Jump to content

tasha19

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Evo ovako, za sad me više nije nitko kontaktirao nakon što sam dobila onu uplanicu, a kako nisam platila nitko se nije još javio, a to ne znači da neće, iako se ja nadam da sam izbjegla "metak" nikad se ne zna.. pa svaki put kad netko dođe na vrata virim u špijunku a bolje i to nego da opet bane jedan od njih nenadano. A ako mi dođe kakav poziv za sud, objavit ću. Brunowien želim ti sreću! Veliki pozdrav!
  2. Hvala na tako brzom odgovoru, malo mi je lakše... Zapravo otprilike znači da zastrašuju ljude prekršajnim sudom. Također su napisali nekoliko odredaba Zakona o Hrvatskoj radioteleviziji NN broj 137/2010 članak 47 i članak 48 od kojih se čl.47 odnosi na fizičku osobu koja će se kazniti u iznosu od 1.000kn ako ne prijavi prijamnik(članak334.stavak 5.) ili se koristi odjavljanim prijamnikom (članak36.stavak1.), te da će zapisnik kontrolora biti predan pravnoj službi Hrt-a radi daljnjeg postupka. Namjeravam provjeriti ovo članke navedenog zakona i još jedno pitanjena ovaj citat: ako dobiješ poziv od prekršajnog suda dužna si se odazvati. Jeli itko zna jeli hrt ikog sudski tužio i kakav je ishod bio? Unaprijed hvala
  3. [h=2]Inkasator vidio tv s vrata[/h] Evo ovako izgleda moj slučaj, otvorila sam vrata nepoznatom čovjeku koji me pitao kako se zovem, odgovorila sam i tad je rekao tko je i pokazao neku iskaznicu, pitao je jeli imam tv, rekla sam da nemam, a on je tvrdio da ga je vidio iza mojih leđa, na to sam odgovorila, da mi ne gledamo televiziju i da nemamo nikakve antene da bi je gledali, pitao je želim li je prijaviti, odgovorila sam da ne želim. Deset dana nakon toga sam dobila pismenu obavijest o pokretanju prekršajnog postupka i opomenu s uplatnicom od 240 kn. Tvrde da se plaćanjem zaostale pristojbe po ovoj opomeni može izbjeći nepotrebne troškove i da plaćanjem prihvaćam da me hrt prijavi kao obveznika plaćanja. U protivnom će se protiv mene voditi prekršajni postupak.Rok za uplatu je 8 dana. Da li mi netko može odgovoriti, što da dalje radim? Jeli moram platiti ovu pristojbu i prijaviti se na hrt ili mogu zanemariti sve ovo? Imaju li oni pravnu moć da me odvedu na sud? Unaprijed vam hvala na odgovoru!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija