. U izjavama vozača i vozačice iz prvog i drugog vozila stoji da su se njihova vozila kretala prilikom udesa. Do sad još ništa nije došlo od policije niti prekršajnog suda vozaču trečeg vozila osim obavijest i nalog od osiguravajučeg društva da mora isplatiti cijelokupni iznos na račun osiguranja (36600kn). Ima li kakve šanse da se se pred sudom dokaže da vozač drugog vozila nije držao dovoljan razmak i da se vozača trečeg vozila ne tereti za ostećena prednjeg kraja drugog vozila i stražnjeg kraja prvog vozila ? Poredno tome drugo vozilo je imalo euro kuku koja je datno oštetila i treče vozilo.
 2. Krajem 6.mj. došlo je do sukoba između mene i mojih susjeda (sestrične i njenog muza) zato što sam ih išao upozoriti da ne kose travu po mom dvorištu (voćnjaku) i da mi ne uništavaju stvari koje se tamo nalaze. Oko tog djela dvorista se sporimo ali postupak nije još okončan (pokrenuli su vlasničku tužbu prije 4 god.). Sukob se dogodio na djelu moje čestice koja nije predmet spora, a sastavni je dio mog dvorišta tj. graniči sa zemljištem oko kojeg se sporimo. Na moje upozorenje da se maknu sa mog zemljišta, suprug od sestrićne na mene je nasrnuo sa upaljenim trimerom u namjeri da me ozlijedi. Kako sam se povlaćiu u nazad sestrićna mi je došla s boka i opalila šamar iz sve snage. U tom momentu uzela suprugu trimer u namjeri da me ona ozlijedi ali je trimer ugasnuo. Više se nisam povlacio već sam zauzeo obrambeni stav i bio spreman ako me budu dalje napadali. Kad su shvatili da bi mogli dobiti batine suprug se prvi povukao navodeći da se nečemo tući da je on operirao srce i da je bolestan. Sestrična je nastavila s vrijeđanjem i nekoliko puta mi je izjavila prijetnju da će me ubiti. Kad je sve to završilo pozvao sam policiju i prijavio događaj. Policija je podnjela prekršajni postupak protiv mene i njh, meni su oduzeli osobno naoružanje koje posjedujem legalno. Otišao sam u PP podnjeti kaznenu prijavu i teskom mukom me je krim. inspektor saslusao i napisao prijavu. Poslije me nitko više nije kontaktirao od policije niti odvjetništva pa sam putem odvjetnika podnio prijedlog za kazneni progon u DORH i od tada do danas se nitko ne javlja niti zove (policija niti DORH). ŠTO MI JE ČINITI DALJE?
 3. Molim vas za savjet, Imam namjeru podići hipotekarni kredit za uređenje kuće, ali imam problem pošto su vlasnici susjedne čestice podnjeli vlasnićku tužbu želeći prisvojiti 1/3 mog dvorišta na kojem je sagrađena moja kuća i gospodarska zgrada. U tužbi se pozivaju na dosjelost i taj je postupak u tijeku već tri godine i ne nazire se kraj. Imam li kakve šanse podići hipotekarni kredit na dvorište i kuću sve je 1/1 na mene i u gruntovnici i u katastru? Spor nije zabilježen u zk. izvatku, sve je čisto. Hvala.
 4. Smetanje posjeda

  Molim nekog da mi pomogne imam problem smetanja posjeda. Moj i bratićev otac su naslijedili iza svog oca svaki polovicu njive. Rješenje o nasljeđivanju nisu sproveli več su svaki svoju polovicu uživali onako kako ih je njihov otac podjelio. U nazad cca 2 godine moj bratič prelazi traktorom preko mog dijela u svoj voćnjak koji se nalazi iznad naših njiva. Ima pristupni put do voćnjaka, a moze i po svojoj polovici ali on sad pravi put preko djela koji mi obrađujemo i vise od 50g. posjedujemo. Upozorio sam ga da tuda ne prolazi i da mi ne uništava usjev, na što on meni odgovara da je on meni napravio put da mogu do svog voćnjaka i da sto ga sad napadam. Nemam nikakvu potrebu tim "putem" prolaziti niti je ikad prije na tom mjestu bio put. Iako je upozoren da ne prolazi i ne uništava usjev, on dalje to čini. Kako nije gruntovno i katastarski zemlja na mene mogu jedino uz svjedoke dokazati vlasnistvo i posjed za svoj dio. Koje daljnje korake da poduzmem? Hvala.
 5. Smetanje posjeda

  Imam problem sa "susjedima", a vezano za smetanje posjeda i vlasništvo. Prije dvije godine podnesli su vlasničku tužbu protiv mene navodeči da su naslijedili poslije smrti majke i dio mog dvorišta. Preko dijela mog dvorišta je pok.strina samo pješice prolazila i ništa drugo. Moj otac (pravni prednik) joj nije branio da prolazi pošto smo bili u dobrim odnosima. Iako je u gruntovnici i katastru čestica na mene oni na sve načine žele uvjeriti sud da su oni taj dio koristili, odnosno njihova majka. Izvedeni su svjedoci koji iznose neistine pred sudom, moji svjedoci iskazuju onako kako je i kako je bilo. Sporni dio oduvjek koristim isto kako su i moji roditelji i ništa se ne mjenja. Bilo što da radim na spornom dijelu svog zemljišta podnose tužbu za smetanje posjeda protiv mene. Vlasničku su podnesli prije dvije godine , samo je održano pripremno ročište i dva puta je tražena odgoda nastavka s njihove strane. Zanima me kud sve to vodi !?
×