Jump to content

tiaena

Korisnik
  • Broj objava

    34
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Postignuća

  1. Alimentacija i je pravo djeteta a ne roditelja, dakle odgovor je možeš ako kao student ispunjavaš redovito svoje obaveze i ako nisi straiji od 26 godina. Obaveza roditelja je isto tako uzdržavati svoje dijete tako dugo dok se ono školuje i redovito izvršava svoje obaveze ali ne duže od 26. godine. Koliko unazad možeš potraživati bilo bi najbolje kontaktirati i angažirati odvjetnika, kao student možeš tražiti i besplatnog odvjetnika....
  2. Kčer vam ima pravo na uzdržavanje bez obzira što je izvanredan student ako uredno izvršava svoje studentske obaveze i naravno ukoliko nije zaposlena, to pravo traje tako dugo dok se školuje te godina dana nakon prestanka školovanja ili do zaposlenja ali ne duže od 26 godine.
  3. Nažalost do djetetove punoljetnosti, tako da kao što vam je Mato1 rekao šta je bilo bilo je, pokušajte dati sve od sebe da normalizirate odnose a njegovo ponašanje ide njemu na savijest. Dijete ima pravo na oba roditelja, to je njegovov pravo, vjerujte znam da je teško pogotovo ako ste vi ti koji vodite svu brigu, prošla sam i još prolazim nešto slično s time da otac nije plačao redovito uzdržavanje ali jednostavno treba u glavi posložiti stvari i prihvatiti ih takvima kakve jesu.
  4. Probajte joše jednom, ja sam uredno izvadila osobne djeci, prezime nema nikakve veze s tim, samo sam priložila riješenje o razvodu original gdje se vidi da dijeca žive sa mnom. Ako inzistiraju na suglasnosti oca odite na centar neka vam oni pomognu, tražite njihovu suglasnost !
  5. Poduzela sam apsolutno sve, ovrha na račun, mijenja firmu svaka 3 mjeseca ili ne radi, Fina funkcionira nikako, odnosno kad mu sjedne plaća ovrši se samo 1/3 ( a najčešće je prijavljen na minimalac), a ovrha je na 3/4 ....kada odreagiram u Fini ponekad poslodavac postupi po Ovrsi a ponekad izignorirai tako već 10 tak godina. Vodio se i kazeni postupak koj ije trajao 3 goidne i na kraju je nakon uvažene žalbe odbačen s obzirom da je podmiren dug za period za koji je bio vođen postupak..no moram naglasiti da je postupak vođen za period od 12 mj.... a on je u periodu od 4 godine pomirio taj dug i nakupio novi no zbog mir djece odustala sam od daljnjeg progona kaznenim putem u nadi da će se stvari normalizirati. Pokrenut je postupak pobijanja dužnikovih pravnih radnji koji isto tako već skoro 2 godine se nije pomaknuo od pripremnog ročišta. Mene zanima da li s obzirm da recimo on ne uplati po 5 mjeseci ništa a onda uplati par sto kuna a s druge strane ostvaruje prihode u inozemstvu od kojih podmiruje neka svoja dugovanja( da mogu to dokazati), odnosno namjerno i svjesno ne doprinosi za uzdržavanje djece da li ima osnove za kazneni postupak s obzirom da povremeno uplati nešto sitno (iznos koji nije dostatan ni za jedno dijete mjesečno a imamo ih dvoje)!? I zanima me da li s obzirom na sve navedeno ima smisla pokretati postupak za uzdržavanje prema njegovim roditeljima. Dug za uzdržavanje odnosi se na 4 godine unazad.
  6. Da li ima osnove za kaznenu prijavu ukoliko se alimnetacija vuče godinama, čekajuči stalno nekakva lažna obečanja da se ostvare kako će uzdržavanje biti plačeno, račun ovršen, imovina prepisana na roditelje, uplačeni veliki iznosi za dugovanje po kreditima ( prihodi u inozemstvu), dakle bilo je za uzdržavanje, namjerno i svjesno manipuliranje več godinama. Ove godine uplačeni su mizerni iznosi od par sto kuna 3 mjeseca za redom.... Ima li ovdje elemenata kaznenog dijela ?
  7. Sve bi to bilo divno i krasno ali u slučaju kad se roditelji mogu dogovrati oko svega i kada dijete nije izloženo razvlačenju malo na jednu malo na drugu stranu a u večini razvoda upravo to se događa. Večina roditelja je nažalost nesposobna staviti dijete i njegove emocije i potrebe ispred svojih. Onda sustav koji ne funkcionira i ni na koji način ne štiti niti dijecu niti roditelje niti im daje prave smjernice....
  8. Najbolje se konzultirajte s odvjetnikom! A podnijeti kaznenu prijavu? Pa zašto ne? Ona čini kazneno dijelo pa neka državno odvjetništvo istraži to malo, makar zato da joj više ne padne napamet duplo se naplačivati!
  9. Otac djeteta je po zakonu majčin muž ili bivši muž 300 dan nakon razvoda braka, dakle onaj koji će u trenutku rođenja dijeteta biti Vaš muž!
  10. Djeca su dužna uzdržavati roditelje koji nisu radno sposobni brinuti se o sebi! Sva djeca ! Kontaktirajte Centar za socijalnu skrb ni će Vam dati savijet što činit dalje!
  11. tužbom od korisnika alimentacije možeš tražit povrat preplaćene obveze (stjecanje bez osnova) Ne znam da li si dobro shvatio, moraš tužiti dijete ( ono je korisnik alimentacije)...a kako se naplatiti od djeteta ??? Zanima me ima li netko iskustva gdje je uspio ovakav slučaj istjerati do kraja i na koji način !? Ono za što postoji mogućnost je kaznena prijava ali ne znam za slučaj gdje je podignuta optužnica¨!? Velika rupa u zakonu gdje zakonski zastupnici dijece manipuliraju sustavom!
  12. Svjesni ste toga da Vas ona u svakom trenutku može ovršiti za neuplačeno uzdržavanje? Zar je riješenje provesti život u strahu pred nekim? Ne, ja tu ne bih dvojila, konzultirala bih se s centrom i onda odlučila šta dalje? Ali bez obzira što dijete živi s Vama tako dugo dok presuda ne bude izmjenjena, vi ste dužni plačati uzdržavanje po pravomoćnoj presudi i bivša supruga vas može u bilo kojem trenutku utužiti. A vi sada odlučite hočete li nakupljati zaostatke alimentacije i dalje te živjeti u njenoj milosti i nemilosti ili se bar pokušati izboriti za ono što smatrate da je ispravno. Iako slažem se s navodima gore...s djetetom te dobe još je uvijek moguće manipulirati, sa starijom djecom nešto teže a vi najbolje poznajete vlastito dijete pa procijenite...
  13. Na Vašem mjestu otišla bih u nadležni CZSS i konzultirala se s njima. Oni su u konačnici ti koji daju mišljenje o povjeravanju djeteta. Također ovisi i koliko je dijete od 12 godina zrelo te se u skladu s time i poštuje i uvažava njegovo mišljenje. Svakako nema smisla da dijete živi s Vama a vi ste dužni doprinositi za uzdržavanje i centar bi za takvu situaciju trebao imati sluha te krenite od njih pa sami dalje procijenite hoćete li ulaziti u postupak ili ne....
  14. Prije svega morate sami znati šta želite i nitko vam neće pomoći niti izboriti se za vaš život umjesto vas. Ne dajte se zastrašivati, ako znate da ste kompetentan roditelj onda se nemate čega bojati a uostalom novi obiteljski zakon vam i nudi dogovor oko zajedničke skrbi o djeci što vama koliko shvačam nije problem. Bilo bi dobro da se svakako odete konzutirati sa socijalnom radnicom nadležnog Centra za socijalnu skrb.
  15. Razgovarajte sa sinom, vjerujem da se radi o trenutnom hiru...mislite da on može sam uzdržavati se od cca 1200 kn čak i da ih dobije, gdje su troškovi stanarine, režija, hrane, odjeće....pa onda troškovi školarine, knjiga, skripti i svega što uz to ide.... On živi očito u oblacima, prikažite mu stvari realno kako stoje...nije život samo đeparac za izlaske!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija