Jump to content

dandrle

Korisnik
  • Broj objava

    38
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Zivim malo na adresi na kojoj sam prijavljen a malo na drugoj adresi. Znaci bez obzira na sve, trebao bi se pozvati na neurednu dostavu, a onda se zaliti na kradu indentiteta. Rijesenje sam uzeo od javnog biljeznika prije 3 dana i tamo mi je pokazao da je pokusana dostava a onda oglasna ploca.
  2. Bio sam kod javnog biljeznika i dostava je s njihove strane odredena kako treba, dva puta i oglasna a postara ni u tragovima, uglavnom zalba za neurednu dostavu otpada. Imam samo rijesenje ali ne i tko i kada je napravio racun. Namjeravam prijaviti sve dorhu i dokazati da ja nisam uzeo pretplatu. Ono sto me muci je kako zaustaviti ovrhu dok dorh ne utvrdi tko ga je napravio jer svaki mjesec mi skidaju s racuna a ne zelim placati ono sto nisam napravio. Molim vas da mi kazete sto i kako da napravim.
  3. Rijesenje o ovrhi je poslano na krivu adresu. Kome podnosim zalbu, javnom biljezniku ili opcinskom sudu i na sto da se pozovem?
  4. Imam pitanje vezano isto uz vip ovrhu. Vip me je blokirao , nisam dobio rijesenje pa se nisam zalio, zvao sam vip, preusmjeravaju na odvjetnika, odvjetnik ne zeli nista reci. Kako se sad zaliti kad mi se vec skidaju novci, zakonski osam dana je proslo jer nikad nisam ni vidio rijesenje. Stvar je u tome da nikad nisam bio pretplatnik vipa???
  5. Uz malu pomoc policije papiri su momentalno vraceni. Hvala na odgovorima
  6. Bivsi poslodavac ne zeli vratiti papire. Radnik se zaposlio kod novog poslodavca a novi poslodavac zeli prijaviti radnika. Papiri se nalaze kod knjigovode bivseg poslodavca koji ih ne zeli dati bez odobrenja bivseg poslodavca. Radnik je prestao s radnim odnosom prije 20 dana. Sto napraviti da radnik dobije papire?
  7. Hvala G-man. Prijavio ga je za prijetnje u slucaju nepotpisivanja raskida ugovora o radu iako je na bolovanju i zbog neisplate place. Naravno nakon privodenja radnika, radniku je placa isplacena. Nakon privodenja radnik zavrsava na hitnoj i dozivljava psihicki slom (sve medicinski evidentirano). Do danas mu nisu vraceni papiri. Poslodavac mu je zadnju placu isplatio koristeci (jer ima sve dokumente radnika radi prijave) njegove podatke i isplatom zajma od ferratumb (osobna, broj racuna, platna lista). Tko ce sad vratiti zajam ako zajam nije podignuo radnik vec poslodavac koristeci njegove dokumente tako da sad zajam glasi na radnika? Kako da to sad prijavi dorhu?
  8. Osoba radnik je privedena zbog prijave za iznudu novca. Poslodavac ju je pozvao na isplatu place i potpisivanja raskida ugovora o radu da bi je docekala policija iako je sam radnik bio na policiji da prijavi poslodavca dan prije. Sto sad radnik moze prijaviti kod drzavnog odvjetnika jer je zavrsio u 24 h pritvoru zbog lazne prijave?
  9. Još se vodi parnica ali ću je prekinuti jer jer sam saznao i vidio da mi se otac uknjižio na temelju darovnog ugovora tako da moj postaje nevažeći. Ostavinska je provedena. Uglavnom imao sam usmenu suglasnost djeda i oca kad sam gradio i još mi je djed napisao darovni ugovor kako bi me zaštitio, nažalost nevažeći. Jedino što sad imam je priznanje oca u sudskom postupku da sam ja to izgradio i da sam posjednik. Sad ispada da sam izgradio i da se moram misliti kako sačuvati svoj trud i godine ulaganja.
  10. Sad je podignuta parnicama za utvrđivanje prava vlasništva međutim sve je to palo u vodu zbog darovnog ugovora. Što sad mogu? Koje su mi opcije? Koliko sam gledao po drugim poslovima tužiti za povećanje vrijednosti imovine ili čekati pa kad bude ostavinska tražiti izuzeće kata?
  11. Prije četiri godine krecem u izgradnju kata kuće. Kuća je do tada bila prizemlje i podrum koja je izgrađena 2002 kao proširena verzija kuce koja je izgrađena prije 70 godina. Ta stara kuća od 50 m2 na jednoj čestici je proširena na 170 m2 na tri čestice. Sve je bilo u vlasništvu na katastru na mom djedu. Djed daje suglasnost ocu i on gradi prizemlje a otac i djed daju suglasnost meni unuku i ja gradim kat kuce. Nakon nesuglasica između mene unuka i oca, djed piše darovni ugovor u kojoj on meni daruje te tri čestice zemlje jer kuće nema u papirima jer je ilegalno izgrađena, sad je u postupku legalizacije. Međutim kako djed više nije bio siguran koju je sve zemlju darovao mom ocu ispostavilo se da je prije 10 godina napravio za istu stvar darovni ugovor i mom ocu. Nakon smrti djeda prije 2 godine moj otac upisuje vlasništvo u gruntovnici, ja ga tužim i tada saznajem za njegov darovni ugovor. Moj odvjetnik je sastavljajuci i provjerom u zemljišne knjige kada je sastavljao moj darovni ugovor utvrdio da je djed vlasnik, prije 4 godine da bi se na kraju prije 2 godine upisao moj otac kao vlasnik, ali na dvije manje čestice, najveća na kojoj je većina kuće nije upisan još otac jer je odbijen upis. Dogovorom između mene i odvjetnika bio je da ce on prijaviti poreznoj i predati gruntovnici moj darovni ugovor međutim prijavio je poreznoj a upis je izostavio i umjesto mene upisuje se moj otac. U sudskom ročištu za vlasnistvo moj otac priznaje da sam gradio kat i da sam u njegovom posjedu. Nakon nekoliko mojih pokušaja nagodbi on odbacuje svaki dogovor oko kata kuće, ili vlasništvo ili isplatu. Sad vas molim bilo kakav savjet što dalje raditi i kakve su mi mogućnosti. Svaki dogovor se odbacuje s njegove strane, a uložio sam mnogo novca, vremena, kredit, zdravlje sam izgubio, očajan sam.
  12. Dogovoreno je između dvije strane nagodba u kojoj je pola kuće odnosno prizemlje jedne stranke - upisanog vlasnika u gruntovnici a druge stranke kat. U gruntovnici jedna od tri čestice na kojoj je kuća nije još prepisana na stranku kojoj pripada prizemlje, u sudskom procesu je dokazivanja vlasništva. Kuća je isto u fazi legalizacije. Kako sklopiti nagodbu, odnosno što sve treba pisati u nagodbi da se vlasnik kata može upisati u gruntovnicu za kat i praviti etaziranje kuće?
  13. Ako sam vas dobro razumio trebali bi napraviti darovni ugovor s kojim on, otac daruje meni kat i kod etaziranja bi trebali ponovno potpisati razvrgnuće suvlasništva? Kako da izbjegnem da se to tretira kao moj nužni dio jer sam kat u potpunosti sam financirao i gradio? Možete li mi pokazati primjerak kako bi ugovor trebao izgledati?
  14. Kako da mi otac prepiše kat kuće? Dakle, kat sam sam izgradio, kuća se sastoji od podruma, prizemlja i kata, u procesu je legalizacije pa se ne može etazirati, kuća se nalazi na tri katastarske čestice. Molim vas savjet
  15. Postoji mogućnost da se dogovorimo tako da izbjegnemo sud i nepotrebno gubimo vrijeme i novac. Zanima me kako to najlakse riješiti odnosno prebaciti vlasništvo kata na sebe jer želim znati sve opcije koje imam prije nego se upustim u pregovore. Kuća je u postupku legalizacije, u papirima je još mala kućica koja je srušena i napravljena nova, prizemlje i kat, tako da je želimo etazirati, ne znam kako. Dali riješiti to darovnim ugovorom ili nečim drugim? Bilo kakva pomoć je dobrodosla
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija