Jump to content

ljejla

Korisnik
  • Broj objava

    48
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je ljejla objavio

  1. Poštovani u braku sam s čovjekom koji ima četku iz prvog braka, kako mi je suprug već u godinama njegova kćer ga pritišće da joj prepiše svu imovinu ili da joj oporučno ostavi sve. Moj suprug je jako slab na nju (pošto mu je ona jedino dijete)pa se bojim da bi to mogao učiniti, dakle u tom slučaju ja ne bih dobila ništa od imovine pošto nemamo zajedničke bračne stečevine. Šta mi je činiti i mogu li uopšte išta? Hvala unaprijed na odgovoru!
  2. Pozdrav! Imam stan koji je upisan u zemljišnim knjigama kao poslovni prostor,sad bi htjela da ga upišem kao stan.zanima me koji su postupci i šta sve treba od dokumenata te gdje ih nabaviti i koja je cijena prenamjene sve ukupno koji je trošak.hvala!
  3. ENeznam,nikad nije liječen jer on ne smatra da ima problem a djeca imaju svaki svoj život. Ja sam davno otišla i neznam imam li ikakvih mogućnosti. Na koji način se dolazi do oduzimanja sposobnosti a da se još više ne naruše odnosi, kad bi mu netko predložio liječenje tek tad bi se u njemu stvorio inat
  4. Hvala! A što s djecom zar oni nemaju pravo kao nužni dio?
  5. Nemamo ništa osim te kuće,mi smo uredili kat kuće koja je bila rohbau i još smo nadogradili.ostatak je bivši suprug naslijedio sa bratom od pokojnog oca. Nikakvih dokaza nemam o našoj gradnji, mene samo zanima dali mogu bivšeg supruga spriječiti da proda dio stana koji je naslijedio od pokojnog oca i kako? Sa bivšim suprugom se ne može razgovarati jer je alkoholičar
  6. Pokušat ću biti kratka,dakle živim u drugom braku a rastala sam se od bivšeg supruga prije 20 godina tada nisam tražila podjelu imovine pošto je sin ostao živjeti u toj kući i osnovao obitelj. Moj bivši suprug živi u prizemlju i ima problem s alkoholom, došao je na ideju da dio svog stana proda bratovom sinu koji već ima dio u toj kući. Pošto nikad nismo podijelili imovinu dali postoji način da ga spriječim da išta proda pošto imamo dvoje djece koji bi trebali biti nasljednici. Meni netreba ništa ali ne želim da mi dijeca budu oštećena. Molim vas bilo kakav savjet je dobrodošao, baš sam očajna
  7. poštovani molim vas da me uputite što mi je činiti, dakle prodala sam staro imanje prije 15g stranom državljaninu tj. kosovaru koji živi u Njemačkoj i tek prije godinu dana sam otkrila da se nisu uknjižili kao vlasnici već sam ja i dalje knjižni vlasnik. pokušala sam ih ja prošle godine uknjižiti i predala sam sve dokumente s kojima sam raspolagala na ministarstvo pravosuđa međutim sam odbijena, pošto nemam sve valjane dokumente a kosovari ne reagiraju na moje pozive. moj problem je što se to imanje ne održava i ne kosi trava pa mi susjedi prijete tužbom za ne održavanje pošto sam pred zakonom vlasnik ja.nisam u mogučnosti održavati to jer živim 400km dalje. Želim samo skinut to imanje sa svog imena ali kako? oni se nemogu uknjižiti jer je dio zemljišta van građevne zone a oni strani državljani koji ne surađuju samnom. ja ne mogu zemljište prodati jer su oni vanknjižni vlasnici na osnovu kupoprodajnog ugovora, ja bih trebala s njima raskinuti kupoprodajni ugovor da bi mogla ponovo prodati a oni ne dolaze iz Njemačke već 6god.i kad ih nazovem ne shvačaju problem ozbiljno. - dali se ja mogu u ovom slučaju odreći tog imanja u korist neke druge osobe(mislim na brata od vanknjižne vlasnice koji živi u HR, naravno ako bi on pristao) molim vas savijet što učiniti a da se ne kosi sa zakonom. Ja nemam novaca da im vratim ni da raskinemo ugovor, ne želiim nikakvu materijalnu korist već samo maknut s mog imena da me susjed ne tereti za neodržavanja već da to riješava s njima. Unaprijed hvala na odgovoru!
  8. ljejla

    vlasništvo

    molim vas pomoć prodala sam kuću prije više deset godina ali je novi vlasnicj izgleda nisu prenjeli na sebe, oni žive u Njemackoj i imanje je zapušteno, susjed se žali da će pozvati komunalno da čisti a trošak ide na vlasnika zemlje. kako da se ogradim od toga da ja više nisam vlasnik? i šta mi je činiti? novi vlasnici nisu državljani RH već Kosova s prebivalištem u Njemačkoj hvala!
  9. Kupila sam pp u sklopu kojeg su tri parkirna mjesta i tako mi pise na ugovoru i u gruntovnici. Međutim jedno parkirno mjesto je bilo prodano prije drugoj osobi iako je uknjiženo na mene. Sad ta druga osoba želi da mu ja potpišem to parkirno mjesto na njega bez ikakve naknade iako sam ja imala financijske troskove. Prijeti mi tuzbom i malo malo me uznemirava pozivima. Zanima me dali on ima osnove za tuzbu i šta mi je činiti?
  10. Poštovani U braku sam i suprug mi je znatno stariji. Imam namjeru kupiti garsonjeru isključivo svojim sredstvima(nasljedstvo od majke)na svoje ime. Pošto suprug ima djecu iz prvog braka zanima me poslje njegove smrti dali na ostavinskoj ulazi i ta moja garsonjera u nasljeđivanje ili samo imovina na suprugovo ime. Ako da, šta mi je ćiniti da to izbjegnem pošto i ja imam djecu iz prvog braka. Unaprijed hvala na savjetu!
  11. ljejla

    Razvod

    Zanima me može li se brak razvesti ako jedan od supružnika ne želi razvod, ako moze koji je postupak?i kako supružnik može sprijećiti razvod ako ga ne želi?
  12. Suprugu i meni je ovo drugi brak, oboje imamo djecu iz prvog braka isto tako i imovinu. Zanima me jednog dana u slučaju smrti jednog supružnika kako se raspoređuje imovina koja nije bračna stečevina? I kako sa štednjom tko je nasljednik?sadašnji bračni drug ili njegova djeca?hvala!
  13. Molim vas savjet Dakle koj8 su koraci da se u gruntovni poslovni prostor upiše kao stanbeni prostor. Šta mi je sve potrebno od dokumentacije i koji su prvi koraci. Hvala
  14. Da dotična je bila u braku s svekrom u trenutku smrti
  15. Možete mi objasniti zašto nije (druga)supruga bila pozvana na ostsvinsku raspravu nakon smrti moga svekra? U braku su bili pet godina i nisu imali zajednicke stečevine. On je imao kuću koju su nasljedila njegova djeca a ona nije bila ni pozvana. Ona je dobila samo mirovinu po njemu jer je bila citav život domačica. Zanima me dali je imala pravo na dio nekretnine da dobije, ako nije zašto? Čini mi se da joj je učinjena nepravda ili je tskav zakon. Hvala!
  16. Hvala na odgovoru! I samo jos pitanje. Postoji li način ipak da nju isključim iz nasljedstva pošto je to zatekla kad je došla kod mog oca i to je bila njegova usteđevina možda još iz braka s mojom majkom, nije pošteno
  17. Poštovanje! Molim vas moj je otac nakon razvoda braka sudski podjelio imovinu s majkom prije dvadeset godina.Nakon toga je stekao jos jednu nekretninu. Pošto se je otac ponovo oženio mene zanima kako nakon njegove smrti ukoliko on ne napiše oporuku tko je nasljednik te njegove imovine? Samo ja kao sin ili i njegova sadašnja supruga iako je on već kupio stan prije nego se oženio s njom? Napominjem da nisam u najboljim odnosima s ocem i mačehom. Hvala unaprijed!
  18. molim vas hitno mi je, dali se mogu izvaditi osobni dokumenti na adresu gdje si kao podstanar prijavljen samo na boravište? hvala!
  19. Postovanje! Ovako pekara je otvorena 01.10.2015. Ja radim od prvog dana i sad me zanima koliko imam dana pravo godisnjeg odmora, inace imam 22g radnog staza u drugim firmama.hvala! Molim brzi odgovor
  20. porezi na kupnju nekretnine molim vas dali sam dužna platiti porez od pet posto prometa ako kupujem stan, to mi je prva nekretnina koju kupjem ali sam vlasnik kuče koju sam nasljedila ugovorom o doživotnom uzdrzavanju i tad sam platila pet posto porez po procjeni nasljeđenog. molim odgovor i ako sam oslobođena šta mi je potrebno priložiti od dokumentacije. hvala!
  21. ljejla

    Kupnja stana

    Molim vas brzi odgovor. Zelim kupiti stan koji se u gruntovnici vodi kao poslovni prostor a prenamjenjen je u stambeni i ima pravomocno resenje o prenamjeni, sad me zanima dali se ja mogu uknjiziti kao vlasnik stana ili samo kao vlasnik poslovnog prostora? koliki su troskovi da se u gruntovnicu uvede promjena iz poslovnog u stambeni prostor i koji je postupak? Dali ja to mogu sama naknadno uciniti nakon sto se uknjizim kao vlasnik poslovnog prostora? Sta mi preporucate kako da postupim, bojim se da ne uletim u problem. Hvala unaprijed!
  22. znam da varira ali bar približno da znam kolika je cujena?
  23. ljejla

    kupnja stana

    molim vas koji je postupak za kupnju stana, dakle ako dogovorim cijenu s prodavateljem koji je dalji postupak trebam ga tražiti vlasnicki list i šta još? gdje to u zagrebu mogu provjeriti? nakon provjere ako je sve u redu dali se daje kapara ili se odmah pravi kupoprodajni ugovor kad slijedi isplata i na koji način?molim vas savjet koji su postupci jer do sad nisam imala takvih iskustava čitam o raznim prevarama pa se bojim, kolika bi bila cijena da taj dio posla odradi odvjetnik? hvala unaprijed!
  24. poštovanje! molim vas savjet sklopila sam brak prije par mjeseci,ja imam punoljetno djete i moj suprug takođe iz prvog braka. ja sada želim kupiti garsonjeru od svoje ušteđevine i još bi se za dio novca zadužila u banci, inače sam u radnom odnosu.sad me zanima kako se zaštititi da danas sutra suprugov sin ne ulazi u ostavinu moje garsonjere koju želim nakon svoje smrti ostaviti svim djetetu.hoče li se garsonjera računati kao bračna stečevina pošto bi bila kupljena sad u bračnoj zajednici.suprug ima svoju imovinu ja svoju kako s tim nakon naše smrti tko sve ima pravo nasljedstva molim vas da mi probate pojasniti čitala sam zakone ali mi ništa nije jasno. hvala unaprijed!!!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija