Jump to content

pivodavac

Korisnik
  • Broj objava

    29
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Ne nije sama u braku smo, ali nije mi jasno da se oporezuje i mirovina i dohodak.
  2. Poštovani pitanje, dali je moguće da se oporezuje mirovina i dohodak . Gospođa je u mirovini, mirovina iznosi 379 eur i zaposlena je na četri sata i uzimaju porez na mirovinu i dohodak koji iznosi 291,99 eur, porez iznosi 100 eur. Hvala.
  3. ledena_kisa Shatio sam što ste napisali, ali zanima me dali gospođa ima pravo na zatezne kamate jer država se služi sa njezinim novcima, a što se tiče papirologije gospođa je sve uredno predala i kompletirala. Hvala.
  4. Poštovani imam pitanje, moja gospođa je otišla u mirovinu sa 01.01.2023. Predala je papire mjesec dana ranije, ali danas je 12.03.2023. i nije još dobila mirovinu kao ni rješenje o mirovini. Na naš upit zašto je tako, odgovor je bio da se radi na predmetu ali zbog gužve nije se moglo ranije. Gospođa je bila primorana se zaposlit na četri sata kako bi mogli preživit mjesec uz moju mirovinu. Pitanje, dali može gospođa tražit zatezne kamate na novac koji je trebala dobit i koliko je to isplativo tražit. Hvala Ivan.
  5. Interesira me kao branitelj pravo na prijevremenu mirovinu. starost 60 god. i 35 god. staža, Imam prvih 9 mjeseci borbenog sektora status dragovoljca, u to vreme bio sam u radnom odnosu, a i dalje sam u radnom odnosu. Zanima me dali mogu u prijevremenu mirovinu braniteljsku i koliko bi ona iznosila. Hvala.
  6. Pa ja sam otisao u starosnu mirovinu, 2015g. onda je to bila starosna 41g. staza i 60g. zivota , znaci da bi ja mogao onda opet radit uz mirovinu.
  7. Otišao sam 2015g. sa 41 g. staža i 60 g. života bez penalizacije, a čuo sam da penziju mogu zadržat i zaposlit se u stranoj državi ( Njemačka ) i tamo se prijavit na njihovu poreznu i mirovinsko i socijalno. Hvala.
  8. Imam pitanje! Dali smijem zadrzati mirovinu u HR i otici u Njemacku radit i prijaviti se na Njemacku prijavu? Hvala.
  9. Imam pitanje Bio sam u mirovini koju sam zamrznuo i zaposlio se, 11.9.2017. Vidim na platnoj listi da firma uredno uplacuje sva davanja prema drzavi.Imam korisnicko ime i lozinku za ulazak u Mirovinsko HR. Kad sam otvorio racunalo da bi vidio ime firmekod koje sam uredno potpisao ugovor o radu, vidim da te firme nema na popisu , vec samo one firme kod kojih sam radio do mirovine.Zanima me dali mora biti firmauvedena na samom pocetku zaposlenja. Napominje da sam u toj firmi od 11.09.2017. Hvala Ivan.
  10. Zaboravio sam napisat da sam trazio parking slobodan i nije za invalide, ali bilo je ispred Japanske ambasade to sam pevidio, a zanima me zasto pise da su zapoceli premjestaj a nisu jer sam stigao na vrjeme.
  11. Molim odgovor, 2015 god. 10 mj. krenuo sam u grad nasao parking slobodan i parkirao vozilo uredno platio i nakon povratka zatekao djelatnike Pauka kako prilaze mom vozilu , ali ka su me vidili odustali su od premjestanja mog vozila. No nakon dvije god. tocno 10 mj. 2017 god. dobio sam cestitku da moram platit kaznu u visini 250,00 kn za zapoceto premjestanje koje nije po meni zapoceto jer su dosli slikali i otisli. Zanima me dali moram platit ili vredi se zalit a pise mi da se mogu zalit ali zalba ne odgada placanje. Hvala.
  12. Sivkiću ja govorim svoja iskustva , kad sam dobio kaznu i sudske troškove platim sudski trošak odma i jednu ratu , a sad je nezgodno ako ideš na registraciju nemožeš registrirat dokm sve ne platiš njbolje ako ti registracija stiže za 11 mjeseci , ali ako je za 2 mj. onda si naježio.Dobio sam kaznu 1000 kn. ja zovem sudkinju i pitam za na rate ona kaže može na 2 a ja platim trošak i ostalo na 4 rate s tim da sam platio 3 a četvru zaboravio ( ha ha ha ) pošalje mi opomenu i ja platim i četvrtu. Onda navečer po mraku dao malo veči gas , a ono me nešto zabljesne snimi me kamera za prkoračenje i pitanje tko je vozio ja napišem žena makar je vozila 2 puta u životu i kazna 500 kn. ja platim trošak sudski i pet rata vjeruj mi ja sam vozač 39 god.
  13. Predlažem ti svoja iskustva sa kaznama , ja kad dobim kaznu ma kolika ona bila ja plačam u ratama bez da tražim odobrenje i to na način da plačam preko internet bankarstvo , kao prvo sudske troškove odma platim jer to ide u državni proračun direktno a kaznu podjelim na onoliko rata koliko mislim da mi je dovoljno važno da uplačuješ i nemogu ti sjest na račun jer svaki mjesecnešto im dolazi i pazi da odplatiš prije nego ti istekne registracija jer nečeš moči registrirat auto dok ne otplatiš sve, ja tako radim nema kamata nema opomena i to je to.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija