Jump to content

Lopina

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Upravo su mi sad javili da je zenska izvukla jos 10,000 kn od osiguranja na temelju ozljeda(!!!) kojih ne da nije bilo, nego smo 2 sata cekali policiju da dodje i jos je policija sat, sat i pol vremena radila svoj "posao" tamo, ukljucujuci i alkotest i sva ostala pitanja koja se uobicajeno pitaju te u cijeloj prici nije bilo apsolutno nikakvih ozljeda niti povreda. Ko je ovdje lud u ovoj cijeloj prici???
  2. Pozdrav. Nisu uopce navodili niti duzinu kocenja, niti procjenu brzine kretanja, sto mene, sto nje, niti cinjenicu da nisam presao na njenu traku. Ja sam na papiru proveo svoju malu "analizu" koja ide ovako nekako: Ja sam sa ~15 km/h (4.2m/s) uspio zaustaviti svoj auto u roku 0.5 sekundi kocenjem (predjen put kočenja od oko 1m), s time da mi je auto virio na ~1.5m na suprotnoj traci od njene zbog lose preglednosti garaze. Njezin auto je u istom vremenu presao put od oko ~4m, sto prema elementarnoj matematici i fizici ispada da je ona vozila ~40km/h prije trenutka nesrece (taman je usla u garazu izvana). Ja sam siguran da nisam usao na njenu traku, sto se moze i vidjeti iz slika koje sam slikao u garazi na mjestu nesrece (iako je potrebno dobro se zagledati u slike, zbog loseg osvjetljenja). Policija nije te cinjenice niti uzela u obzir, niti u zapisniku, niti u nalogu. Takodjer, buduci da se nezgoda dogodila u garazi, pri nepreglednim uvjetima i jako malim brzinama, bez zdravstvenih posljedica, vec samo sa (preuvelicanom) materijanom stetom, te uz cinjenicu da 6 mjeseci nakon tog incidenta nisam bio u nikakvom prometnom prekrsaju, oduzimanje vozacke na pola godine mi se stvarno cini kao pretjerivanje. BTW, jos jedno pitanje: U zapisniku je steta na njenom auto procjenjena na 3,000 kn, a na mom 2,000 kn (apsurd, jer kod mene stete skoro pa apsolutno nema), ali je sa moje police osigranja skinuto prije 2 mjeseca 10,000 kn. Jel mi moze netko objasniti taj nesklad?
  3. Evo mene opet Nakon skoro pola godine, dosao mi je doma Obavezni Prekrsajni Nalog u kojem pise da sam kriv: Smatram da je kazna apsurdna i da postoji podijeljena odgovornost u ovome slučaju, tako da me zanima koji bi bio najbolji pristup kako bi ili poništio ili smanjio kaznu.
  4. Znači, odlazak na sud je neminovan? Što točno u ovom kontekstu znači priznati djelo? Mislim, znam da sam je udario, to je valjda jasno, je li trebam još što dodati? Kolika je maksimalna a kolika minimalna kazna koju mogu očekivati? Prije i nakon mogućeg smanjenja?
  5. U onom policijskom zapisniku piše da sam ja odgovoran za ovu nezgodu i da ce se protiv mene dignuti prekršajna prijava. Mozes li mi, molim te, reci koji su slijedeci koraci koje trebam poduzeti?
  6. To je skica kako su se vozila zaustavila. Sjecam se da je bio nacrtan trokut na cesti, ne mogu se sjetiti je li bilo icega drugoga. Ne vjerujem da je vozila pola-pola, mozda je bila kojih 20-ak centimetara preko crte.
  7. Ja sam se zaustavio 20 cm prije ruba okomite linije, tj. nisam presao na traku u kojoj se ona vozila. Evo skica iz Painta. Moj auto je zelene boje, dok je crvene drugi auto:
  8. Poštovani, potreban mi je savjet u vidu što mogu napraviti u vezi slijedeće situacije: Prije par tjedana sam se sudario sa drugim automobilom u garaži arena centra. Drugi automobil je taman ušao u garažu (sa kojih 30-ak na sat), dok sam ja dolazio iz okomitog smjera. Na mom smjeru je bio trokut na cesti, pa sam usporio na kojih 15-ak na sat. Kako mi je auto dolazio s desna, a rub zida se nalazi barem metar i pol nakon samog trokuta, ja sam s autom izvirio nekih metar kako bih uopce vidio tko mi dolazi s desne strane. U tom trenutku sam ugledao drugi auto kako dolazi. Automatski sam stao na kočnicu, ali imao sam kojih 80 cm da se zaustavim. Zaustavio sam se kojih 20 cm od svog ruba trake, ali je tad vec bilo prekasno. Drugi auto je nastavio svoje kretanje jos barem 4 metra. Policija je dosla i napravila uvidjaj da bi u rjesenju pisalo da sam ja kriv i da su stete 3000 kn na njenom autu (udubljenje vrata) i meni 2000 kn (kao da je netko povukao smirgl papirom 3-4 puta po mom desno prednjem braniku) Cinjenica je ta da ja nisam bio u njenoj traci (vec jedno 20-30 cm od nje). Izvjestaj kaze da ce protiv mene biti podignut prekrsajni postupak. Htio bih znati koje su mi sve opcije da se sto bezbolnije izvucem iz toga te koji je najgori moguci scenarij. Unaprijed zahvaljujem.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija