Jump to content

r.i.c.

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Da znam puno takvih slučajeva...smatram to protuustavno da sva djeca nemaju ista prava...ajmo se organizirati i poslati naše prijedloge i na ocjenu ustavnosti...Ja ozbiljno
  2. Jos jedan antinatalitetni zakon bez ekonomskog mozga dakle...super
  3. To uopće nije bilo moje pitanje... naime ovo o čemu ja pričam a to je ovrha usljed alimentacije uopće nije mjenjano u novim dopunama
  4. molila bi da mi netko ovo protumači-jer ja vidim da je ukoliko se zadnji dio rečenice "Izuzeto" tumači kao izuzeto od ovrhe - POTPUNO JE MATEMATIČKI ISTO KOLIKA PLAĆA GOD BILA ISPADA DA TI OSTANE 1/4 PLAĆE? Ako se ovrha provodi radi prisilne naplate novčanih svota za uzdržavanje djeteta na plaći ovršenika koja je jednaka ili veća od 5.664,00 kn, od ovrhe je i nadalje izuzeta svota od 1/4 prosječne neto plaće (5.664,00 kn), odnosno izuzeta je svota od 1.416,00 kn, dok odredbom čl. 21. navedenog zakona određeno kako se ovršeniku koji prima neto plaću koja je manja od 5.664,00 kn izuzima svota od 1/4 njegove neto plaće (ovršenika).
  5. brak je sporazumno razveden i u njemu je sve definirano: skrbništvo povjereno majci u italiji, alimentacija i imovina. Bivša supruga se odrekla prava na žalbu javnobilježničkom izjavom u RH budući da talijanski zakon takvo što ne poznaje. Pa smo mislili da će to biti dovoljno u RH da se brak poništi u RH. Ja ne želim skrbiništvo niti ništa drugo promijeniti mimo onoga što smo se dogovorili pred sudom u Italiji. Po talijanskom zakonu pravomoćnost rješenja se uvijek čeka tri godine bez obzira što se radi o sporazumnom razvodu. Ja se želim ponovo oženiti u RH stoga ne želim čekati tri godine. Ne znam što drugo još napraviti da se brak poništi u RH?
  6. Nedavno sam se sporazumno razveo od supruge s kojim imam maloljetno dijete u Italiji. Ona ima talijansko državljanstvo a moje djete ima oba državljanstva i oboje žive već zadnje dvije godine u Italiji. Ja imam hrvatsko državljanstvo i živim u Zagrebu. Zadnje naše zajedničko prebivalište prije njihovog napuštanja bračne zajednice bilo je na zagrebačkoj adresi. Brak je sklopljen u Italiji i naknadno upisan u RH. Iako uz rješenje talijanskog suda je moja bivša supruga potpisala i izjavu kod Javnog bilježnika u RH da je suglasna sa svim navedenim u sporazumnom razvodu te da se neće žaliti do pravomoćnosti, ne uspjevam to provesti na hrvatskom sudu. Budući se potvrda pravomoćnosti u Italiji čeka tri godine moje pitanje bilo bi što se po hrvatskom zakonu može učiniti da se postupak ubrza i kome se prvo obratiti. Pokretati novi proces razvoda u HR ili? Da li maloljetno dijete koje ne razumije hrvatski mora prolaziti nekakve razgovore kod centara za socijalnu skrb u slučaju pokretanja razvoda u RH?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija