Jump to content

Anonimno

Korisnik
 • Broj objava

  56848
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  3

Anonimno je zadnji put osvojio dan veljača 15 2015

Anonimno objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

O Anonimno

 • Rang
  Anonimni korisnik
 1. Osobna iskaznica za stranca

  ja sam BiH državljanin,u RH sam već 15 godina i imam privremeni boravak. moje pitanje je da li ja mogu tražiti hrvatsku osobnu kartu za strance i da li se ja mogu prijaviti na burzu rada s obzirom da sam tu završio i osnovnu i srednju školu i sada sam na upisao ekonomski fakultet. Molim vas da odgovorite. Hvala
 2. Obračun totalne štete

  Dragi Članovi LEGALISA, Imao sam frontalni sudar, auto iz suprotnog smjera prešao u moju traku. Proglašena je totalna šteta na mome autu Peugeot 206, proizvodnja 2005-a, u vrijeme nesreće star je bio 14 mjeseci. Iako nisam kriv, pristao sam na iskorištavanje moga kasko osiguranja, radi brže isplate i dobio sam obračun od Croatia osiguranja koji glasi: - ukupna cjena novog vozila 89,700 Kn (ja sam platio auto 93,500) - amortizacija 15% (1 godina starosti 21% + 2% kilometraža (15 km) - 8% opće stanje = 15%) - vrijednost vozila na dan procjene: 76,245 - vrijednost ostatka vozila 30%: 22.873 - stvarna šteta na vozilu: 53.371,50 Kn Tih 50,000 Kuna je iznos sa kojim ne mogu niti zatvoriti kredit u banci, jer mi je ostalo još 60,000 Kuna kredita (praktično cijela glavnica, jer sam dao 30.000 Kuna pologa). Auto je bilo tek registrirano u prvom mjesecu, uplaćen kasko, već sam platio dvije rate kredita dok nemam auta, za prijevremeno zatvaranje kredita još moram platiti naknadu banci 1,5 do 2%. Molim za vaš savjet na osnovu čega od navedenog pisati prigovor na obračun totalne štete? Hvala na svim savjetima!
 3. Privremeni boravak

  Moj zaručnik je stranac kojem je potrebna viza za ulazak u Hrvatsku. Htjeli bismo da on ostane i nakon isteka vize (90 dana). Da li da odmah traži dozvolu za privremeni boravak u RH u nadležnom konzulatu, ili to može učiniti i iz Hrvatske? Koje su opcije da bi on mogao ostati tu i po isteku vize? Unaprijed hvala
 4. Postovani, Pokusavam saznati da li se kuca koja je dokazano izgradjena prije 1968 moze srusiti i ponovno izgraditi buduci je u stanju propadanja (adaptacija postojeceg objekta je nemoguca). Procitala sam na stranicama MZOP-a da "Ukoliko te građevine nisu uklopljene u prostorne planove, one se smatraju legalnima ali se na njima ne mogu izvoditi rekonstrukcije, adaptacije i slični zahvati. " Kuca je izgradjena na nekih 20m od mora i na osami je. Koliko sam uspjela vidjeti u prostornom planu okolo je odredjena zelena zona. Da li mi mozete na temelju ovih informacija nesto poblize reci? Zahvaljujem!
 5. Darujem svoj automobil bratu. Da li on placa porez? hvala!
 6. Molim za odgovor Nakon dobivanja pravomoćne presude u svoju korist za vlasništvo čestice zemlje predao sam svom odvjetniku da provede uknjižbu do kraja, platio takse i ostale troškove... da bi nakon nekog vremena vidio da je uknjižba krivo provedena. Naime umjesto mene kao vlasnika za cijelo čestice uknjižio je mene za 1/4 a osobu koju sam ja tužio (i protiv kojeg sam na sudu dobio konačnu vlasništva te čestice za cijelo u svoju korist) uknjižio je za 3/4??? Molim vas odgovorite mi je li to krivicno djelo i sto sada mogu napraviti da se napokon uknjizim za cijelo??? Unaprijed zahvaljujem na odgovoru.
 7. solemnizacija-hitno!

  Šta je to točno solemnizacija, zanima me vezano uz stambeni kredit?
 8. oporuka bez svjedoka

  je li valjana oporuka napisana u kući bez svjedoka-vlastoručno/postoji puno sumnji u tu oporuku/
 9. Etaziranje?

  Molim da mi netko kaze tko vrsi etaziranje,dakle koga zvati,i koliko to kosta?Ako se etazira zgrada sa vise stanara,da li moraju svi sudjelovati u tome ako nisu zainteresirani trenutno?!Hvala!
 10. Ako netko želi mogu mu poslati program za izračun vojne mirovine, samo neka ostavi mail. Usput me zanima ima li netko rješenje od komisije sa vještačenja za mirovinu da vidim kako to formuliraju, treba mi hitno!
 11. Ugovor o zajmu

  Štovani, zanima me da li se ugovor o zajmu (novca) može napisati u slobodnoj formi ili ga je potrebno pisati u člancima, i kako bi jedan pravovaljani ugovor o zajmu trebao izgledati. Znam da potpise zajmodavatelja i zajmoprimatelja ovjeravamo kod bilježnika. Hvala unaprijed.
 12. Međa, međa, međica

  Želim ograditi svoj voćnjak!! Mogu li stupce (betonske i žicu) postaviti točno na među ili moram uvući i koliko? Sa susjedom ne pričam, zato se i ograđujem. :couple:
 13. R1 racun

  Pozdrav! Molim nekoga da mi objasni razliku izmedju obicnog i R1 racuna. Hvala!
 14. Dozvola za pristupni put

  Do građevinske parcele vodi javni put (u stvari staza) u dužini od 70 m upisan u katastar kao put, a u ZK kao javno dobro - put. Put je preuzak i treba ga proširiti dijelovima susjednih čestica u dužini od oko 40 m. Za dozvolu građenja kuće treba dozvola za pristupni put u potrebnoj širini. Samo jedan od vlasnika nekoliko susjednih parcela od kojih bi se dijelovi trebali pripojiti putu, NE DA SUGLASNOST za izdvajanje (ukupno oko 80 m2 što čini oko 2% površine njegove parcele). Zbog toga ne mogu dobiti dozvolu za put, a zbog toga onda niti dozvolu za kuću. Što se sve može (treba) učiniti pravnim sredstvima i na zakonit način da bi se ipak ishodila dozvola za pristupni put? - Tužiti vlasnika te parcele? Na koju okolnost i po kom propisu? - Tražiti služnost puta na tih 80m2 njegove parcele? Kako? - Pokušati otkupiti 80 m2? Što onda s tom parcelom od 80 m2? - Tražiti eksproprijaciju tih 80 m2? Nešto peto ili šesto? ... (Očajna i uništena)
 15. molila bih brzi odgovor ako može...da li se može postaviti tužbeni zahtjev u euriima za naknadu štete? tenk ju unaprijed
×