Jump to content

BBŽ

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pozdrav, može li mi netko poslati noviju skriptu za VSS opći dio i ako ima neka dobra duša koja je polagala posebni dio graditeljstvo da mi pošalje pitanja mail: kristijan1604@gmail.com Hvala
  2. 1.ZAKON O GRADNJI 2.ZAKON O PROSTORNOM UREĐENJU 3.PRAVILNIK O JEDNOSTAVNIM GRAĐEVINAMA I RADOVIMA 4.PRAVILNIK O VRSTI I SADRŽAJU PROJEKATA ZA JAVNE CESTE 5.PRAVILNIK O OSIGURAVANJU PRISTUPAČNOSTI GRAĐEVINA OSOBAMA S INVALIDITETOM I SMANJENE POKRETLJIVOSTI 6.PRAVILNIK O TEHNIČKOM PREGLEDU GRAĐEVINE 7.ZAKON O POSTUPANJU S NEZAKONITO IZGRAĐENIM ZGRADAMA Što se tiče ovih pravilnika oni vrijede do donošenja novih po novom zakonu o gradnji,tako da to treba pratiti, a to je najlakše pratiti na mgipu.hr ili http://cadial.hidra.hr/. Ako ste na legalizaciji pitaju vas samo legalizaciju, a pismeni možete imati što god želite, a nije loše ponijeti si primjerak kojeg rješenje o izvedenom stanju, građevinsku dozvolu i druga rješenja jer je nekad potrebnom napraviti nacrt rješenja.
  3. Pozdrav i od mene, ja sam također bio u subotu na državnom i prošao (koje olakšanje . Bio sam u drugoj grupi u odnosu na kolegu legalis2014. Polagao sam posebni dio iz područja graditeljstvo i to stvarno nije problem jer pismeni dio jednostavno prepište iz materijala tj novih zakona, a usmeni dio isto nije problem jer nas koji smo na stručnom osposobljavanju pitaju samo ono što radimo npr mene legalizaciju i to samo osnove. Opći dio: EU- temeljni ugovori (nabrojati, godine ugovora i malo objasnit dva osnovna) - izvršna i zakonodavna vlast (nabrojati i jedna rečenica o svakoj) - put pregovora (koraci) ZUP/ZUS/UREDSKO (po meni najdetaljnije ispitivanje s potpitanjima, dosta stroga gospođa,ali pravedna i pričeka da objasniš ako okolišaš ili se sjetiš) - postupovna sposobnost - zapisnik (što ako stranka ne želi potpisati zapisnik) - glavne i pomoćne knjige - izvršnost (kad postaje izvršno) - upravna stvar - objasnit načelo razmjernosti u zaštiti prava stranke - objasnit načelo pristupa podacima - neupravni akt (opis) - što je to podnesak - kako se pokreće upravni spor, koliko dana, kome, zašto - stranke u zus-u - koji su upravni sudovi i što koji radi USTAV/SUSTAV (ispituje mlađa ženska koja je super pitala je osnovno i dosta pomagala tko nije znao) - temeljne odredbe - nacrt zakona objasnit - dioba vlasti - sabor (broj zastupnika, imunitet, kako se biraju zastupnici) - ustavni sud (o čemu sve odlučuje) - međunarodni ugovori - promjena ustava - državni pečat - poslovi državne uprave - tko obavlja poslove državne uprave - koja su tijela državne uprave - neposredna provedba zakona (objasnit) - upravni nadzor (tko gdje) - kako se osiguravaju sredstva rada za državnu upravu i kako - što rade državne upravne organizacije - s čime se uređuje unutarnje ustrojstvo tijela državne uprave SLUŽENIČKI/JLP®S (stariji čovjek s brkovima na prvu izgleda opasno ali pita samo osnovno i ako neznaš kaže krivo i da se ispraviš i zapravo je ok jer ako počneš nabrajat nešto ako vidi da znaš prekida i pita dalje) - tko obavlja poslove - prava službenika - kako se službenici primaju u državnu službu - ocjenjivanje drž.služb. samo nabrojati ocjene - kakve povrede imamo ( nitko nije tražio sva nabrajanja, nego makar 5) - etički kodeks - zakon o radu(opće odredbe) - kolektivnu ugovor( tko potpisuje) - koje su jednice JLP®S - djelokrug općina i gradova - statut - tijela JLP®S - djelokrug tijela - proračun, prihodi, - izbor izvršne vlasti jlprs Isto kao što kolega kaže morate znati da bi prošli, a pošto toga ima dosta također sam učio zadnja dva tjedna i eto isplatilo se. Sretno svima!!!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija