Jump to content

malon

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Lijepo Vas molim ako možete malo preciznije objasniti ovaj izraz "ukoliko ima uvjeta za stečaj". Firma nema novaca na računu, nema imovine, nije dužna za doprinose niti dobavljačima. Dužna je jedino vlasniku i direktoru firme za njegovih desetak plaća (vlasnik, istovremeno i direktor je jedna osoba a i jedini je zaposlenik).E sad bi želio tu firmu ugasiti a čini se da je najjeftinije stečaj koji pokreće zaposlenik zbog neisplaćenih plaća. S poštovanjem!
  2. Pozdrav! Molio bih odgovor na pitanje: Mogu li ja kao jedini zaposlenik,vlasnik i direktor trg. društva proglasiti stečaj nad istom zbog neisplaćenih mi plaća, odnosno sam sebi nisam isplaćivao plaće? Inače društvo nema nikakve imovine. S postovanjem!
  3. malon

    Fiducija

    Ma sve ok sto se tice definicije. Meni je potreban primjerak toga sporazuma gdje se kao osiguranje daje nekretnina.
  4. malon

    Fiducija

    Postovani, trebao bih nekakav primjer "Sporazuma o osiguranju novčane tražbine" odnosno Fiducije. Ukoliko netko ima molio bi da posalje. Hvala
  5. Postovani, imam nekih nejasnoca oko placanja cestovnog prijevoza u inozemstvo. Naime, dao sam nalog za prijevoz prijevoznickoj tvrtki, a na istom je pisalo da troskove prijevoza snosi kupac robe.Na CMR-u u stavci 14 pise da je FCA Zagreb. Primatelj robe nije platio prijevoz, robu je preuzeo, a prijevoznik zeli da se naplati od mene. E sad, da li sam ja obvezan platiti ili ne i temeljem kojeg propisa. Zahvaljujem!
  6. Iz osobnog iskustva; nekad nisu tražili ugovor ili su porezne postupale različito ali sada se traži. Nisam mogao potpisati ugovor na 00 kuna već minimalno čini mi se 300 kn i oni ti uredno šalju uplatnice za porez kao fizičkoj osobi.
  7. Postovani, ako moze komplet na (malon002@gmail.com) Puuuuno hvala.
  8. Postovani, prvo pozdrav a onda jedno pitanje. Da li djelatna vojna osoba može biti u vlasništvu trgovačkog društva, odnosno suvlasnik tog društva a da ne krši čl. 31. zakona o službi u oružanim snagama? Taj članak kaže da nije dopušteno: -obavljati samostalnu gospodarsku djelatnost -raditi kod druge pravne ili fizičke osobe -biti članom upravnog odnosno nadzornog odbora trgovačkog društva Zahvaljujem!
  9. Postovani, lijepo bih molio preporuku za odvjetnika koji je"doma" sa ovom problematikom. Naime, radi se o roditeljima poginulog u hvo-u, prije ohohoo godina predali dok. za mirovinu, odbijeno pa upravni sud odbijeno.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija