Jump to content

Anonimno

Korisnik
 • Broj objava

  56848
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  3

Anonimno je zadnji put osvojio dan veljača 15 2015

Anonimno objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

O Anonimno

 • Rang
  Anonimni korisnik
 1. Obračun totalne štete

  Dragi Članovi LEGALISA, Imao sam frontalni sudar, auto iz suprotnog smjera prešao u moju traku. Proglašena je totalna šteta na mome autu Peugeot 206, proizvodnja 2005-a, u vrijeme nesreće star je bio 14 mjeseci. Iako nisam kriv, pristao sam na iskorištavanje moga kasko osiguranja, radi brže isplate i dobio sam obračun od Croatia osiguranja koji glasi: - ukupna cjena novog vozila 89,700 Kn (ja sam platio auto 93,500) - amortizacija 15% (1 godina starosti 21% + 2% kilometraža (15 km) - 8% opće stanje = 15%) - vrijednost vozila na dan procjene: 76,245 - vrijednost ostatka vozila 30%: 22.873 - stvarna šteta na vozilu: 53.371,50 Kn Tih 50,000 Kuna je iznos sa kojim ne mogu niti zatvoriti kredit u banci, jer mi je ostalo još 60,000 Kuna kredita (praktično cijela glavnica, jer sam dao 30.000 Kuna pologa). Auto je bilo tek registrirano u prvom mjesecu, uplaćen kasko, već sam platio dvije rate kredita dok nemam auta, za prijevremeno zatvaranje kredita još moram platiti naknadu banci 1,5 do 2%. Molim za vaš savjet na osnovu čega od navedenog pisati prigovor na obračun totalne štete? Hvala na svim savjetima!
 2. solemnizacija-hitno!

  Šta je to točno solemnizacija, zanima me vezano uz stambeni kredit?
 3. oporuka bez svjedoka

  je li valjana oporuka napisana u kući bez svjedoka-vlastoručno/postoji puno sumnji u tu oporuku/
 4. Etaziranje?

  Molim da mi netko kaze tko vrsi etaziranje,dakle koga zvati,i koliko to kosta?Ako se etazira zgrada sa vise stanara,da li moraju svi sudjelovati u tome ako nisu zainteresirani trenutno?!Hvala!
 5. Ako netko želi mogu mu poslati program za izračun vojne mirovine, samo neka ostavi mail. Usput me zanima ima li netko rješenje od komisije sa vještačenja za mirovinu da vidim kako to formuliraju, treba mi hitno!
 6. R1 racun

  Pozdrav! Molim nekoga da mi objasni razliku izmedju obicnog i R1 racuna. Hvala!
 7. Dozvola za pristupni put

  Do građevinske parcele vodi javni put (u stvari staza) u dužini od 70 m upisan u katastar kao put, a u ZK kao javno dobro - put. Put je preuzak i treba ga proširiti dijelovima susjednih čestica u dužini od oko 40 m. Za dozvolu građenja kuće treba dozvola za pristupni put u potrebnoj širini. Samo jedan od vlasnika nekoliko susjednih parcela od kojih bi se dijelovi trebali pripojiti putu, NE DA SUGLASNOST za izdvajanje (ukupno oko 80 m2 što čini oko 2% površine njegove parcele). Zbog toga ne mogu dobiti dozvolu za put, a zbog toga onda niti dozvolu za kuću. Što se sve može (treba) učiniti pravnim sredstvima i na zakonit način da bi se ipak ishodila dozvola za pristupni put? - Tužiti vlasnika te parcele? Na koju okolnost i po kom propisu? - Tražiti služnost puta na tih 80m2 njegove parcele? Kako? - Pokušati otkupiti 80 m2? Što onda s tom parcelom od 80 m2? - Tražiti eksproprijaciju tih 80 m2? Nešto peto ili šesto? ... (Očajna i uništena)
 8. molila bih brzi odgovor ako može...da li se može postaviti tužbeni zahtjev u euriima za naknadu štete? tenk ju unaprijed
 9. HEP je stavio trafostanicu u moj teren još davno. Medjutim, to je stara trafostanica i nalazi se sada na 10 metara od bočne strane kuće. Ona zrači. Što ja tu mogu? Oni je neće maknut dok se navodno, ne izgradi još nekoliko kuća pa će, opet navodno, napraviti novu trafostanicu ali na drugom mjestu. Ne znam što to čini našem zdravlju, ali od mnogih sam čula - ništa dobro. Postoji li mogućnost da ih prisilim da je maknu
 10. Imam skoro dvije godine ne plačenih tv pretplata. Prijemnik je odjavljen tako da je zadnja ne plačena pretplata starija od godinu dana. Može li mi hrt poslati ovrhu? Kolika je zastara na ne plačene pretplate? Može li ovrha biti pokrenuta bez mog znanja?
 11. Zna li netko što da radim budući da je želja mog oca bila da bude pokopan u drugom gradu gdje ima svoju obiteljsku grobnicu a moja sestra je tražila da bude pokopan u Zagrebu. Pristao sam na određeno vrijeme a sada ona ne želi da ga preselimo. Mogu li što napraviti???
 12. Molim Vas odgovor da li je moguće nostrificirati diplomu dipl.pravnika (Pravni fakultet u Splitu) u Italiji. Hvala Pozdrav
 13. Suprug ima krizu srednjih godina i "guši" ga brak, žena i dijete (4god.). Sad se želi rastati, poslije deset godina braka. Službu za soc. rad smo prošli, takozvani pokušaj mirenja. Da li pristati na sporazumni razvod braka ili neka me on tuži za razvod. U čemu je razlika za mene, s obzirom na to da ne želim razvod, a mislim da će se on osvijestiti nakon nekog vremena, pa mislim da bih mogla dobti na vremenu... Da li je po našem zakonu moguće da sud razvrgne brak, bez da sam ja suglasna s tim?
×